:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испания е с единия крак на 1/8-финалите

"Ла фурия" може да има възможност да си избира съперник в елиминациите
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Вратарят на Иран Алиреза Бейранванд се хвърля отчаяно след влизащата във вратата му топка, рикоширала в коляното на Диего Коста (на заден план вдясно).
Световният шампион от 2010 г. Испания постигна първата си победа на Мондиал `18 и на практика се класира за 1/8-финалите още преди последния кръг в гр. В. Късно в сряда "ла фурия" пречупи Иран с 1:0 в Казан и оглави класирането заради феърплей.

Испанците и другият фаворит в групата - Португалия, имат абсолютно равни показатели след два мача - победа и равенство с голова разлика 4:3. В този случай се прилага допълнителният критерий за чиста игра, който отрежда първо място на отбора на Фернандо Йеро - испанците имат -1 т., а португалците са с -2 (ФИФА начислява -1 т. за всеки жълт картон, -3 т. за втори жълт/червен картон, -4 т. за директен червен картон и -5 т. за жълт + директен червен картон).

В последния кръг на 25 юни Испания (4 т.) ще играе с Мароко (0 т.), чийто тим вече и на теория загуби шанс за едно от първите две места. По същото време Португалия (4 т.) и Иран (3 т.) ще водят директна битка за място в елиминациите, което означава, че "фуриите" се нуждаят само от точка срещу африканския тим, за да подпечатат класирането си напред.

При определени обстоятелства испанците дори ще имат възможност да си избират съперник на 1/8-финала, тъй като по това време вече ще е известно крайното класиране в група А. По-рано същия ден там Уругвай (6 т.) и Русия (6 т.) излизат в спор за първото място.

За да стигнат дотук обаче, испанските национали трябваше да се промъкнат през иглени уши в двубоя срещу Иран. Единственото попадение на ст. "Казан Арена" падна след рикошет в коляното на Диего Коста в 54-тата мин. В 63-тата гол на иранците правилно бе отменен заради засада. В края на I полувреме пък Коста настъпи нарочно противниковия вратар Алиреза Бейранванд, но се размина без никакво наказание, макар че можеше дори да бъде изгонен.

"Голът ми наистина беше малко късметлийски, но всички сме доволни от победата. На световни първенства важни са резултатите, а играта остава на заден план. Този мач беше тест за търпението ни срещу толкова сгъстена защита", коментира нападателят на "Атлетико" (Мадрид).

Запитан от ирански журналист за провокацията, Коста се разгневи: "Аз да провокирам други играчи? Ти кой мач си гледал? Аз винаги стоях сам, нас ни провокираха. Трябва да гледаш мача безпристрастно. Вярно, че игра твоята страна, но не бива да задаваш такива глупави въпроси."
726
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД