:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 409
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Робот ще ви прави сандвича

Бургер-роботът всъщност е поточна линия.
Следващият ви сандвич може да бъде направен от робот. Стартъп от Калифорния направи машина, (по-скоро поточна линия) която оформя питките, запича ги, поставя сос, слага месото, салатата, поставя всичко това в кутия. И всичко е готово за пет минути. Необходими са били 8 години, за да се направи този "робот", но сега той е почти готов за големия дебют на компанията в ресторант в Сан Франциско, пише TechCrunch. Създателите очакват ресторантът да бъде отворен през септември.

Машината е с дължина около 4 метра, съдържа 20 компютъра, 350 сензора и 50 задвижващи механизма. За да работи, разбира се, трябва да се зареди с продукти - затова серия от вертикални тръби се пълнят с кисели краставички, сирене, домати, лук и др.

Роботът ще бъде поставен в центъра на ресторанта и ще замени традиционния шалтер. След като е окончателно готов, хамбургерът пада в кутия - т.е., през нито един етап той не влиза в контакт с човешки ръце. Цената на такъв сандвич ще е 6 долара.

718
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД