:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 463
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Слава! Слава! Слава!

Ликуй, народе, мятайте капи, късайте бръшлян и здравец!

Отбелязваме огромен успех на европредседателството.

Това председателство започна с преброяване на труповете в Нови Искър и убийство на бизнесмен в София, продължи с бягства от затвора и смъртна престрелка между един от избягалите и общ приятел - негов и на полицията. И ето че в самия край на председателството МВР най-после се срещна с избягал затворник преди Свети Петър!

"Слава! Слава! Слава!" - имаше едно време такива заглавия в "Работническо дело", например по случай полета на първия български космонавт.

Сега искаме и ние така да напишем, но вместо туй ще цитираме "24 часа": "Този път МВР изпревари - задържаха беглеца от ловешкия затвор".

На една пращяща от напрежение страница проследяваме хода на акцията по залавянето, с нейните надежди и разочарования: "Претърсили къщи, гори и полета и ниви със слънчоглед, но без резултат". На съседната страница - пак слава! Напоителен репортаж на тема: "Цвета Караянчева стана кръстница на близначките Ванеса и Зорница" - като част от "молебена за чадородие", който се провежда под неин патронаж. То хубаво, ама демографията не ще ни молитва, ни мотика, а други работи!

"Телеграф" пък разнася славата на една обикновена българка: "Продавачка напердаши крадец в бензиностанция. Златомира успяла да осуети грабеж". Ето това е съвестна гражданка - а не да остави човека да стъпи в погрешност на гнило, да попада в затвора, да бяга и да се хабят публични ресурси за залавянето му!

Благодатта на славата струи от мастилото на "Стандарт". Залавянето на избягалия затворник е отбелязано сухо - "Хванаха беглеца затворник"; но друга новина разтуптява сърцата: "Ракията лекува". Ние това много добре го знаеме, но винаги е приятно да получиш "официално" потвърждение. Само че ситният шрифт пак развали работата: "Капачка алкохол на ден пази от сърдечен удар". Капачка!

Ай сиктир, сик транзит глория мунди!

1158
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД