:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 601
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сделка за Брекзит няма да има през октомври

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Испанските власти приеха вчера нови десетки спасени мигранти от Северна Африка в Средиземно море.
Няма шанс за постигането на сделка за Брекзит между ЕС и Лондон през октомври, твърди британският в. "Индипендънт", като цитира еврократи, добре запознати с хода на преговорите. Разговорите между представителите на Брюксел и Лондон били в пълен застой, което означава, че осигуряването на споразумения по основните нерешени въпроси в следващите три месеца е в сферата на фантастиката. "Няма надежда за октомври. Не знаем какво точно иска Лондон. Как е възможно подобно нещо?", недоумява член на преговорния екип от страна на ЕС. Друг източник, близък до ЕК, споделя пред в. "Индипендънт", че "сега гледаме на декември като по-вероятна възможност за постигане на споразумение".

Главната причина за блокирането на преговорите били вътрешнополитическите проблеми, пред които са изправени британското правителство и премиерът Тереза Мей. От кабинета й казват само, че "винаги са били наясно, че Брекзит е предизвикателство".

ПРИОРИТЕТИ

Нужен ни е диалог със северноафриканските страни, заяви в интервю за БНР австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна пое ротационното председателство на Съвета на ЕС. Изграждането на приемни центрове там с финансовата помощ от Брюксел е една от задачите, които си поставя Австрия. Засега Либия, Мароко и Тунис не са съгласни с тези намерения. "Затова моя задача е да направя всичко възможно диалогът между Северна Африка и Европейския съюз да бъде засилен. От една страна, е важно да спрем нелегалната миграция към Европа. Това е наша цел като председател до края на годината, но от друга страна - не по-малко важно е да гарантираме, че хуманитарната помощ, която Европа осигурява, достига там, където трябва, а не да спим спокойни с чистата съвест, че правим нещо", смята Курц.
9
87
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
01 Юли 2018 23:50
Сделка за Брекзит няма да има през октомври

Някой е пропуснал упражненията по словоред в отделенията.
02 Юли 2018 01:30
Словоредът е английски!

02 Юли 2018 05:29
не бъдете педанти. език не се развива с консерватизъм. освен това всяка размяна на словореда има своята логика на внушение.
02 Юли 2018 07:05
"Няма надежда за октомври. Не знаем какво точно иска Лондон. Как е възможно подобно нещо?", недоумява член на преговорния екип от страна на ЕС.

Да светна преговарящите от страна на ЕС :
Лондон нема да ви плати ни цент.
Въпреки че сега премиер е една лигла която навремето бе ПРОТИВ брекзит.
Тва е.
02 Юли 2018 13:36
В събота Ястребовска привиква мандарините в Чекърс за двудневни менуети и танцове със сабли, за да се разберат какъв Бял папир да занесе г-жата в Брасълс. Има вероятност да е чисто бял...
02 Юли 2018 16:31
Не знаем какво точно иска Лондон.

Аз па знам, какво иска Лондон. Лондон иска 'това в онова и душата там'. Както винаги. Само гдето не е този Лондон, дето може да си го позволи. Нито като флот, нито като армия, нито като финансов ресурс. нито като влияние. Онзи Лондон се гътна след ВСВ. Сегашния е ербап, защото бая народ си държи тук парите. Изгодно е. След Брекзит може и да не е изгодно. И ще си идат. Британия има много слаба индустрия. Почти напълно контролирана от чужди компании. Като почнем от автомобилите, самолетите, авиационните двигатели и прочее. Газа и петрола в Северно море отдавна са минали максималния си добив (и са в Шотландия). Живеят от услуги и стара слава. Не е ясно докога. И искат да се откъснат от единственото, дето им дава що годе тежест в света. И ги храни. Навръх всичко, Мей успя да се изпокара с Тръмп. Глупава е, но явно е удобна
02 Юли 2018 18:43
Съгласен.
Тъпа, ама ще я използват да свърши черната работа.
02 Юли 2018 18:44
Само гдето не е този Лондон, дето може да си го позволи.


Последните, които го вярваха това, бяха някакви аржентинци ...

Неплачете на чужди гробове ...

А за сведение, целиот останАл ЕС нема военния потенциал на баба ви Елизабет
02 Юли 2018 19:33
И като няма, какво? Ще го завладее ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД