:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболистите се класираха напред след загуба

Българският баскетболен отбор се класира за II фаза от световните квалификации за Китай `21 независимо от загубата в последния мач - от Чехия със 75:81, и от факта, че остана с едва две победи в гр. F.

В Пардубице за селекцията на Любомир Минчев се отличиха Божидар Аврамов (15 т.), Христо Захариев (14) и Александър Везенков (11 т., 10 борби), но по-важното за тима ни бе, че Финландия се наложи над Исландия с 91:77 в Хелзинки и така прати напред нашия тим.

Всъщност България и Исландия завършиха с по 2 победи (на нашите са само срещу исландците) и всичко се реши от точковата разлика (-10 срещу -30). Отборът ни продължава към гр. К, но там няма да влезе с никакъв актив, понеже е спечелил само срещу отпадналите скандинавци. А в гр. К са досегашните противници Финландия и Чехия плюс еврошампиона Франция (с него е първият двубой - на 13 септември), Русия и Босна и Херцеговина. Шансовете на българския тим за продължаване напред са минимални, но поне достигането до тази фаза означава, че в следващата кампания - за Евро 2021, нашите ще играят директно в квалификации, а не предварителни пресявки, както досега. Тези квалификации започват през ноември.
656
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД