:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

На Запад започнаха да хвалят световното

Повечето репортажи обаче се ограничават до обстановката в Москва
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Москва се превърна в център за футболните фенове от цял свят.
Шест дни след началото на световното първенство в Русия в западни издания започнаха да излизат материали, хвалещи организацията и атмосферата на шампионата. Наблюдателят на американския "Вашингтон пост" Стивън Гоф, например, директно признава, че си е променил мнението.

"Сивота и неприветливост. Празни рафтове в магазините, мъгливи фигури. Радостта и страстта на световното първенство, потопени в руския мрак... Това си представях за Русия. Грешал съм - пише Гоф. - Москва е едно трептящо сърце на футболния празник. Тук приемат топло хиляди гости и ги канят в свят, какъвто те вероятно никога не са виждали. Тук се смесват езици, както в съставките на борша: руски, английски, немски и френски, японски и корейски, португалски и испански. Всички ги свързва любовта към сокъра и живота. Често получавам съобщения от приятели с въпроса: "Каква е всъщност Русия?". Разбира се, не мога да говоря за другите 10 града домакини или за цялата страна. Уверен съм, че в отдалечените населени места и в селските райони не всичко е така розово. Москва обаче изглежда като всеки голям европейски град: тук има бургери, суши барове, ирландски пъбове, в града има безплатен wi-fi. Има забележителни паркове и музеи на световно ниво. А грузинската кухня е все още неоткрито от света чудо. Метрото има 13 линии и 245 станции и всяко пътуване е на една цена (по-малко от долар), независимо от разстоянието".

Сред недостатъците Гоф описва това, че малко руснаци говорят английски и комуникацията с гостите се затруднява. "Руският е труден, а да четеш на кирилица, е все едно да се опитваш да разшифроваш съобщения от Студената война. Менюто на кабелната телевизия също е на руски. В метрото има табели на английски, но не навсякъде, което може да паникьоса гостите", допълва авторът на репортажа.

Английският "Индепендънт" пък цитира английски фенове, които разсейват мита за враждебно настроените руски футболни хулигани. "Пообщувах си с такива... Всичко, което искаха да направят, беше да ме прегърнат - се казва в репортажа на Оливър Карол след мача Англия - Тунис. - Празнуването на победата мина без никакви инциденти. 43-годишният Джеймс Локет дори призна, че въобще не е бил готов за такова добро отношение от руските фенове във Волгоград."

Друг английски вестник - "Гардиън", в статията "Десет неща, които разбрахмe от първия кръг на световното", пише: "Русия може да е великолепно място за домакинстване на шампионата".

И още: "Политическото напрежение и всички останали проблеми с руското правителство ще си останат и след първенството, но изглежда мнозина ще си тръгнат от Русия с чудесни спомени и променено отношение към страната. За месец Русия показва своето най-добро и усмихнато лице: хората се развълнувани, че приемат турнира и феновете, и това носи огромна положителна енергия. Евтината бира и слънчевото време в повечето градове също не са пречка за този процес. С транспортните коридори, минаващи през столицата, Москва се превърна в център за феновете, през който преминаха десетки хиляди за по няколко нощи между мачовете и създадоха карнавална атмосфера."
34
1938
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
20 Юни 2018 23:13
Ама то вярно, че на запад има тъпи парчета, с промити от пропагандата мозъци, които си мислят, че в Русия хората ходят гладни по улиците, а по магазините основно се продава гречка, насипни бисквити, ориз, мазнина от рапица и захар.
Иначе бързат хората да направят уговорките, че видяното било само в Москва. Пък четох за един друг коментатор, който ужасен видял ламаринени сгради покрай ЖП-линиите, в които явно били обитавани от хора, защото виждал женички да щъкат покрай тях. Ми откъде да знаят промият от западната пропаганда мозък, че руснаците си имат дачи?
21 Юни 2018 11:10
Сред недостатъците Гоф описва това, че малко руснаци говорят английски и комуникацията с гостите се затруднява. "Руският е труден, а да четеш на кирилица, е все едно да се опитваш да разшифроваш съобщения от Студената война. Менюто на кабелната телевизия също е на руски. В метрото има табели на английски, но не навсякъде, което може да паникьоса гостите", допълва авторът на репортажа.

Ти да видиш недостатък! Пък аз във Венеция не намерих един надпис на кирилица, а във влака кондукторът си ломотеше на италиански и нито от английски, нито от немски отбираше (вярно на руски не го пробвахме), а в метрото на Париж всички надписи бяха на латиница, а за славянин да четеш на латиница "е все едно да се опитваш да разшифроваш съобщения от Студената война". Отгоре на всичко има влакове в метрото на които за да се качиш ти трябва различен билет за което разбираш чак при срещата с контрольора.
Не съм ходил в Лондон или Ню Йорк, та не знам колко човека там поназнайват чужди езици като френски и испански (за руски, китайски и индийски въобще не питам!)?
21 Юни 2018 12:20
Сред недостатъците Гоф описва това, че малко руснаци говорят английски и комуникацията с гостите се затруднява.

Коментарът е излишен.
21 Юни 2018 12:24
Колеги,
Хич не ми я фалете тази Русия...
Нали в последно време от авторитетни източници стана ясно, че в Русия мечките ядат хората, а комарите - мечките...
21 Юни 2018 13:44
Не съм ходил в Лондон или Ню Йорк, та не знам колко човека там поназнайват чужди езици като френски и испански (за руски, китайски и индийски въобще не питам!)?

Количеството на знаещите испански и френски е много голямо.

Що различни билети ф Франция?! Да не сте се пробвали с БДЖ билет да яхнете ТеЖеВе-то, щото ако иде дума за метрото са едни и същи.
21 Юни 2018 13:49
в града има безплатен wi-fi. Има забележителни паркове и музеи на световно ниво.

Бахти и откритието - в Москва имало "забележителни музеи и паркове"?!? А бе, хОй сплескан, къде по света има музеи, ако в Москва няма? Откъде ги намират тия тъпанари?
А пък в Манхатън има небостъргачи.
21 Юни 2018 13:53
Що различни билети ф Франция?!

въф
21 Юни 2018 13:55
Ви-Фито е също руско изобретение.
21 Юни 2018 13:57
в Москва имало "забележителни музеи и паркове"?


И в Питер има, даже. Там поне не наминаха ли?

Иначе, нивото на владеене на английцки език е "забележително" дори и в държавите от ЕС, да иде на екскурзия в Андалусия, например, абе където и да е извън компанията, дето ще го разкарват по забележителностите. С особена охота на него разговарят във Франция, а сервитьорите в Рим знаят по няколко израза на този задължителен за човечеството език
21 Юни 2018 14:14
а сервитьорите в Рим знаят по няколко израза на този задължителен за човечеството език


Е, ти кво искаш? Да ти рецитират Шекспир? В Италия винаги можеш да се оправиш с английски. Комедията е с "братята руси". Те че не знаят чужди езици в болшинството си - не знаят. Обаче мноо ме кефят как директно мятат французите на руский. И се сърдят, че не ги разбират.
21 Юни 2018 14:20
Обаче мноо ме кефят как директно мятат французите на руский. И се сърдят, че не ги разбират.


Франсетата си го заслужават, щото правят абсолютно същото
21 Юни 2018 14:29
Стратегията с продажбата на билетите за чужденци е в основата на всичко! Няма отпадъци, няма дрогирани, пияници! Има доста семейства с деца и хора със сериозни професии! Случаят с бразилските фенове, подвели момиче в Москва да пее неприличен рефрен и реакцията в Бразилия е показателен. Така че, наглите лъжи са поставени на карта!
21 Юни 2018 14:30
По едно време РобПрес сериозно си твърдеше, че един чужденец-турист няма да отиде в Русия за Световното, че и местните щели да бойкотират до дупка Путин и нямало да ходят по стадионите, за да не му рекламират прищявката...

Кат гледам от всички държави-участнички има многолюдни агитки.

Някой има ли инфо за броя на туристите покрай Световното!?
21 Юни 2018 14:37
Тва според едни робовладелски медии, дето ти им викаш

Най-много гости се очакват от САЩ, където са купени почти 87 000.

Бразилците са купили към 72 хил. билета за турнира, колумбийците - 64 хиляди. По 60 хил. са купени в Германия, Мексико и Аржентина. По данни от медиите в Русия ще пристигнат около 100 хиляди фенове от Китай и само 10 хиляди от Великобритания.



Руснаците са приели специален закон за Световното - забранява се влизането на т. нар. "футболни хулигани" и съгласно този закон, за нарушаване на обществения ред, да не говорим за нещо по-сериозно, следва арест и директно депортиране
21 Юни 2018 14:51
Асол 21 Юни 2018 14:37
Тва според едни робовладелски медии, дето ти им викаш

Подценяваш сатанистите…

Доказвам веднага!

Fast food company Burger King Russia has been forced to apologize after an advertisement offered Russian women the chance to win $47,000 and free Whoppers for life if they got impregnated by a World Cup player.

The short-lived campaign was promoted in Russia on Tuesday via social media platform VK -- Russia's equivalent of Facebook -- before being pulled down after a flurry of angry responses from the public.
Burger King Russia then released an apology on VK, saying they had removed all materials related to the campaign as it was 'insulting."

https://www.msn.com/en-us/foodanddrink/foodnews/burger-king-russia-apologizes-for-world-cup-impregnation-advert/ar-AAyV4G2?ocid=spartanntp

Ся Руснаците, ако държат на себе си, не трябва никога и при никакви обстоятелства да им ядат боклуците...
21 Юни 2018 15:07
Мноо бърз гол за Дания..заслужен
21 Юни 2018 15:09
Асол
21 Юни 2018 13:57
Мнения: 46,885
От: Bulgaria
в Москва имало "забележителни музеи и паркове"?


И в Питер има, даже. Там поне не наминаха ли?

Иначе, нивото на владеене на английцки език е "забележително" дори и в държавите от ЕС, да иде на екскурзия в Андалусия, например, абе където и да е извън компанията, дето ще го разкарват по забележителностите. С особена охота на него разговарят във Франция
Хаха .. Франция и английски.
Все едно някой да ти отговори нещо, ако го питаш на английски в Белград .

"Да научиш, моме, чешки" както е в "Швейк".
21 Юни 2018 15:10
Франция и английски.


Е аз казах същото, де
21 Юни 2018 15:12
А в Белград , отговорът на въпрос на английски е стериотипен .. "иди пич..а ти ' и ти сочат.

Не знам, ама са ми казвали и за Маями - искане да бъдат упътени в късните часове.
Отговорът на английски бил сравнително масов "но компренде сеньор".
21 Юни 2018 15:21
Мноо бърз гол за Дания..заслужен

Русия би, Португалия би, Испания би... сега и Дания като бие... и ще ми разправяте после, че европейският футбол вървял надолу.
21 Юни 2018 15:24
Програмата ни за днес!

Като един да викаме за Дания!
Като един да викаме за Франция!
Като един да викаме за Аржентина!

------
Любителите на Хоръра могат да викат за Австралия и Перу, което ще създаде предпоставки за касапски трети кръг...

----
До момента, по мои сметки, средна посещаемост 48,531 зрители.

На всички предходни Световни средната посещаемост е била 44,857.
21 Юни 2018 15:28
Ганий
21 Юни 2018 15:24

А, тука сме за Хърватия и Перу. Аржентина и Франция не трябва да се пречкат на Германия по пътя към титлата.
21 Юни 2018 15:29
За Франция няма да викам в никакъв случай! Точно обратното! Германците сега са най-отдоле в групата си. Картинката е мноо приятна. Дай Боже да паднат и от шведите
21 Юни 2018 15:30
Казуса 21 Юни 2018 15:28

Асол 21 Юни 2018 15:29

Ще съжалявате...
21 Юни 2018 15:38
Айде най-после един гол и на Шмайхел във вратата. Дори и не разбра накъде върви топката
21 Юни 2018 15:44
Дори и не разбра накъде върви топката

То при дузпите няма много разбиране. Обикновено става дума за мятане в предварително избран ъгъл. Особено ако биещият дузпата не се издава.
21 Юни 2018 15:47
Де да знам...
Аз ли съм кретен, ма туй "една идея по-дълъг пас" направо ме фърля в ужаст!
21 Юни 2018 15:49
Асол 21 Юни 2018 15:38
Айде най-после един гол и на Шмайхел във вратата. Дори и не разбра накъде върви топката

Миле, ако ти бие дузпа, ще го гледаш ли в лицето/очите, за да разбереш намеренията му!?
21 Юни 2018 15:51
Подценяваш сатанистите…

Доказвам веднага!

И понеже настоящият мач е в Самата, веднага се сетих за един подходящ отговор на руското чувство за хумор на тая идея за забременяването от футболни звезди:
https://www.youtube.com/watch?v=wK1149dDppQ
21 Юни 2018 16:26
Мдаааааа...........
Германска репортерка от Дойче Веле е брутално публично сексуално насилена посред бял ден на градския площад пред камера по време на пряко предаване в Саранск...

Female Reporter Sexually Assaulted on Live TV at World Cup


https://www.msn.com/en-us/sports/fifa-world-cup/female-reporter-sexually-assaulted-on-live-tv-at-world-cup/ar-AAyV2Jt?ocid=spartanntp

Изнасилвачът се издирва...
21 Юни 2018 16:30
Тия дават ли си сметка колко нелепи изглеждат пред всичките нормални хора по целия свят? Ама нека я разпространяват тази простотия за да им видят всички акълите
21 Юни 2018 16:34
Афстралийците кефят
21 Юни 2018 16:38
На Запад може и да хвалят, но англо-саксите не забравят за хибридната война, която водят:
Британские СМИ намекнули на использование российскими футболистами допинга
https://vz.ru/news/2018/6/21/928907.html
23 Юни 2018 06:10
Германците винаги почват зле, но завършват като финалисти или полуфиналисти. Това е.
Инресно е да се стракат със сборная каманда. Голем мач трепач ще стане. Ше фърчат каскети, каски и каробочки.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД