:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Източна Европа не се е договаряла с Меркел за бежанците

Баварските съюзници на канцлерката смекчиха критиките си за мигрантския поток
Редица страни от Източна Европа отрекоха да са се съгласявали да приемат на своя територия кандидати за убежище, съобщи "Шпигел онлайн". Чехия, Словакия, Унгария и Полша заявиха, че никой не се е обръщал към тях с подобна молба и те не биха одобрили за момента подобна стъпка. През уикенда беше разпространен документ на германското правителство, според който 14 страни от ЕС изразили готовност за това. Сред тях са Чехия, Полша, Унгария, Белгия, Дания, Естония, Франция, Финландия, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция. Това съобщи германската агенция ДПА, цитирайки писмо на Меркел до партийните лидери на нейните два коалиционни партньора - Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Чешкият премиер Андрей Бабиш каза, че неговото правителство не планира подобни преговори. "Няма причина да преговаряме. Решително отхвърляме това", каза Бабиш в изявление, разпространено от правителството му. Унгарският премиер Виктор Орбан също опроверга, че е сред 14-те страни, изразили готовност за сключване на споразумение за връщане на кандидати за убежище, според разпространен документ на германското правителство. "Не са сключвани никакви нови споразумения за приемане на кандидати за убежище от страни от ЕС", заяви говорителят на полското външно министерство. Същото потвърди и представител на словашкото правителство. Българският премиер Бойко Борисов повтори на срещата на върха в Брюксел, че не иска да приема обратно бежанци, които са се отправили към Западна Европа.

Съдбата на германския канцлер Ангела Меркел вчера все още беше в ръцете на баварските й партньори от ХСС и засега сигналите са, че те смекчават критиките си срещу нея по повод миграционната политика на Германия, съобщи "Дойче веле". В събота вечерта Меркел разговаря с лидера на партията и вътрешен министър Хорст Зеехофер и напусна срещата усмихната, отбелязаха повечето немски медии. Вчера партийните лидери на ХСС трябваше да решат дали одобряват споразумението за миграцията, което тя постигна в Брюксел.

3
207
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
01 Юли 2018 21:37
Айде бе,не били се договаряли?А всичките тези потупвания по юнашко рамо и галене по морна главица да не би да са били от много любов с алени рози?
02 Юли 2018 07:19
Меркел да се замонаши в некое севрноафриканско село.
Тамо мое и да съгрешава нощем с црните тояги без никоя сателитна камера да я регистрира.
Кеф и веселба до дълбоки старини.
02 Юли 2018 10:00
*
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД