:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Хавра" получи награда "Хр. Г. Данов"

снимка: епа/бгнес
Боил Банов награждава Недялко Йорданов.
На тържествена церемония в къща музей "Христо Г. Данов" в Стария град Министерството на културата и Община Пловдив отличиха тазгодишните носители на престижната Национална литературна награда "Христо Г. Данов". Победител в раздел Българска художествена литература стана Захари Карабашлиев с романа "Хавра", издаден от "Сиела". За преводна художествена литература наградата получи Надежда Розова - с превода си на "Химера" от Джон Барт (изд. "Лист"). В раздел Хуманитаристика победител е проф. Инна Пелева - за "Георги Марков. Снимки с познати" (изд. "Кралица Маб"), която е и тазгодишния носител на Награда "Пловдив".

С "Христо Г. Данов" за цялостен принос в развитието на българската литература бе удостоен Недялко Йорданов. Златното бухалче - символът на наградата, му бе връчено от министъра на културата Боил Банов.

В раздел "Изкуство на книгата" награда получи издателство "Лист" за детска поредица "Детски шедьоври от велики писатели". При изданията за деца победител стана Петя Кокудева с "Лупо и Тумба" ("Жанет 45"). Център за книгата на НБУ спечели приза за книгоразпространение, а за "Библиотеки и библиотечно дело" бе отличена Столичната библиотека. В категорията за електронно издание и нови технологии лауреат е сайтът "Българска илюстрация".

918
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД