:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руснаците подкрепят Путин, но искат промени

Владимир Путин
Жителите на Русия не виждат алтернатива на президента Владимир Путин - половината искат да го виждат на този пост и след 2024 г., когато приключва сегашният му мандат, сочат данни от анкета на центъра "Левада", пише в. "Ведомости". Същевременно броят на желаещите мащабни промени в Русия е нараснал за година от 42 на 57%. Хората обаче нямат предвид смяна на властта, а вдигане на разходите за социална политика, отбелязва директорът на "Левада" Лев Гудков. "Не се очертават никакви приемници (на държавния глава), хората се отнасят към това прагматично. При страха от промени те гледат на политиците с недоверие, а доколкото възприемат Путин като консерватор, смятат, че тъкмо той може да пази статуквото. Затова например, след като президентът не се изказа за пенсионната реформа, хората все още чакат той да си каже думата", коментира Гудков. Конфронтацията със Запада и санкциите позволяват да се поддържа безалтернативният курс на президента, продължава социологът.

Очаква се Държавната дума да разгледа проектозакон за вдигане на пенсионната възраст в страната от 55 на 63 години за жените и от 60 на 65 години за мъжете. Същевременно Кремъл уверява, че подготвя мерки, чрез които пенсиите да се увеличават по-бързо от инфлацията. "Народът ни свързва промените с Путин. Хората са недоволни от стандарта и корупцията, но смятат, че само той може да реши проблемите (...) Хората искат подобрен брежневски вариант", смята икономистът Евгений Гонтмахер. Според него в Русия не може да съществува схемата "добър президент - добро правителство". "Един добър президент е добър, защото сгълчава правителството", казва експертът. Вчера стана ясно, че руският опозиционен лидер Алексей Навални ще организира на 1 юли протести в над 20 града срещу "незаконното вдигане на пенсионната реформа".

808
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД