:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Все пак Facebook въвежда и платена версия

Шефът на "Фейсбук" е атакуван напоследък доста. Сега сам той добави още един повод за атака.
Facebook обяви старта на пилотен проект, чиято цел е да определи такса, която потребителите ще плащат за членство в групи.

Според обяснението този неочакван ход цели да помогне на администраторите на групи, които с труда и ежедневните си ангажименти допринасят за качеството на многообразието на обществото.

"Ние решихме, че е дошло време да дадем подкрепа за тяхната качествена работа, да могат да продължат в по-сигурно обкръжение", пише в официално изявление на Facebook.

Пилотният проект, който започва днес, ще бъде реализиран на няколко групи във Facebook, чиито потребители ще получат уведомление, че трябва да плащат членска такса за по-нататъшно участие в групата.

Според публично наличната информация месечната цена за използването на техните платформи ще определят самите администратори, а те ще се движат от 4.99 до 29.99 долара. Абонаментът може да се извърши по прост начин - чрез плащане на исканата сума чрез приложението Facebook на телефони с iOS и Android.

Част от парите ще остават за администраторите.



1
1332
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Юли 2018 10:26
Част от парите ще остават за администраторите.

А другата част? Няма нужда от голямо въображение. Каква ли е тази част? Както е поднесено в горния израз излиза, че админите ще получават по-малката част, но едва ли ФБ ще се полакоми на повече от 20-30%.

А въпросът с данъците, дали ще бъде разгледан от ФБ или всеки да се оправя както си иска? Защото все пак това може да се превърне в сериозно перо за някои хора. Имаш група от 2000 човека и 5 админа. При минималната членска такса от 5 пари, всеки месец един админ ще към 70-80% от 2000 пари.


Това, че на някои администратори им идва нанагорно, не може да се отрече. Но колко от администраторите и обикновените потребители биха си дали банковите данни на ФБ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД