:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 459
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пътища под земята

Пътниците се качват в малкия автобус, след което платформата го сваля под земята.
The Boring Company получи разрешение от властите на Чикаго да изгради транспортни тунели, които ще свържат бизнес центъра на града с международното летище "О'Хеър", съобщи "Чикаго Трибюн". Електрически автобуси ще се движат по специални тунели под земята със скорост до 240 километра в час.

Илън Мъск обяви планове за изграждане на транспортни тунели още в края на 2016 г. За целта той основа The Boring Company и няколко месеца по-късно компанията представи концепцията за система от транспортни тунели за автомобили. Според плана под града ще има голяма мрежа от транспортни тунели с много изходи на повърхността. Автобусът, който е малко по-голям от автомобил, ще паркира на специална платформа на повърхността, а след това платформата ще го свали с пътниците в тунел и така ще започне транспортирането. В крайната точка платформа ще качва автобуса отново на повърхността. Крайната точка всъщност ще бъде блок 37 в бизнес центъра на Чикаго.

Това не е вакуумната система Hyperloop, която все още е с тестов характер. Това, което прави The Boring Company, е цялостна подземна транспортна система, предназначена за превоз на пътници. Автобусите ще бъдат малки, до 16 пътници. Те ще тръгват от летището на всеки 30 секунди.

Цената на пътуване в системата ще бъде 20-25 долара, което е по-малко от цената на такси по този маршрут, но е по-висока от цената на билета за влак. В същото време системата трябва да стане по-бърза от двата вида транспорт - пътуване до летището или от него ще отнеме 12 минути.

The Boring Company има и други големи проекти. Тя иска да изгради голяма мрежа от автомобилни тунели близо до Лос Анджелис и планира да създаде два големи вакуумни влакови маршрута Hyperloop на западното и източното крайбрежие на Съединените щати. Миналата година Мъск заяви, че е получил устно разрешение да построи такъв маршрут между Ню Йорк и Вашингтон със спирки във Филаделфия и Балтимор, чието пътуване ще бъде 29 минути и компанията вече е започнала подготовка за строеж. През следващата година компанията планира да започне изграждането на маршрута Hyperloop, свързващ Лос Анджелис със Сан Франциско.

675
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД