:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меркел: Европа няма да позволи да я грабят

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Ангела Меркел смята, че Европа вече не може да разчита на своя съюзник САЩ и трябва да поеме съдбата си в свои ръце.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа също като Канада ще предприеме контрамерки срещу митата върху стоманата и алуминия, наложени от САЩ. "Също като Канада ЕС подготвя ответни контрамерки срещу митата на САЩ за стоманата и алуминия според правилата на СТО", заяви Меркел. "Няма да си позволим да ни грабят. Ще действаме", допълни канцлерът.

"Изтеглянето му, при това от профила му в "Туитър", е отрезвяващо и леко депресиращо", коментира Меркел оттеглянето на САЩ от комюникето на срещата на върха. Тя допълни, че срещата не бележи край на трансатлантическото партньорство между Европа и САЩ, но подчерта, че ЕС вече не може да разчита на своя съюзник и че трябва да поеме съдбата си в свои ръце.

Междувременно китайският президент Си Цзинпин призова за свободна търговия, за изграждане на отворена глобална икономика и за подкрепа на правилата на Световната търговска организация, съобщи БНР. "Честната търговия вече може да бъде наричана глупава търговия, ако не е реципрочна. Съжалявам, не можем да оставим нашите приятели или врагове да се възползват повече от търговията. Трябва на първо място да поставим американския работник!", написа междувременно Тръмп в "Туитър".

"Има специално място в ада за всеки чужд лидер, който прави подли дипломатически ходове спрямо президента Доналд Тръмп и се опитва да му забие нож в гърба в края на срещите. Това направи предателят Джъстин Трюдо с тази сензационна пресконференция. Това направи слабият, нечестен Джъстин Трюдо", каза междувременно търговският съветник на Тръмп Питър Наваро.

13
1673
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
11 Юни 2018 21:47
ми то като е позволила да я окупират ще позволи и да я грабят.
11 Юни 2018 22:00
интересни времена настанаха
Германия има шанс да избяга от американския концлагер


из анализ на Пол Крег Робътс

Меркель изменила своей продажной природе. Она заявила, что США больше не являются надежным политическим партнером и что Германии «нужно взять свою судьбу в свои собственные руки». Недавний опрос общественного мнения показывает, что 82 процента немцев согласны с ней в том, что Вашингтон является «ненадежным партнером».


Упадок гегемонистской мощи Вашингтона является предпосылкой к возрождению американской экономики. Когда станет невозможным грабеж, политика обернется внутрь страны. Необходимо будет восстановить ответственность корпораций, в том числе перед своими же работниками, потребителями и населением, а не только перед акционерами. Необходимо возродить антитрестовский закон Шермана*, необходимо расчленить монополии и банки, слишком большие, чтобы обвалиться, а выведенное в офшоры производство должно быть возвращено домой путем обложения корпораций налогами в соответствии с тем, производят ли они свои товары для американского рынка в стране или за рубежом.+

С исторической точки зрения, внешняя торговля была неважна для экономического развития США. Поднимающийся средний класс производил крупный потребительский рынок, которого было достаточно для процветания крупномасштабных производственных предприятий. Эта процветавшая Америка была уничтожена глобализмом. Для возрождения Америки необходим новый класс лидеров, лишенных надменности и спеси «исключительности», которые будут способны отказаться от роли глобального хулигана и сосредоточиться на проблемах в своей стране.


http://ruspravda.info/Bloomberg-SSHA.-Postepennaya-natsionalizatsiya-rossiyskih-bankov-Putinim-32399.html


11 Юни 2018 22:02
Значи ще си вземат и златото, ама друг път.
11 Юни 2018 22:27
Кой я граби?
11 Юни 2018 22:53
Германия е окупирана страна на чиято територия има около 260 малки и големи военни бази на САЩ. Германия е подписала безусловна капитулация през 1945 , чиито тайни клаузи някои са със стогодишна валидност. Германия няма право да произвежда нищо по-сложно от лек автомобил. Германия няма ракетна промишленост , няма космичска промишленост , дори няма право сама да строи самолети. Германският златен резерв все още се пази в голямата си част от САЩ. ... Като преразгледа всички тези положения на васал , и ако след това й стиска , Германия може да декларира някакви неща пред САЩ , а дотогава ще мълчи виновно и ще гледа в земята.
В допълненине. Германия е нация , която е доказала и препотвърдила през историята ,че не става за лидер. Германците поставени за лидер на други страни и народи неизменно показват арогантност , надменност , мегаломания. Германците имат удивителното качество да настройват всички против себе си. Аз не съм убеден че Германия трябва да бъде европейския лидер , въпреки че е най-голямата икономика. Данке шойн. Ако Германия ще води самостоятелна Европа , хеле пък с Меркел оглаве, по-добре да си остане сегашното статукво.
11 Юни 2018 23:04
Ако Германия ще води самостоятелна Европа , хеле пък с Меркел оглаве, по-добре да си остане сегашното статукво.

ми сегашното статукво е точно тва - Германия, начело с Меркел, води Европа.
Изненадан съм, че не си го забелязал.
11 Юни 2018 23:06
https://www.youtube.com/watch?v=ZYyEt8y1cDI

11 Юни 2018 23:11
Сегашна Европа се води от Брюксел. А там са поставени хора на САЩ. Меркел също е от тях , но не е от клана на Тръмп , а от другия. Всъщност това е злободневнката , а не междудържавното ежене. Периферията на Европа все повече показва автентичната Европа. Центърът /под американски контрол/ се бори да контролира периферията , и едновременно срещу ню дийла отвъд водата.
11 Юни 2018 23:13
Сегашна Европа се води от Брюксел. А там са поставени хора на САЩ. Меркел също е от тях , но не е от клана на Тръмп , а от другия.

11 Юни 2018 23:15
Виждам че се прозяваш от подобни баналности. Не се чувствай задължен да пишеш. И без това е дисфонично.
12 Юни 2018 00:39
За какво грабене говори Меркел, след като американския пазар е наводнен с БМВ-та, Мерцедеси, Ауди, Волксваген ?
Фирмите Сименс, Круп-Тисен,Дойче Банк, Луфтханза, Континентал, компании за бира и вино и др
имат осезаема видност и значителен дял на пазара на САЩ.

Ако "грабителите" решат да блокират германски стоки, "ограбените" могат да се сринат както България през 1990-те.
Америка има над 20 трилиона долара дълг, който не може да бъде поставен под контрол преди
да се балансира икономическото салдо в търговията. С други думи
...Приятелството приятелство, но сиренето с пари.
12 Юни 2018 00:42
Сегашна Европа се води от Брюксел. А там са поставени хора на САЩ. Меркел също е от тях , но не е от клана на Тръмп , а от другия.



12 Юни 2018 12:35
"Има специално място в ада за всеки чужд лидер, който прави подли дипломатически ходове спрямо президента Доналд Тръмп и се опитва да му забие нож в гърба в края на срещите. Това направи предателят Джъстин Трюдо с тази сензационна пресконференция. Това направи слабият, нечестен Джъстин Трюдо", каза междувременно търговският съветник на Тръмп Питър Наваро.

Ба' ти натегача!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД