:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Упражнения върху една държава

***
Крайно време е за промени в държавата ни!

Че сега какво е?! Кой откъдето мине, ни дава акъл, че и нещо повече, лашка ни накъдето си иска. Ами отвътре? Да не беше жалка гледка, да го наречеш комедия! Не, промени!

Обаче какви? В каква насока? Къде? Кого? Как?

Ние най-добри сме в промяната на наименованията. Довчера милиция, от днес полиция. Беше народна армия, вече е само армия. Улица "Народен юмрук"? Вече е "Кукиш" без значение какъв. Всичко това най-сетне трябва да започнем да правим така, че да работи.

Например нашите многострадални братя роми се прекръстват на ромеи. Близко по звучене, не е пО чуждица от досегашното, с дълбоки исторически корени. Представете си, че ромеите, бивши роми, тръгнат да бият полицаи и да ги замерят с велосипеди. Блюстителите на реда веднага ще отвърнат на ромейската агресия със съответната предвидена в закона пата-кюта. Разбира се, ще се намери някой да протестира, но за какво? Все едно да протестира заради битката при Клокотница!

Като сме започнали прекръщаването в този исторически ключ, да продължим с промяната на наименованието "министър-председател" в "хан". Това изключително много ще оптимизира управлението на държавата. Първо, знаем, че ханът е бил върховен владетел, тоест ще отпадне необходимостта от президент и председател на Народното събрание. После, ханът е бил и върховен жрец, което пък ще бъде гаранция да не се повтарят вълненията около избора на патриарх. Ханът е бил и нещо като полубог, което пък ще допадне на голяма част от населението, защото и преди, и сега дай ни на българите да обожествяваме.

Стана дума за българите, да я продължим. Добре е вече да се наричаме инак, най ще ни приляга да се наричаме траки. При тях всичко е скрито-покрито до ден днешен, тук-там някоя могила, нещо там съкровище и толкова. По подобен начин действаме и сега - гръмне някоя афера, обаче кой и как не става ясно. Сигурно след няколко века бъдещи археолози, разкопавайки, ще попаднат на изчезналите средства от Кооперативно-търговска банка, ще ги реставрират и изложат в Националния исторически музей като Катебейско съкровище без ясни данни кой и как го е натрупал и най-вече скрил.

Прекръстим ли се обаче на траки, това ще предизвика протести. Преди всичко на славяните, които също са градивна част от нацията ни, а също и на съседни държави, които също имат сантимент към тракийските неща. Тъкмо отминаха македонските вълнения, сега да разпалваме тракийски! Затова разумно е да възприемем съвсем неутрално, далечно и непожелано от никого наименование. Трите условия съчетава наименованието извънземни. Ако се наречем такива, много неща ще си дойдат по местата и преди всичко отношението ни към тази земя - сякаш всеки момент ще отлетим някъде много далеч, пък тук след нас и потоп.

Не, не сме извънземни, но както вървят нещата, рано или късно ще отлетим наистина много далеч - в небитието. А тук има кой да "долети". Както казват едни други славяни, "свято място празно не остава". Или както са казали прабългарите, "Тук ще бъде..." Траките сигурно също нещо подходящо са казвали, но никой не го помни, а и не се интересува освен съответните учени. Което е твърде поучително.
 ***
1
479
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Юни 2018 06:50

Но ние гледаме напред. Къде е "капище", къде е "експертиза"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД