:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 163
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Боботко

Голям учен и голям галант

В София бе открита Дигитална асамблея, организирана от ЕК и Българското председателство. Бойко Борисов приветства форума с боботеща реч, в която отново показа галантното си отношение към Жената и пиетета си към Науката.

***

Бойко Борисов (през повечето време поддържа с лявата си ръка интелектуалския жест "обърната солница"): Добър ден на всички. Благодаря и на Мария Неделчева (моминската фамилия на еврокомисаря Мария Габриел) за тази Ди-ги-тална асамблея, която откриваме днес; на кмета на София Фандъкова, на министрите. И да кажа добре дошли и на министрите, секретарите от Западните Балкани, които са тука. И, разбира се - на Евелин, добре дошла (зам.-председателя на ЕП Евелин Гебхард) на това мероприятие. Еврокомисарят по технологиите е едно потвърждение, че България е на първо място в Европа по брой на заети жени в професиите, свързани с високи... технологичните... дейности и услуги, фирми и така нататъка. На първо място е България. За целта, ясно е, че светът върви в тази сфера, ясно е, че технологиите се развиват не всяка година, не всеки месец - всеки ден! Ако искаме да бъдеме в тон със съвременния свят - тук се обръщам към Западните Балкани, тук се обръщам и към това, че балканският хъб за суперкомпютър е нещо в следващия месец, което ще се случи. Западните Балкани и всички ние от Балканите винаги сме имали претенцията, че сме най-умните, най-интелигентните, вярно - и най бедните, но ето една сфера, в която можеме да докажеме на света, така както Джон Атанасов навремето, че можеме да сме лидери. Имаме силите, имаме възможностите, имаме инвестициите, които са направени, имаме и 9-те млрд. евро в следващата програма. Имаме и добър български комисар.

Ся, знам, че тех (европейците) ги дразни много, но когато кажеме Габриел, може колегите в ЕП - Евелин, да си помислят, че си французойка. Затова си те наричаме Неделчева, за да се знае, че си дошла от България там. Иначе те една по една ви прихванаха - Франция, Австрия (Борисов визира видните ни евроснахи - Паунова-Майдел и Неделчева-Габриел). Ние останахме без комисари и без депутатки европейски.

Тъй! Малко все пак да разведриме обстановката.

Ние искаме да поставиме Човека в центъра. И колкото повече развиваме машините, технологиите - а и всички гледаме непрекъснато сериали, в които виждаме машините до какви нива достигат! Но нещо, което съм научил от живота - това, което видиш в американските сериали, след 3-4 години става факт. И аз съм убеден, че и това няма да ни подмине. Затва много е важно това, което правиме - контрола върху него! Основната мисловна дейност за управлението да остане в Човека. Разбира се, има професии, които може и да изчезнат. Има (замисля се) професии, които изцяло могат да бъдат заменени от роботи. Но контролът, управлението трябва да си остане в Човека. Поне аз така си мисля.

Затова обаче е нужно и нещо, което в България усилено започваме да правим в новия си мандат - това е образованието! Поставянето на учителя, поставянето на детето, образованието - и аз мисля, че има панел Министерството на образованието в България с вас в тези два дни, които ще ви разкажат какво правиме, как искаме да го направим и как ще продължиме да го движиме този процес, защото това е бъдещето! Обикновено резултатите ще дойдат в тази сфера след 10 г. Но вече искаме от трети клас нататък децата да почнат да програмират, д-д-д-а работят, да има уайфай във всяко училище. Мрежите да ги направиме, така че (замисля се) не първо вкъщи да се научават да работят с компютрите и с телефоните. А вече и вие самите се убеждавате - всеки ден, всеки ден, всеки ден все нови и нови, и нови, и нови услуги се извършват с - ако щете - с телефон.

...Милиони или стотици милиони машини ще се свържат една с друга!

...Важно е Балканите да бъдеме единни. Имаме реален шанс да покажеме на света нашия си потенциал. Тепърва - нито можеме да ги надминеме във въоръжаването, нито можеме да ги надминеме в производството на автомобили, но тук, това пространство е запазено за нас! Ние имаме огромни възможности, потенциал - и мисленето на нашите хора е такова, че в тази сфера са много добри.

Пожелавам ви успех и действително се надявам да бъдеме в крак с времето. Мисля, че едно успешно Председателство завършваме, имаме още 4-5 дена (въздиша) и да му мислят австрийците след това, хе хе. Благодаря.
6
1615
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
25 Юни 2018 20:10
По телевизията показаха комисарката Габриел. Не беше с тужурка, но беше с усмирителна риза! Много й отиваше.
25 Юни 2018 20:50
...Милиони или стотици милиони машини ще се свържат една с друга!


Гледал е много Терминатора!
25 Юни 2018 21:54
Иначе те една по една ви прихванаха - Франция, Австрия (Борисов визира видните ни евроснахи - Паунова-Майдел и Неделчева-Габриел)

А Него Го прихваща сутрин,по обед и вечерно време.
25 Юни 2018 22:02
балканският хъб за суперкомпютър

Това силно ме впечатли.
25 Юни 2018 22:17
>>><<
В западните балклани хъбът е по-дълъг, а в източните по-дълбок. Общо взето, източните са по-суперкомпютър и имат ресурс за.
Та, така...
26 Юни 2018 10:31
От трети клас нататък вече да работят искаме...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД