:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гафът "Пелов" се обръща срещу вътрешния министър

Починалият Марио Панчев е бил агент на полицията, смята бивш МВР шеф
СНИМКА: БГНЕС
Пелов бе застрелян в центъра на Ботевград.
Провалът на МВР с издирването на избягалия от Софийския затвор Владимир Пелов, който бе застрелян в Ботевград миналия вторник, се обръща срещу вътрешния министър Валентин Радев. Той си спечели доста критики и от опозиция, и от коалиционни партньори с неадекватния си коментар, че случката била "малшанс", които само подхраниха възмущението от първоначалната версия на МВР - че Пелов ходел с брада, качулка и шапка и затова било трудно да бъде разпознат. През уикенда полицията изгуби и възможността да разпита единствения пряк очевидец на стрелбата - Марио Панчев, който според разследващите е застрелял Пелов. Той почина от раните си в "Пирогов". Едновременно с това МВР още не може да открие и втория беглец - Радослав Колев, който остава в неизвестност. Вчера се появи неофициална информация, че полицията го издирва около Своге и Правец, но тя не бе потвърдена.

"Не приемам смъртта на Владимир Пелов като малшанс. Да ни обясняват как не могат да открият издирван престъпник, избягал като на селска сватба от парадния вход на затвора, защото бил с брада и с качулка, е нелепо. Дори човек, който никога не се е занимавал с такава работа, би предположил, че престъпникът може би ще се опита да си промени външния вид", заяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че проблемът в МВР идва от политическото, а не от професионалното ръководство, макар да не спомена директно името на Радев. Джамбазки отрече да е участвал в разговори за смяна на вътрешния министър след 30 юни, каквито слухове има.

Че МВР е допуснало слабости при издирването на Пелов, призна и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той обаче насочи критиката към работата на полицията в София-област и заяви, че там трябва да се направи проверка. Едновременно с това Цветанов заяви, че МВР нямало капацитет, както през неговия мандат. Той обаче прехвърли отговорността за това на кабинета "Орешарски". "Не трябва да хулим системата на МВР, малко останаха професионалистите, от 2013 г. беше направена чистка, понеже бяха уволнени хора, които се смяташе, че са ми били близки. Сега МВР няма този капацитет, няма ги професионалистите", заяви Цветанов.

Панчев, който застреля Пелов, е бил агент на МВР, заяви пък друг бивш силов министър - Румен Петков. Едновременно с това той каза, че Радев трябва да подаде оставка. "Aнaлизът тpябвa дa гo пpaви дpyг миниcтъp. Дa кaжeш: "Maлшaнc, ниe тaмaн дa гo xвaнeм и нaшият aгeнт гo гpъмнa - зaщoтo пoчинaлият в "Пиpoгoв" e aгeнт нa MBP... Toй e в ocнoвaтa нa cвидeтeлcкитe пoкaзaния cpeщy зacтpeляния пpecтъпник Пeлoв, тoй e чoвeкът, инфopмиpaл MBP зa peдицa нeщa", каза Петков пред Би Ти Ви. Той настояваше за оставката на Радев още преди стрелбата. Причината - малкото полицаи в Ботевград, които не могат да се справят с цялата работа в района.

Все още не е ясно дали някой в МВР ще понесе отговорност за провала с Пелов. Той обаче е вторият голям за министерството само в рамките на половин година. През януари заподозреният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се самоуби, преди полицията да стигне до него. Впоследствие се оказа, че години наред е издирван неуспешно. Сходна е ситуацията и с Пелов - той е живял в апартамент на свой познат, имало е хора, които всяка седмица са му пазарували и носели продукти за по неколкостотин лева, излизал през нощта, но полицията не е успяла да стигне до него.



В ЧУЖБИНА

"Пелов е разчитал да се оневини, докато Радослав просто си е търсил свободата, да избяга от затвора и да избяга сигурно извън страната. Защото той тук не може да остане и да се крие вечно, защото ще го хванат рано или късно." Това заяви пред Нова телевизия бащата на Радослав - Ангел Колев. Той разказа, че за последно е виждал сина си през март на свиждане в затвора. След бягството полицията отишла в дома му и отвели за разпит другия му син. Според Колев синът му е разпитван три пъти и два пъти е бит, за да "каже нещо".
1
2069
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Юни 2018 20:58
Ми като не ходиш на тайни срещи с оперативно интересни лица,рано или късно го закъсваш,г-н министре!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД