:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шведите получиха извинение за бурната радост на Бундестима

Дори когато 21 души гонят топката, накрая пак германците някак печелят, заключи Гари Линекер
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Резервите на Германия се втурват обезумели от скамейката, за да настигнат ликуващия Тони Кроос и да отпразнуват заедно победния гол в 95-ата минута.
Германският футболен съюз (DFB) поднесе официално извинение на шведския национален отбор заради грозните сцени след края на двубоя в Сочи. Бундестимът постигна обрат с 2:1 срещу скандинавците с гол на Тони Кроос в 5-ата минута на добавеното време и това отприщи срахотни емоции у световните шампиони. Някои от играчите и длъжностните лица обаче прекрачиха границата на феърплея, като започнаха демонстративно да се радват пред скамейката на "тре крунур", което доведе до стълкновение между двата щаба.

"Това беше един много емоционален мач. Но в крайна сметка реакцията и жестовете на треньорския екип на Германия по отношение на шведския отбор бяха твърде емоционални. Това съвсем не е в нашия стил. Извинихме се на треньора на Швеция и неговия отбор. Искаме прошка", написаха от DFB в профила си в "Туитър".

Изстраданата победа съхрани живи шансовете на "маншафта" да продължи към 1/8-финалите, тъй като при всяко друго развитие световният шампион щеше да се нуждае от чудо, за да излезе от групата. Сега германците са в далеч по-изгодна позиция, като имат теоретична възможност дори да завършат на първо място. Това ще се случи само при какъвто и да е успех срещу Корея и загуба на Мексико с 0:1 срещу Швеция в последните мачове на 27 юни.

Оцеляването на ръба за тима на Йоахим Льов накара легендарния английски голмайстор Гари Линекер да перифразира не по-малко легендарната си мисъл от 1990 г. така: "Футболът е проста игра. Двайсет и двама души гонят топката 82 минути и германците остават с човек по-малко. Така че 21 души гонят топката 13 минути и накрая пак германците някак, по дяволите, печелят."
 Невъздържаната радост на германците доведе до стълкновения с шведите, като в препирнята се включи дори мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф (по бяла риза).
1196
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД