:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роналдо носи португалците на гръб и чупи нови рекорди

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кристиано Роналдо забива топката с летящ плонж във вратата на Мароко пред погледа на безпомощния вратар Мунир Мохамеди.
Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо продължи да носи на гръб отбора и във втория мач от група В. След като отбеляза хеттрик за 3:3 срещу Испания в първата среща, вчера носителят на "Златната топка" за последните 2 г. вкара и единственото попадение за победата с 1:0 срещу Мароко на ст. "Лужники" в Москва.

Суперзвездата на "Реал" (Мадрид) се разписа с глава още в 4-тата мин., засичайки центриране отдясно в малкото наказателно поле. Любопитното е, че срещу испанците Роналдо също откри резултата в 4-тата мин., но онзи гол от дузпа си остава най-бързият от началото на световното първенство, понеже бе засечен в 3:30 мин. Вчера Кристиано се разписа в 3:56.

С общо 4 гола CR7 отново излезе еднолично начело при голмайсторите на Мондиал `18, след като за един ден беше изравнен от Денис Черишев. За Роналдо това бе 85-и гол в 152-рия му мач за Португалия и така той стана най-резултатният европеец на ниво национални отбори. Досега той делеше първата позиция на Стария континент с легендата Ференц Пушкаш, отбелязал 84 гола в 85 мача за Унгария. Единственият футболист, който има повече попадения за страната си, е Али Даеи със 109 гола в 149 мача за Иран.

Освен това Кристиано стана едва вторият португалец с поне 4 гола в рамките на едно световно първенство след легендата Еузебио, вкарал 9 пъти на Мондиал `66 в Англия.

С успеха Португалия оглави временното класиране в групата с 4 т. и голова разлика 4:3, пред Иран с 3 т. (1:0), Испания с 1 т. (3:3) и Мароко с 0 т. (0:2). Късно снощи бе двубоят между испанците и иранците, но още преди него стана ясно, че мароканците са първият отбор на първенството, който е елиминиран от по-нататъшната борба.
2
925
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
21 Юни 2018 14:33
И България вече 20 години няма загуба на финалите на СП.
21 Юни 2018 14:34
RayDavis 21 Юни 2018 14:33
И България вече 20 години няма загуба на финалите на СП.



Даже и равен не сме пуснали на вразите - никакъв гювеч!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД