:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съветът на ЕС запази минималната ДДС ставка от 15%

Съветът на Европейския съюз прие директива, с която минималната стандартна ставка от 15% става постоянен елемент от нова ДДС система. Целта е да се предотвратят прекомерните разлики в ДДС ставките в различните страни членки на ЕС, както и да се премахне рискът от нарушаване на конкуренцията чрез по-ниски ставки по ДДС, които биха повлияли на трансграничното пазаруване и търговия.

Минималната стандартна ставка от 15% се поддържа временно, откакто правилата за ДДС за единния пазар на ЕС бяха за пръв път приложени през 1993 г. Тя бе последно удължена през май 2016 г. с период от 2 години, който изтече на 31 декември 2017 г.

Съветът е договорил и мерки за укрепване на административното сътрудничество с цел подобряване борбата с измами с ДДС, които трябва да засилят обмена и анализа на информация, споделяни между данъчните администрации и правоприлагащите органи на страните членки, както и да заздравят Eurofisc - мрежа от национални данъчни представители за обмяна на информация по измами с ДДС.

Според данни на Европейската комисия данъчни приходи за около 150-160 млрд. евро се губят всяка година заради недостатъци на данъчната система, включително чрез измама. Само от трансграничните измами годишните загуби възлизат на 50 млрд. евро.
1
1322
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Юни 2018 11:05
А нашето ДДС за туризма от 9%? Ще стане 15%?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД