:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС търси жертви за спасяването на Меркел

Снимка: Пресслужба на ЕК
На срещата в Брюксел премиерът Бойко Борисов следваше по петите германската канцлерка Ангела Меркел и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.
Къде да отидат нежеланите мигранти, за да се спаси от имплозия коалицията на Ангела Меркел в Германия, обсъждаше вчера неофициална среща на високо равнище в Брюксел. Целта на сбирката бе да подготви дебата на срещата на високо равнище на 28-29 юни с участието на всички държави от ЕС. Меркел получи ултиматум от коалиционния си партньор Хорст Зеехофер (лидер на ХСС и вътрешен министър) да постигне европейско споразумение по мигрантския проблем до края на месеца. Това поставя под въпрос оцеляването на нейното правителство.

На влизане в залата на Еврокомисията участващите държавни и правителствени ръководители акцентираха на три аспекта от дебата: по-строг контрол на външните граници на ЕС, създаване на центрове за мигранти извън ЕС и начини за връщане на мигрантите, получили отказ за постоянен престой.

Според кратко изявление на премиера Бойко Борисов "трябва да се работи по споразуменията с трети страни в близост до зоните на конфликти, където да подпомагаме грижата за бягащи от войната в изнесени центрове". Той каза, че трябва да продължи европейската помощ за такива центрове в Турция, Йордания и Тунис. "Винаги съм заявявал, че паниката не е добър съветник. Повтаряме същото упражнение вече няколко години за нещо, което би могло да бъде решено по бърз начин от всички държави членки на ЕС, а и не само от тях, защото и страните от Западните Балкани, които не са членки, също трябва да бъдат защитени", заяви Борисов. Неговото изявление фактически отхвърли появилите се напоследък спекулации, че една от държавите извън ЕС, към която би могъл да се отклони мигрантският поток за временно настаняване, е Албания.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки съобщи: "Ние прегледахме документите, които Европейската комисия е разпратила за тази минисреща. Това са отново все същите предложения, само че "претоплени" - ние не ги разбираме и приемаме. И ние не влизаме в тази мигрантолюбива група приятели".

Френският президент Еманюел Макрон каза, че се е споразумял с испанския премиер Педро Санчес за европейско решение на мигрантския проблем, което означава, че двамата не се отказват от идеята за релокация на мигрантите. Австрийският премиер Себастиян Курц заяви, че би желал да изиграе ролята на мост за разбирателство по въпроса с държавите от Вишеградската четворка, но не разкри как. Виена, както и Берлин, предпочита да върне мигрантите в държавите на първата им регистрация на европейска земя, но се сблъсква с отпор от Италия и Гърция. Хърватският премиер Андрей Пленкович изрази опасение, че балканският път на бежанците през турско-българската граница продължава да бъде рисков въпреки уверенията на Бойко Борисов за свеждане до нула на притока на мигранти оттам.

Вчера от Брюксел отсъстваха четирите страни от Вишеградската група, които се противопоставят категорично на каквито и да е схеми за разселване на мигранти. Не присъстваха също трите балтийски държави, Ирландия и Португалия.

32
5322
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
24 Юни 2018 20:24
***
Зеехофер НЕ е премиер на Бавария!
24 Юни 2018 20:50
Хърватският премиер Андрей Пленкович изрази опасение, че балканският път на бежанците през турско-българската граница продължава да бъде рисков въпреки уверенията на Бойко Борисов за свеждане до нула на притока на мигранти оттам.

Ойде МУ прецедателството у ряката.

Дадена МУ е "висока "оценка от Западните Балкани.
24 Юни 2018 20:50
това да му е кусурът, гусин професоре.
чудя се, не ги ли пращат рИдакторите на север при такива "дребни" грешчици? щото нас - за щяло и нещяло. предимно второто.
24 Юни 2018 21:06
Евентуални двустранни или тристранни споразумения между държави от Европейския съюз по вторичното придвижване на кандидати за убежище в блока ще бъдат взаимноизгодни за страните, заяви германската канцлерка Ангела Меркел.
Тя каза това преди днешната минисреща на върха за миграцията в Брюксел, предаде ДПА.
Меркел не очаква на срещата на лидерите от ЕС идната седмица да бъде намерено цялостно решение на проблема с миграцията.
"Затова сключване на двустранни или тристранни споразумения ще е взаимноизгодно", продължи канцлерката и добави, че по такъв начин отделните страни няма да се налага да чакат всичките 28 членки на ЕС да намерят решение.
"Ще се търсят пътища за разбирателство, които в същото време ще бъдат ефикасни за общите европейски интереси", каза Меркел

Пари, пари и пак пари (за НЕГО), а за нас - чалми !
24 Юни 2018 21:07
Зеехофер НЕ е премиер на Бавария!

Зеехофер НЕ е премиер на Бавария вече! (до средата на м. март т.г. си беше премиер)
24 Юни 2018 21:30
Виена, както и Берлин, предпочита да върне мигрантите в държавите на първата им регистрация на европейска земя, но се сблъсква с отпор от Италия и Гърция.
Случайно ли е пропусната България от даващите отпор или Светиня му вече е потвърдил, че България ще ги приема, стига да ни (му) дават пари и едно конграчулейшън?
ЕС търси жертви за спасяването на Меркел
Нещо ми се счува един боботещ глас иззад Меркел да казва "Нека аз, нека аз. А кинти ще има ли?"
24 Юни 2018 21:33
http://www.ilgiornale.it/sites/default/files/styles/large/public/foto/2018/06/24/1529864599-lapresse-20180624184342-26712396.jpg
24 Юни 2018 21:42
Виена, както и Берлин, предпочита да върне мигрантите в държавите на първата им регистрация на европейска земя,


Тази мисъл бе на Макрон и Меркел още преди срещата. Но след като Италия каза, че няма да присъства Меркел се отказа.
24 Юни 2018 21:46
Отвратителен, манипулативен коментар и заглавие. Абе не разбрахте ли, че нашият интерес е обратния на вишеградци?
24 Юни 2018 21:51
*
24 Юни 2018 22:03
Борисов за медии: Просто нещастни, долни лъжци жълти, мръсници!

“Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция – просто нещастни, долни лъжци жълти, мръсници", заяви ядосан Бойко Борисов в Брюксел.

Речникът на един ПРЕМИЕР-ПОРТИЕР.
24 Юни 2018 22:23
*
24 Юни 2018 22:24
Среща с предизвестен резултат, който в резюме може да бъде обобщен така:
Берлин, предпочита да върне мигрантите в държавите на първата им регистрация на европейска земя, но се сблъсква с отпор от Италия и Гърция.

Останалите несъгласни не дойдоха на срещата и решението беше взето огромно с мнозиство...
25 Юни 2018 07:28
Борисов за медии: Просто нещастни, долни лъжци жълти, мръсници!

“Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция – просто нещастни, долни лъжци жълти, мръсници", заяви ядосан Бойко Борисов в Брюксел.

Речникът на един ПРЕМИЕР-ПОРТИЕР.


В Гърция се продават острови и за по €100 000,(сто хиляди евро). Гледах един 7км. дължина и 3км. ширина,с плажове и горички. За Борисов това са жълти стотинки. Само че няма да може да се скрие там от възмездието,което все някога ще го тресне по тиквата...!
25 Юни 2018 07:35
Сутринта по радитото чух как Борисов е срязал Меркел за идеята и за релокацията и за Албания .

Много точна позиция. Щот какво значение има кат Албания не е в ЕС ? Ама е в Европа. И един ден, кат стане част от ЕС и тия мигранти пак ще влезат през "задния вход".

Няма смисъл да се угажда на отиващата си Меркел. Други са вече силните на деня и в света и в Европа. И за нас е добре, че тяхната позиция е "консервативна"...



25 Юни 2018 07:40
Баце ги умее тия неща.
На умряло куче нож вади.
25 Юни 2018 07:57
по радитото чух как Борисов е срязал Меркел за...
25 Юни 2018 08:05
ИЗВЪНРЕДНО! Борисов си купил Остров в Гърция – избухнаха гръцките медии
19.06.2018
Гръцки остров, който се намира на около 100 км от България, е закупен от Бойко Борисов премиер на България информират гръцки медии. Обявата за продажба преди време беше качена и в сайта на българска агенция, специализирана в предлагането на имоти в Гърция.

Но те не са участвали в сделката според вестник в Атина, острова е закупен с помощта на турска агенция за недвижими имоти, като клиента трябвало да остане конфеденциална тайна.

Островът се нарича Фидониси и е необитаем.

Той се намира в източната част на страната, в залива на Неа Ираклица близо до Кавала.

Островът е на площ от 165 декара, а цената за която е закупен е 3 млн. евро. Разположен е на 2 км от брега, на 100 км от ГКПП Илинден-Ексохи.

Разстоянието от острова до някои гръцки и български по-големи градове също не е голямо – до Драма са едва 50 км, до Солун са 150 км, а българската столица София е на 300 км.

Островът е неголям хълм с променлив наклон.

Най-високата му точка е на 85 м над морското равнище. Обрасъл е с характерна средиземноморска растителност – няколкостотин диви маслинови дръвчета и около 20 плодови, предимно с бадеми, смокини и сливи. Той е частично проходим, тъй като имало пътеки.

От него се разкрива панорамна гледка към целия залив на курорта. Крайбрежието му е леснодостъпно и предимно скалисто.

От източната и северната страна има 3-4 малки плажа с плитки води. От турската агенция за недвижими имоти коментирали с продавачите, че българският премиер имал големи инвестиционни намерения, но като за начало искал да построи пътища на острова.

Скалистият участък на брега е осеян с пещери на нивото на водата, но там морето е сравнително дълбоко. По дъното имало интересни образувания, мястото било подходящо за гмуркане с шнорхел или за любителски риболов. На брега има и малко естествено пристанище, което понякога се използвало от местните рибари. Коментират още гръцките медии.

източник
http://www.informiran.net/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D0%BB-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D0%B3/ Ей ги "мръсниците жълти" ! И подробности дали за острова...
25 Юни 2018 08:09
Сутринта по радитото чух как Борисов е срязал Меркел за идеята и за релокацията и за Албания .
Къде викаш си чул? По някое БГ радио? От някоя БГ джурналистка???
Мислех те за по-сериозен човек!
25 Юни 2018 08:18
Тцъ,

Чух неговия глас . Много точна позиция. Абсолютно изключено е връщане на мигранти в България и категорична позиция срещу идеята Албания да ги приема.

ЕС требело да създава лагери в Северна Африка и Близкия Изток.

Точно така трябва. Европа трябва да стане "непристъпна крепост".

Италия вчера каза, че няма да помага на кораби, които подават сигнал SOS !

25 Юни 2018 08:26
Бе то и аз го чувах да говори за непристъпността на границите, и за пАтоците, и за селските полицай, и за ... Даже и за един дупетат и един министАр го чувах, па глеам ... други работи стават.

Ама ти ги глобалния стратег, ти ги разбираш работите глобални...
25 Юни 2018 08:32
Апцелутно ЗИП . Много точна и твърда позиция ! Бай Суджук е познат в политиката с твърдите си позиции , които никога не се променят по два-три пъти на ден /най -много един път на ден/. Стабиляга е Бате !
25 Юни 2018 10:04
kukumber24 Юни 2018 21:06

Пари, пари и пак пари (за НЕГО), а за нас - чалми !

25 Юни 2018 10:20
ЗИП 25 Юни 2018 08:18
Тцъ,

Чух неговия глас .
Объркал си се, бил е Ненчо Балабанов с Неговия глас.
25 Юни 2018 10:27
Абе не разбрахте ли, че нашият интерес е обратния на вишеградци?

Очевидно - не разбират. Добре, че мнението им е практически без значение.
25 Юни 2018 12:40
„На днешната мини-среща на върха (на ЕС) за миграцията българският министър-председател Бойко Борисов, чиято страна продължава да председателства ЕС, напусна залата, за да гледа мача между Япония и Сенегал от Световната купа.“
Това е съобщение в Туитър направи Мехрейн Хан, която от септември миналата година е кореспондент на световното издание „Файненшъл таймс“ в бюрото на медията в Брюксел. http://afera.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0.html
25 Юни 2018 14:48

Proksimable
25 Юни 2018

мое ли линк къв туита?
25 Юни 2018 15:22
– Аз вече казах, че ЕС е разцепен, общи европейски ценности няма. Самата среща, която се състоя вчера, беше точно пример за това. Събиране на коалиция на желаещите. Който иска да дойде. Който иска да си продаде държавата за 30 сребърника, да заповяда. Те там си печата сребърници, а ние си продаваме държавата. Това е недопустим начин да се води политика. И това го говорят хора, говоря за западните ръководители, които доскоро говореха за общоевропейски ценности, за единни действия, за това, че Европа има шанс само обединена. В същия момент тия същите се изправят и казват, елате тука, който иска, да му дадем едни пари, да му дадем едни мигранти. Това е толкова порочно, това е толкова лицемерно и нечестно, че аз се чудя в какъв свят живеем. Това е недопустимо. Освен това в цялата тази история има една огромна злонамереност от хората, които организират мигрантските потоци. Вие знаете, че всички тия кораби, които там плуват напред-назад и някой ги иска, друг не ги иска и т.н. всички те са тръгнали от либийски териториални води. Значи, ще ви кажа какво се случва. Една голяма лодка се напълва с мигранти, които са платили луди пари за тая работа, някой им ги е дал, разбира се, закарват ги на 10 мили навътре в морето, до края на либийските води и подават сигнал. /quote]
https://sindbadsi.wordpress.com/2018/06/25/проф-константинов-германия-причиняв/
25 Юни 2018 16:08
Сенегал-Япония си беше интересен мач!
25 Юни 2018 16:19
А ...нашенските пенсионери ще бъдат ли зачислени на порцион при мигрантите...
25 Юни 2018 18:42
Бойко Борисов, чиято страна продължава да председателства ЕС, напусна залата, за да гледа мача между Япония и Сенегал от Световн


А някой казват,че няма такава държава.
25 Юни 2018 19:05
kаily
25 Юни 2018 14:
Proksimable 25 Юни 2018 мое ли линк къв туита?

@MehreenKhn

Mark of today's migration mini-summit that Bulgarian PM - Bokyo Borissov whose country is still holding the EU presidency - left the room to watch Japan v Senegal in World Cup.

Линк: https://twitter.com/MehreenKhn/status/1010953303222640641
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД