:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тръмп заплаши Китай с още мита за 200 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Си Цзинпин
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи още допълнителни мита върху китайски стоки на фона на задълбочаващия се търговски спор с Китай, предаде Би Би Си. Новите тарифи ще бъдат на стойност около 200 млрд. долара. Държавният глава предупреди, че митата, които са в размер на 10%, ще влязат в сила, ако Пекин "откаже да промени практиките си". Тръмп настоява, че от години Пекин неправомерно се възползва от търговския дисбаланс със САЩ. Китай обвини САЩ в "изнудване" и подчерта, че ще отговори подобаващо на всички допълнително наложени мита. "Ако САЩ действат ирационално и наложат тези мита, Китай няма да има друг избор, освен да предприеме всеобхватни мерки със съответния брой и качество и да предприеме категорични и мощни контрамерки", обяви властта в Пекин.

Миналата седмица Доналд Тръмп обяви, че от 6 юли САЩ налагат 25% мита върху китайски стоки на стойност 50 млрд. долара. Пекин отвърна със същата тарифа върху 659 американски продукта на стойност 50 млрд. долара, включително селскостопански продукти, автомобили и морски продукти. Двете страни с бързи крачки се насочват към търговска война, коментират анализатори. Азиатските борси вчера се сринаха след заплахата на Тръмп.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лимузината, за която се смята, че вози севернокорейския лидер Ким Чен Ун по време на визитата му в Пекин. Той пристигна там седмица след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп, състояла се в Сингапур.
861
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД