:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вицепремиерът Симеонов намекна за оставка заради Ангелкова

Със заканата да си подаде оставката, ако не му приемат проектозакона за шума, вицепремиерът Валери Симеонов обвини министъра на туризма Николина Ангелкова в саботаж. Вчера законопроектът на лидера на НФСБ беше приет на първо четене от две парламентарни комисии. " Увеличаваме санкциите. Но нищо същностно не се променя. И към момента след 23 ч. е забранено озвучаването. Така че всички, занимаващи се с туристически бизнес, знаят това и вече започнаха да го спазват. Който не вярва - да заповяда в Слънчев бряг", обясни вчера Симеонов.

Законопроектът предвижда забрана за шум за времевите зони между 23 часа и 8 и между 14 и 16 часа. През нощта контролът ще се извършва само от служители на МВР. Предвижда се и затваряне на обектите, при които бъдат открити нарушения, като при първо нарушение обектът се затваря за 7 дни, а при последващо - за 30 дни.

Още от края на миналата година обаче от министерството на Ангелкова предлагат от обхвата на новите ограничения за шума да отпаднат националните курорти, а специална наредба да дава възможност местната власт да определя правилата и допустимите нива на високите децибели. За това, че предложението на Ангелкова би стигнало до парламента през октомври, вицепремиерът Симеонов намекна, че може да си подаде оставката дотогава. "Не съм баба Ванга да гледам в бъдещето. Може и да не съм на този пост, така че нищо не мога да кажа", отговори Симеонов на въпрос дали законът няма да действа само едно лято. Миналата седмица вицепремиерът подаде сигнал до прокуратурата за извършени нарушения в министерството на Ангелкова, а вчера подаде нов - за нарушения на заведенията на Какаовия плаж.
921
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД