:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Яне Андерсон: Можем да отстраним всеки съперник

Яне Андерсон
Селекционерът на шведския отбор Яне Андерсон бе доволен от успеха и изрази оптимизъм за следващата фаза. "Много съм доволен. Прекрасен мач, играхме отлично. Мисля, че момчетата показаха пълния си потенциал. По-добре нямаше как да се представим", каза той.

Андерсон допълни, че не се притеснява от нито един съперник: "Няма значение срещу кого ще играем по-нататък. Ако играем нашата игра, можем да отстраним всеки съперник".

Капитанът Андреас Гранквист, който бе видян да танцува от радост след мача с Мексико, пък бе запитан дали смята да повтори изпълнението си.

"Танцувах ли? Нямам чак толкова добро чувство за ритъм, повярвайте - не бихте искали да ме гледате. Ще танцувам, като станем световни шампиони", каза "четворката" на тима.

За феновете на "тре кронур" обаче имаше и негативни моменти, след като един от тях, доста подпийнал, бе пребит от руснаци в Екатеринбург. Според министерството на здравеопазването на Свердловска област пострадалият е бил откаран в болница, където са му зашили устните и наместили разбития нос, но той категорично е отказал да остане под наблюдение там, защото смятал, че ще трябва да плаща. Дори и като му разяснили, че няма да му струва нищо, той пак напуснал болницата.
54
402
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
29 Юни 2018 14:25
Че няма леви и десни отдавна е ясно.
Обаче не е прав Сула, че има само две големи групи - либерали и консерватори.
Групите са три - либерали (соросоиди, ционисти), а т. нар. "консерватори" ясно се разделят на несъвместимите групи на християни националисти и путиноиди
За съжаление в Българската политика битуват само соросоиди и путиноиди.
Най-ярки представители на групата на националистите са управляващите в Полша и Унгария.
29 Юни 2018 17:02
Аз казах горе-долу следното:


Дано другите лектори са казали нещо по-смислено, щото очевидно мътилката в главата на Сула е далеч от избистряне. Той очевидно се надява да яхне някаква нова политическа вълна, но няма да го огрее и този път.

Защото никакво връщане на консерватизма няма, задава се направо нов тоталитаризъм.

Не е за вярване, особено след все пак скорошния исторически провал на комунизма-фашизма-нацизма, но нещата отиват съвсем явно натам. Вероятно под някакви модифицирани хибридни форми, за които ще бъдат измислени нови термини, но това са подробности.

29 Юни 2018 17:27
Вече няма леви и десни, има либерали и консерватори

На мен ми излиза дописка за Световното...

Днешното противопоставяне съм го определил достатъчно точно: Нормални срещу Сатанисти/Психопати, ако искате Сатанисти/Психопати срещу Нормални...
29 Юни 2018 17:29
На мен ми излиза дописка за Световното...
да, днес са така всички долепени до снощния брой статии. опусът на сула е тук: Натисни тук

приятно четене.
29 Юни 2018 17:43
Според министерството на здравеопазването на Свердловска област пострадалият е бил откаран в болница, където са му зашили устните и наместили разбития нос, но той категорично е отказал да остане под наблюдение там, защото смятал, че ще трябва да плаща. Дори и като му разяснили, че няма да му струва нищо, той пак напуснал болницата.

тва е най-смисленото нещо, което Сула е написал през живота си.
30 Юни 2018 08:05
>>><<<
тва е най-смисленото нещо, което Сула е написал през живота си.

Спопред мен, далеч по-смислено е това, което не е написал.
30 Юни 2018 09:22
Искам и дори настоявам, тропайки с краче, Сула да ми обади от кои съм. Самосъзнанието ми е крайно ляво, сталинско. Не знам какво е усещането за либерал и консерватор и как да се автоидентифицирам, след като в организма ми няма накакви психосоматични промени. Искам също така и тропам с другото краче, да зная джендърната теория как се съотнася към политикофилософската на почитаемите лектори. И най-паче - кое е по-изгодно да бъдеш, тук вече тропам с патеричката и съответно къде да се запиша при либералите или при консервите. Второто ми се вижда по-изгодно, буди асоциации за съдържимото на консервената кутия. Може да е кипърка, а може и черен или червен хайвер. Имам избор, следователно, свобода на волята! Избирам червения хайвер, болшевишкия.
30 Юни 2018 09:26
ПП. Поправка. "Кипърка" да се чете "копърка". Да не помисли някой, че се намесвам като трета страна к кипърския конфликт на интереси.
30 Юни 2018 09:26
Мдам! Няма лошо да нагаждаш всички факти към любимите си теорийки, но когато действителността се съпротивлява, щото фактите не са точно такива и не се вместват в калъпчето(маломерно), е малко смешно за четене.
30 Юни 2018 09:31
То при афтора баш за любоф към консервата става дума. Или традиционния метан към чорбаджията , дето му я дава. Едва ли баш кайвер, вероятно кюфтенца в сос. Инак кат браилски хъш ще трябва сам да изкарва за боб чорба и шепа маслини кат в неолибералният си период. Битието определя съзнанието на прероденият ни вандеец.
30 Юни 2018 09:44
Г-н Стамболов ми напомня за онези активни ученици, които винаги първи вдигаха ръка най-демонстративно:
"Аз да кажа, другарко, аз, аз най-много съм чел!"
Не отричам, че добре си конструира изреченията, ама почне ли да громи предишния строй, веднага "олеква".
30 Юни 2018 09:49
Колкото повече натежава физически, толкова повече олеква теоретически.
Зелен листец, буково листо...
30 Юни 2018 09:55
Как така вече няма леви и десни, Суланкоолу? Промяната на термините променя ли фактите? Утре ще дойде от братска Словакия някой алхимик и ще представи на зиналата публика философския камък, най-сетне намерен в Полонините. И наистина името му е Уроборос II, майка му Абракадабра го е нарекла на баща си. Е те това наричам наука! А не простичките термини, с които е боравел бай Ганю. И да не забравяме, че дори Исак Нютън се е занимавал с алхимия и е търсел трескаво философския камък, чийто символ е Уробороса. Поради тази си заетост великиет учен не е намерил време да се влюби и ожени, тъй че човечеството е обезнаследено откъм негови издънки. Затова пък Нютън е бил не само велик математик и физик, а и финансист. Управлявал е монетния двор на кралството. Една хубавичка позиция независимо от политическата принадлежност.

Уроборос би трбвало да е кристалната мечта и на съвременните философи.Абсолютен космополит, роден едновременно в Египет, Елада, Индия, Скандинавия и навсякъде. Поради това полиглот. И завеждащ монетните дворове на най-богатите хора в света. Понякога лично сече монети от платина за Ротшилдови. Известно е, че патриархът им сутрин се провиква към жена си: Булка, иди да ми купиш цигари, че нощес ги изпуших, докато гледах мачове. А Булчето обича да борави със звонк на сергиите. Как ѝ връщат ресто, все още не е изяснено и е по силите само на ИНТЕЛЕКТА на Нютън.
30 Юни 2018 12:13
Лута се Сульо. Образът на родния консерватор е описан от Вазов в "Под игото". Чорбаджи Марко. Ама той русофил.
30 Юни 2018 12:18
Дорис
30 Юни 2018 09:55
Как така вече няма леви и десни, Суланкоолу?

Има си, има си, но да караме поред.
Иван ми е много симпатичен. След петъчните му хуморески се смея до следващата сряда и даже до четвъртъка, ако седмицата е високосна. Погледни само как е изтипосал родната консерва! К-р-р-асота! "Уважението" към чорбаджията просто грабва въображението. Е, ако бях некой по-строг критик, можеше да се заям, че консервата ни е отдавна нарисувана от Ботйов (кир Михалаки) и Алеко (знаете кой), но аз не съм от тях, как'Сийке. В идейно отношение обаче Иван е, как да кажа, на равнището на съименника му Иван Николаевич Понырев от периода на "Массолит".

В света има само три идеологии. Социализъм, днес изповядан единствено в Китай; големия, прекрасен, но, уви! далечен Китай. Социалдемокрация, що-годе позната и у нас. И социалното учение на католическата църква, получило политически израз в християндемокрацията. За нея по-любознателните могат да надникнат в темата ДЕМОКРАЦИЯ, тук ще отбележа само два момента.
Първо, именно с християндемокрацията се разминаха нашите десни. Много ясно, че не могат да бъдат социалисти или социалдемократи, но те толкова бързо се заразиха със СПУН и лакомия, че не разпознаха християндемокрацията.
Второ. Днес, съзнавайки, че са идейни банкрути, панически скубят перца от християндемокрацията и срамежливичко им дават разни смешни имена като "консерватизъм". Консерватори, стига бе
Дори бегъл поглед само в уикито, https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_social_teaching, дори най-повърхностното сравняване е достатъчно да се види, че Ивановият "консерватизъм" не е нищо друго, освен въпросното учение, малко изопачено и зле разказано.
В интерес на истината, Catholic social teaching is distinctive in its consistent critiques of modern social and political ideologies both of the left and of the right: liberalism, communism, feminism, atheism, socialism, fascism, capitalism, and Nazism have all been condemned, at least in their pure forms.
В това отношение Иван се придържа към канона.
30 Юни 2018 12:20
И на нас истинските български консерватори ближни са ни руснаци и сърби. Европейците са ни далечни. Прав си Сульо, българския консерватизъм не е като европейския. Ама вие правете опити. Да знаеш че хибридите не дават потомство. И вашата работа ялова ще излезе.
30 Юни 2018 12:41
В това отношение Иван се придържа към канона.

придържа се дръшки.
Ако се придържаше, немаше ежепетъчно да сервира тоя либертарианско-капиталистическо-магически бъркоч, гадниран с вдървяващи класови и културни стереотипи, а щеше да цитира Честъртън, Белок, Теяр дьо Шарден и разни такива.
30 Юни 2018 12:48
Канона на Сула

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4694&Level=1
30 Юни 2018 13:41
Все пак, старанието и усилията на Сула заслужават уважение. Не че не ми идва в повече тоя зор да вкарва хората в отбор, ама нейсе.
30 Юни 2018 13:43
Да, всяка седмица да се налага да списваш колонка за паница леща при все че от двайсет години нямаш собствена тема си е сизифски труд.
30 Юни 2018 13:46
В сряда във Военния клуб се състоя преинтересна среща с Ришард Легутко - полски философ и съпредседател на Групата на консерваторите и реформистите в Европейския парламент, според мнозина - един от най-значимите консервативни мислители на нашето съвремие. Бяхме четирима лектори: Легутко, Огнян Минчев, Любомир Канов и аз.

Мало и голямо от чобани до бригадни генерали, от асистенти до приват доценти, Легутко знаят и на Легутко се кланят. Проф. Легутко е най-популярният и почитан син на европееца лейтенант Шмид. Другите двама - Лъготко и Гугутко са със статут "синове с регионално значение", според класификатора на ЕС.

Добре, че Сула не се е банясвал с проф. Легутко. И без сапун щеше да остане и върху жаба трябваше да пикае. Но Сула кехая е славен и съобразителен момък. Отгледал си е вакло стадо понятийца - сите млекодайни. Пасе ги из тревясалите мисловни ливади, дои ги, а до най-хубавите - чужди не допуска. Доближиш ли ги - сърди се, ръмжи като каракачанка. За себе си ги пази и с тях прави такива неща, дето дори ги няма нарисувани по стените дори на храмовете в Каджурахо. Чобан Бурдухан - приват доцент в университета в Любляна - твърди, че на Сула най му е присърце кочът Консерватизъм. Знае историята му да девето коляно: що означава името му, как се тълкува, яде ли кочът четирилистни детелини или ги плюе, обича ли Малер, ближе ли ванилов сладолед. Умна глава е кехая Сула. Ето как увлекателно говори той на на бианалето по неолиберален млеконадой в Улан Батор:

Консерватизмът е парагръбначно животно, което олицетворява ниските пластове на психиката, тъмната й страна, всичко рядко, неразбираемо, тайствено - същинска Уробороса. Преди три години с проф. Пимпирев бяхме на социал-антроположка експедиция в Южен Камерун. Забелязах, че в племето янбаса изобразяват консерватизма на ловен език, драскайки черта върху земята. Според проф. Пимпирев, така са изобразявали консерватизма и в палеолита. Консерватизмът е само
черта, но жива черта: само абстракция, но според думите на Андре Вилер - въплатена абстракция. Чертата няма нито начало, нито край; стига само да се съживи, тя е способна на всякакви изображения, на всякакви метаморфози.

Ловците янбаса означават либерализма с една точка, умело врътната с тояжа в пръста. Тя също е силно натоварена с метафорични смисли. Не е случайно, че тези древни символи - черта и точка -, Самуел Морз е превръща в градивни елементи на своята морзова азбука. Точката според него е буквата Е, а чертата - буквата Т. Консерватизмът и либерализмът еволюират. Днес либерализмът се е превърнал в неолиберализмът, а консерватизмът е дорасъл до неоконсерватизмът.
Племето янбаса ги рисува съответно с в три тирета (по Морз S) и три точки (морзова буква О). Не е ли забележително, че на Великден 1912 г., параходът Титаник вплита неоконсерватизма и неолиберализма в едно тревожното известяване на своята гибел! SOS дами и господа!


Завеса
30 Юни 2018 13:52
И Леонардо потъна в Атлантика, Амен
30 Юни 2018 14:34
wreckage
30 Юни 2018 12:41
В това отношение Иван се придържа към канона.

придържа се дръшки.

Да де. Ама реших да следвам примера ти и да затворя едно око.
Ти как затвори, като му дигна палче за откъсчето? Сигурен съм,че си забелязал заораването в епилога. "Дори и като му разяснили, че няма да му струва нищо, той пак напуснал болницата." Защо "пак"? Откъде накъде "пак"? Колко пъти е напускал болницата тоя субект, та "пак"? Все пак
30 Юни 2018 14:41
През антрактите да си допие?
30 Юни 2018 16:17
Звън®
30 Юни 2018 13:46

О, Звън
30 Юни 2018 16:25
Звън®
30 Юни 2018 13:46

Имах приятел от Камерун; от Яунде, не съм го питал за корените.
Страхотно момче! Ерудиран, пет езика, красавец и ни следа от така любимите на белите маймуни агресия и радост за чуждото нещастие.
30 Юни 2018 17:10
Аз така....неуверено да попитам .... не са ли либерали и социалисти, или става дума само за България ..
30 Юни 2018 17:27
Уверено-православен консерватор е Достоевски. Глухарче-Сула и Оги Минчев Достоевски ли са?
30 Юни 2018 17:43
.
30 Юни 2018 17:43
.
30 Юни 2018 17:52
Въпросът е консерватизмът дали е конформизъм и опортюнизъм, както викат нямащите ляво-дясно, а само келепир. На маймуни ги направиха с тая смяна консерви-либерали. Ясно е че лекторите не стават за комунари пред стената, но виждаш ли ги заради принципите гордо да изкачват тринайсетте стъпала на ешафода под дюдюкането на тълпата? Дори да подсилят стълбите
30 Юни 2018 18:04

Кайзер Созе
30 Юни 2018 17:27

Поставяш ме размислено порожение.
Аз Достоевски слабо познавам, а Минчев ми е абсолютно непознат.

Размисълът ми беше върху заглавието.
Консерватори в класическият смисъл на думата - традиционализъм, антикомунизъм, колективизъм (общество) , частна собственост., - отдавна няма.
Това, което се наблюдава навсякъде, е - либерали и социалисти.
И двете войнства имат на въоръжение марксизма, т.е. са в лявото пространство. Кой ,колко на ляво от центъра се намира, един Господ знае...
Спирам до тук, за да не изръся някоя глпост, че темата за мен е тънък лед.
30 Юни 2018 20:35
gluhar4e
30 Юни 2018 17:10
Аз така....неуверено да попитам .... не са ли либерали и социалисти, или става дума само за България

Уважавам питащите хора. Затова ще ти предложа отговора, накратко
Много отдавна, през XVIII век е имало две течения на политическата мисъл, които още тогава са били странични, слепи нейни клонове.
Едните са вземали основания във вече остарялата - още тогава! - концепция за laissez-faire. Това са либералите.
Другите са вземали основания във вече остарялата - още тогава! - концепция за монархията. Това са консерваторите.
Мъждукали са и след това, периодично медиите са раздухвали умрелите им идеологии, пак са се спихвали и т.н., ала никога вече не са изразявали схващанията на нещо повече от "едно незначително, но претенциозно малцинство" - дефиницията е на уважаемия Иван Стамболов-Сула. Аз имам по-точна, но ще я спестя
Причината за отмирането им е очевидна - съвременната държава.
Тука се налага да отворя скоба. Концепцията за управлението на държавата, която считаме за съвременна, е много стара; заражда се още през XV век с първите меркантилисти, а научните й основи са поставени от Антоан дьо Монкретиен през 1615 г. с класическия му труд "Трактат за политическата икономия". Оттогава, та до днес така се нарича науката за управление на националните и световното стопанства. 333 години след споменатия трактат държавата и науката за икономическото й управление се развиват (привидно) отделно една от друга. Монарсите си управляват - от мен да знаеш! никога никоя монархия не е имала друга цел освен запазването на династията и привилегиите, - производителните класи си вършат работата, науката "обяснява" нещата, доколкото може.
Нещата се променят след публикуването през 1848 г. на една малка книжка - "Комунистическият манифест". Във форума няма по-убеден противник на марксизма от мен. Но! Независимо от познавателната му несъстоятелност, марксизмът е първият, който неразривно свързва властта (държавата) и икономиката.

Разбунват се класи, разбунват се държави, започват революции.
На дневен ред идва съдбовният въпрос как да се организира държавата, цялата, отдолу догоре? В началото на 1890-те, приблизително по едно и също време се оформят трите глобални концепции: социализъм (не марксисткия комунизъм, а катедер-социализма и други течения), християндемокрация (1891) и социалдемокрация (1894). И така до днес.
Краткият отговор на въпроса ти е: не са либерали, отдавна не играят; не са и социалисти, още мърдат, но исторически отмряха към средата на 1960-те със социалната държава (изобретение на християндемократите).
Борбата днес е между двете демократични течения - християндемократи и социалдемократи, от една страна и малочислените, но многобройни антидемократични формации, от друга.
Много тънка забележка: Народната партия е клонче на християндемокрацията. Отделен въпрос е как стоят нещата в България
30 Юни 2018 20:43
Бяхме четирима лектори: Легутко, Огнян Минчев, Любомир Канов и аз.


Ryszard Antoni Legutko, born 24 December 1949, is a Polish philosopher and politician. Professor of philosophy at the Jagellonian University in Kraków, specializing in ancient philosophy and political theory

Огнян Димитров Минчев е български политолог, доктор на социологическите науки

Любомир Канов е български психиатър и писател.

Иван Стамболов за себе си:
Какъв съм по професия? Никакъв.
30 Юни 2018 20:53
В политикономиката класическият либерал е Адам Смит. Трудът му е критика на физиократите и меркантилистите.
В политиката либерализмът е продукт на Енциклопедията и Университета. Свобода, равенство, братство. Проблемът за хляба не е решен.
Класическият консерватор е Гобино и Малтус. Единия аристократ, а пастора е преподавател в училището на Остиндийската компания-икономически е физиократ, малко расист и буржоа-империалист.
30 Юни 2018 21:23
sydran4o
30 Юни 2018 20:43
Ryszard Antoni Legutko, born 24 December 1949, is a Polish philosopher and politician. Professor of philosophy at the Jagellonian University in Kraków, specializing in ancient philosophy and political theory

Изключително сериозна референция.
Не че има значение, но и бегло го познавам
30 Юни 2018 21:30
Той и Огнян Минчев вече познава. Предполагам е бил поласкан да е лектор заедно със Сула.
30 Юни 2018 21:33
Кайзер Созе
30 Юни 2018 20:53
В политикономиката класическият либерал е Адам Смит. Трудът му е критика на физиократите и меркантилистите.
В политиката либерализмът е продукт на Енциклопедията и Университета. Свобода, равенство, братство. Проблемът за хляба не е решен.
Класическият консерватор е Гобино и Малтус. Единия аристократ, а пастора е преподавател в училището на Остиндийската компания-икономически е физиократ, малко расист и буржоа-империалист.

Така е, Кайзере.
500 години трудно се вместват в 3 абзаца, да не говорим за гледните точки.
Само за протокола: виждал ли си къде Пол Семюелсън поставя Малтус в "дървото" му на икономическите учения? Има такова "дърво", по-точно пирамида, на третата корица на оригиналния "Икономикс". До Маркс
30 Юни 2018 21:37
Мани, ако бутна и ляв консерватизъм отиде. Пък ляво-дясно-блато(център) е оригиналното делене, като навън остават консерваторите-полукрепостните селяни във Вандея и роялистите-аристократи. Сула да е маркиз случайно,
30 Юни 2018 21:40
Sine_metu
30 Юни 2018 20:35

Но социална държава ИМАШЕ до скоро, И ВСЕ ОЩЕ ИМА, въпреки усилията за нейното изкореняване през последните години, в ЕС и САЩ.
ЕС точно на тази социална държава беше замислен и се крепеше.

Колкото до революциите и Манифеста, там няма корелация.
През 19в. във Франция като че ли през ден - революции.
1848г. - Буржоазно-демократична революция, от една страна, и Манифест от друга. Е, Манифестът излиза неуспешен, работическата класа още не е „осъзната„, или слабичка се оказва организацията.
Нещо като 17г в Русия - Февруарска буржоазно-демократична революция, а след това - Октомврийска социалистическа.
Февруарските буржоазно-демократически революции и във Франция и в Русия, са на една и съща дата - 23 февруари.
Случайно? Едва ли.
Но виж, за последвалата социалистическа революция, вече си е имало по-стройна организация. Но впреки всичко, със зор, европейските социалдемократи след три конференции 17г., последната в Стокхолм, решават да се прави революция, но къде да бъде, къде да бъде, ... бинго! Да я направим в Русия!
Най-активни са представителите на швейцарската , италианската и скандинавската социалдемокрация.
Сега в Русия, после и у нас.
А да си чул за революция в Швейцария, например, или в Швеция? Хи хи!


А колкото до идеологиите, те са три, и несменяеми.
консерватизъм, либерализъм, и комунизъм.
Първите две - действащи, третата - недействаща.
30 Юни 2018 21:50
Антиимпериалистите Мюсулмански братя де са в тая троица? Либералислямисти?
30 Юни 2018 21:51
Ислямският социализъм на Бхуто де го смести?
30 Юни 2018 21:58
Кайзере,„според моите записки, пише
Муслмански братя - Черен Интернационал.
И да, социализъм, .... еее, негова разновидност
30 Юни 2018 22:00
Ислямският социализъм на Бхуто де го смести?


На Беназир Бхуто, или на Зия Ул Хак?
30 Юни 2018 22:02
Епископите в правителството на Никарагуа клерикалкомунисти ли са(ся и папата изкарай комуне) или кви?
30 Юни 2018 22:03
Бащата на Беназир, един от създателите на четвъртият интернационал
30 Юни 2018 22:15
Едно от най забавните видео.
Информация, поднесена с голяма артистичност.
https://www.youtube.com/watch?v=e5NR6nq1y1Y
30 Юни 2018 22:51
провинциалист
30 Юни 2018 21:40
А колкото до идеологиите, те са три, и несменяеми.
консерватизъм, либерализъм, и комунизъм.

Тука ще ядеш много бой, ама как да ти помогна? Науката трябва да се знае
Първият критерий за идеология е "Обществото държавно организирано ли е?" Ще кажеш "Ми как? Щом е правова държавата, а такива са или трябва да бъдат всички. 200 години се чопли въпроса..." и моментално изфърляш либерализма. Както впрочем е отдавна и на практика, не щото го казвам аз. Факт, който не се отменя от приказчици за лесе-фер и ала-бала.
Вторият критерий: "Обществените отношения антагонистични ли са?" Казваш "Ам-и-и..." и си заминават консерватизмът барабар с комунизма, още повече, че между тях почти няма разлика. Братчета-близначета.
И т.н., и т.н. Молим те, не ме карай да разказвам неща, които се обсъждат 150 години, а студентите ги учат между 450 и 600 часа, в зависимост от специалностите
30 Юни 2018 23:23
Тука ще ядеш много бой, ама как да ти помогна? Науката трябва да се знае


Ааа, моля, моля!
Това е Фурсов!
Боят към него.

А колкото до науката, - тези, които са ти писали учебниците ... дали са въобще учени?
01 Юли 2018 03:23
Псевдоконсервативни хълцания с апломб... Издигнал се Иванчо в собствените си очи, щото изрецитирал целия бъркоч в присъствието на някакъв поляк... И ги плющи на ангро - от очевидни лъжи ( британците били отплавали към Америката, щото Дончо отрязал колхоза... Нале! Референдум за Брекзит - 23 юни 2016, избиране на Дончо - 4 ноември 2016 и встъпване в длъжност - 21 януари 2017), до псевдорелигиозни постулати ( почитането на чорбаджиите - от братска любов сигурно ).
Писанията иванчови стават все по-фалшиви и нефелни. Мъка и тормоз (по Майоров)
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД