:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пеле поздрави Килиан Мбапе с "Добре дошъл в компанията"

Треньорът на Аржентина "дори не мисли" за оставка
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Килиан Мбапе празнува първия от двата си гола във вратата на Аржентина, с който изведе Франция напред в резултата в средата на второто полувреме. Само 4 минути по-късно тийнейджърът направи 4:2 и предреши изхода на 1/8-финала в Казан.
Кралят на футбола Пеле поздрави лично изгряващата френска звезда Килиан Мбапе за историческото му постижение на мондиала в Русия. 19-годишният нападател на "Пари Сен Жермен" се разписа два пъти за зрелищния успех на "петлите" с 4:3 срещу Аржентина на 1/8-финалите и стана едва вторият тийнейджър в историята с два гола в един мач на световно първенство.

Първият е самият Едсон Арантеш до Нашименто, който през 1958 г., когато все още е само на 17, бележи хеттрик за Бразилия при 5:2 в 1/2-финала срещу Франция и после вкарва още два гола за 5:2 във финала срещу домакина Швеция, донесъл първата от рекордните пет титли на "селесао".

"Поздравления, Килиан! - написа в събота Пеле в социалната мрежа "Туитър". - С двата си гола в мач от световните финали на тази възраст попадна в добра компания! Успех и в следващите мачове. С изключение на този срещу Бразилия."

Франция и Бразилия може да се срещнат на 1/2-финалите, стига и двата отбора да стигнат дотам. Световният шампион от 1998 г. е с една крачка по-близо, като на 1/4-финалите трябва да се справи с Уругвай. Носителят на титлата от 1958, 1962, 1970, 1994 и 2002 г. пък първо трябва днес да преодолее Мексико на 1/8-финалите, а след това да елиминира Белгия или Япония.

"В целия турнир играем стабилно. Ако запазим това ниво, несъмнено имаме шанс да станем световни шампиони - сподели Антоан Гризман, който откри резултата срещу Аржентина от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мбапе. - Всеки следващ мач ще е по-труден. Уверени сме в себе си, но това е нормално, защото сме добър колектив и силен отбор. Мбапе беше невероятен. Способни сме да победим всеки съперник."



ОТТЕГЛЯНЕ

Загубата на Аржентина от Франция се оказа последният мач в кариерата на Хавиер Масчерано за националния отбор на двукратните световни шампиони. 34-годишният халф обяви оттеглянето си след 147 мача за "гаучосите", с които е рекордьор за страната си.

"Жалко, че приключихме на този етап. От този ден нататък аз ще бъда просто един фен на отбора. Дано тези деца, които идват след нас, да постигнат нещо повече", сподели Масчерано.

За разлика от него селекционерът Хорхе Сампаоли обяви, че не възнамерява да напуска поста. Напук на всички критики по свой адрес треньорът заяви: "Надявахме се, че ще стигнем по-напред, но се натъкнахме на тежък съперник. Това, разбира се, не е извинение. Дори не съм си помислял да подавам оставка."
 Аржентинският треньор Хорхе Сампаоли е засипван с критики заради неспособността си да изгради силен състав от всички суперзвезди, с които разполага.
108
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД