:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

От днес започва подаването



на заявления за кандидатстване след седми клас в профилираните и професионалните гимназии в страната, припомниха от просветното министерство. Седмокласниците имат 7 дни, за да изберат желаните специалности и да ги подредят внимателно. Паралелките се подреждат в низходящ ред (започва се от най-желаните), избирайки кода на паралелката (или училището и оттам паралелката). За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да се попълнят поне 20 паралелки, които учениците да съобразят с резултатите си от изпитите, съветват от РУО-София. Броят на желанията е неограничен. Първото класиране ще излезе до 3 юли, а записването или подаването на заявление за участие във второ класиране ще е в дните между 4 и 6 юли.



CITY INNOVATION CAFE



ще се проведе утре в Столичната община, съобщиха организаторите от консорциума Smart Connect в партньорство с агенцията за иновации Innovation Starter и проект "Зелена София". Събитието, което е 4-то от поредицата "Умни градове", ще бъде в залата на ул. "Париж" (на ъгъла с ул. "Московска") от 9 до 12:30 ч., а входът е свободен. Ще гостуват трима гост-лектори от Париж, Лондон и Тайпе, които ще споделят международен опит за "безтегловните технологии", които позволяват отчитане на сензорни данни в голям мащаб. Това са Уилям Уеб - главен изпълнителен директор на Weightless SIG, базиран в Обединеното кралство, Фабиен Петигранд - главен директор технологии в ubiik inc., със седалище в Тайван, и Тиери Берисот - международен независим консултант в IoT/Telecom и Smart City.
811
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД