:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сенегал се оказа губещ в играта с Япония и Колумбия

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Колумбийският защитник Йери Мина (вдясно) е понесъл на гръб свой съотборник и обира поздравления от останалите след гола си във вратата на Сенегал във вчерашния мач в Самара.
Колумбия и Япония са 1/8-финалистите от група Н на световното първенство. Това стана след драматичен развой във вторите полувремена на двата последни мача в групата. На почивката Япония - Полша и Сенегал - Колумбия се прибраха при нулеви равенства. При това положение напред продължаваха Япония и Сенегал.

Африканският тим можеше и да води, но в 17-ата минута реферът Милорад Мажич първо даде дузпа за тях, виждайки нарушение на Давинсон Санчес срещу сенегалския нападател Садио Мане, но след консултация със системата за видеоповторение VAR установи, че защитникът на "Тотнъм" първо е докоснал топката, и отмени решението си. Равенството обаче не устройваше Колумбия, чийто тим се нуждаеше от победата, за да се класира напред. Задачата им се усложни в 31-вата минута, когато един от ключовите им играчи - Хамес Родригес ("Байерн"), беше сменен принудително заради контузия. Въпреки това амбицията на колумбийците ги доведе до гол - в 74-тата мин. новият бранител на "Барселона" Йери Мина заби топката с глава за 1:0. Това се оказа и крайният резултат на двубоя в Самара.

Един гол реши и другия мач, който се игра във Волгоград. Попадението вкара в 59-ата минута Ян Беднарек след центриране на Рафал Кужава. В този момент в Самара още бе 0:0 и при това положение напред продължаваха Сенегал и Колумбия. Но след попадението на Мина ситуацията се преобърна в полза на японците, които излязоха на второ място в класирането по правилото за феърплей, заради по-малко получени картони в сравнение с африканския отбор. До края Сенегал така и не успя да стигне до така нужното попадение и се сбогува със световното първенство, въпреки добрите впечатления до този момент.

Полша пък изми отчасти срама от предишните си две загуби, като дори можеше да спечели още по-убедително срещу Япония, но Роберт Левандовски направи пропуск от 5 метра. Интересното е, че ако асът на "Байерн" бе вкарал, то това би оставило японците на трето място, заради по-лоша голова разлика.
1
278
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Юни 2018 07:52
които излязоха на второ място в класирането по правилото за феърплей,
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД