:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България зае 11-о място във волейболната Лига на нациите

Отборът ни приключи участие с измъчена победа над Южна Корея
СНИМКА: FIVB.COM
Българският разпределител Георги Сеганов изпълнява сервис с отскок срещу корейците.
България завърши на 11-о място в крайното класиране на Лигата на нациите - новия формат на световния волейболен турнир за национални отбори. В дебютното издание на надпреварата участваха 16 отбора, от които 12 със статут на недосегаеми без значение от представянето им, и 4 "претенденти", включително българският тим.

В последния си 15-и мач вчера селекцията на Пламен Константинов постигна шестата си победа с измъчен успех с 3:2 (-19, 22, 18, -22, 12) срещу аутсайдера Южна Корея. Именно този азиатски тим е единственият, който загуби мястото си в Лигата на нациите през 2019 г., след като зае последната 16-а позиция в класирането с една-единствена победа. За мястото на корейците в елитната дивизия късно снощи трябваше да се борят Чехия и Португалия, стигнали до финала на "чалънджър" турнира в Матошиньос (Пор).

Вчерашният успех бе единственият, който "трикольорите" извоюваха в група 19 в Техеран, след като в петък и събота отстъпиха съответно с 2:3 срещу Германия и с 1:3 срещу домакина Иран. Най-резултатни за нашите срещу Корея бяха посрещачите Розалин Пенчев и Валентин Братоев с по 21 т., центърът Светослав Гоцев добави 12 т., а диагоналът Николай Учиков допринесе с 10 т.

За Финалната шестица във Франция освен домакина се класираха тимовете на Русия, САЩ, Бразилия, Полша и Сърбия. Западните ни съседи последни подпечатаха мястото си в Топ 6 с успех срещу Китай с 3:1 гейма като гости в Дзянмън вчера. Финалите ще се играят от 4 до 8 юли на футболния ст. "Пиер Мороа" край Лил.



ЖЕНИ

При жените България стигна до финалния мач на "чалънджър" турнира в Лима (Перу) и късно снощи трябваше да излезе срещу Колумбия в директен спор за място в Лигата на нациите през 2019 г. На 1/2-финалите селекцията на Иван Петков срази домакина Перу с 3:0 (21, 22, 18) и продължи напред без загубен гейм след чисти победи в групата срещу Австралия и Пуерто Рико.

Най-полезна за българския тим бе Мария Каракашева с 13 т. (3 аса), Гергана Димитрова добави 12 т. (1 блок), а капитанът Христина Русева завърши с 11 т. (7 блока).
894
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД