:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" дебютира в Европа срещу латвийци

Лига Европа започва в Лихтенщайн за "Левски" и във Финландия за "Славия"
Снимка: "Левски"
След като във вторник се присъедини към лагера на "Левски" в Правец, новият вратар Мартин Полачек (на снимката е вдясно и разговаря с титуляря от миналия сезон Божидар Митрев) направи и първа тренировка със "сините". Очаква се именно 198-сантиметровият гигант да е на вратата на "Левски" в мачовете срещу "Вадуц".
Вицешампионът на България "ЦСКА-София" ще има за съперник латвийския "Рига" в I квалификационен кръг за Лига Европа. Това отреди тегленият вчера в Нион (Швейц) жребий за предварителните етапи на втория по значимост европейски клубен турнир по футбол.

Това ще е дебютно участие в континенталните надпревари на УЕФА за клуба, който бе създаден през 2016 г. след трансформацията на "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" (Ловеч) и преместването на "оранжевите" на ст. "Българска армия". "Червено-белите" имаха претенции да играят в Лига Европа и през миналото лято, но тогава бяха дисквалифицирани в деня на жребия заради тригодишното правило за нови клубове. Въпреки него европейската централа допусна "ЦСКА-София" в евротурнирите още във втория сезон от съществуването на клуба в този му вид.

Първият мач срещу "Рига" ще бъде на 12 юли в София, а реваншът е седмица по-късно в латвийската столица.

Своите първи съперници научиха и другите два български представителя в Лига Европа - бронзовият медалист "Левски" и носителят на Купата на България "Славия". "Сините" започват с гостуване срещу "Вадуц" в Лихтенщайн, а "белите" стартират срещу "Илвес" (Тампере) във Финландия. И двата реванша трябва да се играят в София на 19 юли, което може би ще накара УЕФА да направи разместване в програмата на единия от двата отбора.

Вчера станаха известни и потенциалните съперници на българските тимове във II квалификационен кръг на Лига Европа. Ако се класират напред, "ЦСКА-София" ще срещне австрийския "Адмира Вакер", а "Славия" ще се изправи срещу хърватския "Хайдук" (Сплит). При успех на старта "Левски" пък ще играе срещу литовския "Жалгирис" или победителя от предварителната пресявка между малтийския "Биркриркара" и фарьорския "Клаксвик".

Двубоите от втория кръг са на 26 юли и 2 август.
827
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД