:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ботев" (Пд) и общината се разбраха за стадиона

Община Пловдив и "Ботев" подписаха вчера анекс към договора за концесията на ст. "Хр. Ботев", с който бе удължен с 2 г. срокът на строително-ремонтните работи. Споразумението парафираха кметът Иван Тотев и административният директор на "канарчетата" Иван Йотков.

Анексът е в съответствие с решение на Общинския съвет от май, според което стадионът трябва да е готов до 13.03.2020 г. По първоначалния контракт стойността на ремонта е 14.8 млн. лв., а строителството бе замразено преди 4 години.

"Надяваме с това да сложим край на тази болезнена за всички пловдивчани тема и градът ни да има едно модерно, отговарящо на всички изисквания спортно съоръжение", каза Тотев и добави, че общината ще следи стриктно дейностите. Кметът добави, че при неизпълнение на договора инвеститорът ще плати неустойка в размер на 10% от неусвоената сума. Според представителя на "Ботев" пък подновяването на строителството ще стане веднага след края на инженерното обследване на досега изградената конструкция на трибуните.
679
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД