:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ученически бус тръгна с пиян и дрогиран водач

Шофьор, употребил алкохол и наркотици, е задържан, след като е потеглил с ученически автобус за екскурзия, съобщиха вчера от от варненската полиция. Арестът е станал около 8:30 часа сутринта на изхода на Варна, а возилото е на частна фирма. Водачът е на 41 години, от Варна, концентрацията на алкохол е била 1,27 промила. "При направените допълнителни тестове е констатирано, че освен алкохол мъжът е употребил и наркотични вещества. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство", заявиха от полицията. По неофициална информация става дума за училище "Васил Априлов", което обучава деца до 7-и клас, а водачът има две стари присъди за шофиране в нетрезво състояние, бил е лишаван от правоспособност и има общо регистрирани 14 нарушения.

Екскурзията е била за лагер в Лясковец, в автобуса е имало 35 деца от трети клас. Все пак учениците потеглили, но с друг водач.

Преди десетина дни подобен случай имаше и в Златоград. Местни ученици трябваше да пътуват до Банско на екскурзия. Водачът, който е от Стара Загора, бе с 1.27 промила алкохол в кръвта. От училището съобщиха тогава, че са уведомили предварително полицията за екскурзията, полицаи дошли, извършили проверка и така открили нередностите. По закон училищата подават информация до полицията за предстоящи екскурзии, а униформените проверяват шофьорите и превозните средства.

2
1225
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Юни 2018 22:04
По закон училищата подават информация до полицията за предстоящи екскурзии, а униформените проверяват шофьорите и превозните средства.
Можело значи.
11 Юни 2018 11:07
Фирмата коя е? Опитният у нарушенията шофьор как се казва? Работодателят му също трябва да има дрегер или дори неофициален алкохоломер, ако не е някаква смотана фирма. Кога старци, кога деца - що за професионалисти возят хора? Далече са от Чамкория, ама омнибусът си е омнибус. Преди 40-50 г. американците отвън на кръчмите слагаха монетни автомати да се пробваш бива ли сам да се прибереш с колата си. бяха измислили и уред в камиона като го палиш едновременно да говориш в една фуния и ако издишваш спиртни пари запалването се блокира. Това за МАК-овете, за автобуси е било немислимо пиян (дрогиран) да кара. Въпрос на манталитет на нашия възроден народ. Какъв е случаят тук - учител се е усъмнил, случайна проверка на "случаен превоз", скрининг на изхода на града? Въпроси, съмнения, само сигурност няма. А децата били нашата грижа, нашето богатство и бъдеще.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД