:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров: Няма причина за паника или нещо такова

Виктория Томова излиза срещу Серена Уилямс във II кръг на "Уимбълдън"
Григор Димитров се опита да запази самообладание след скоропостижното си отпадане от "Уимбълдън". Тенисист №1 на България и №6 в света загуби в I кръг от Стан Вавринка (Швейц) с 6:1, 6:7, (3), 6:7 (5), 4:6 и изравни най-слабото си участие в Откритото първенство на Великобритания. Единственият предишен случай, когато той напусна борбата още на старта на основната схема в Лондон, бе при дебюта на хасковлията в най-престижния турнир от Големия шлем през 2009 г.

"Със сигурност не съм щастлив да загубя в първия кръг на "Уимбълдън". Дори не мога да се сетя кога за последен път ми се случи подобно нещо. Все още съм шокиран, но трябва да го приема. Не знам какво ще предприема. Няма причина за паника или нещо такова. Аз не съм такъв тип човек. Ще се опитам да остана положително настроен, защото знам, че това е едно от най-трудните неща, особено когато отпаднеш рано от турнира. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не трябва да се отчайваш", сподели Димитров.

Той намекна, че се чувства изтощен както физически, така и психически. Григор най-вероятно ще се отдаде на почивка до края на месеца и ще се завърне на корта за началото на летния сезон на твърда настилка през август.

"Винаги съм искал повече и повече от себе си. Но може би това е, което тялото ми може да даде в този момент. Пътят е труден, това е. Мисля, че едно от хубавите неща сега е, че ще мога да си почина, да оставя ракетата за известно време. Мисля, че малко прекъсване не би могло да навреди на никого", заяви Димитров.

Светлият лъч за българския тенис от Лондон дойде от женската схема. Дебютантката на "Уимбълдън" Виктория Томова победи в I кръг Тереза Смитков (Чех) със 7:6 (3), 6:1, което бе нейният изобщо първи успех в основната схема на надпревара от Шлема. Той й гарантира среща с най-титулуваната тенисистка в Откритата ера - Серена Уилямс (САЩ), която елиминира Аранча Рус (Хол) със 7:5, 6:3.
691
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД