:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Неймар: Не ме притесняват обвиненията в симулация

Звездата на Бразилия е най-фаулираният футболист и лидер в няколко класации на първенството
"Критиките и обвиненията, че симулирам, въобще не ме притесняват. Думите на Осорио са оплакванията на загубилия. Не искам да влизам в полемика само защото някои хора говорят на висок тон. Тук съм, за да помагам на колегите и да побеждаваме. Надявам се, че ще мога да играя още по-добре. Поздравявам целия отбор, защото постоянно подобряваме играта си."

Това заяви звездата на Бразилия - Неймар, след успеха с 2:0 над Мексико, афектиран от коментарите на противниците. Наставникът на мексиканците Хуан Карлос Осорио обяви: "Имахме предимство във владеенето на топката, но съдията често прекъсваше играта и убиваше темпото. Имаше спиране на играта за 4 минути, което не е добре за футбола (б.р. - когато Неймар бе настъпен от Мигел Лаюн извън игра). Не бива да се занимаваме с актьорско майсторство. Съдията твърде често спираше играта за симулации. Дали говоря за Неймар? Не съм споменавал името му, това си е ваша интерпретация".

Неймар не игра близо 4 месеца заради операция на костица на десния крак, но въпреки това вече има 16 гола в 16-те си мача за 2018 г. От тях е вкарал 12 пъти в 10 двубоя на ПСЖ и 4 пъти в 6 двубоя на Бразилия.

Десетката на "селесао" получи похвали от треньора Тите: "Той не игра повече от 3 месеца, но в последните мачове прави всичко, както в най-добрите си времена. Играе на изключително високо тактическо ниво. Провокират го, но това само го стимулира, това е характеристиката на бразилския футбол".

Въпреки критиките (дори и бившият датски вратар Петер Шмайхел заяви, че Неймар е позор за футбола с прекаленото си симулиране) бразилската звезда е лидер по доста статистически показатели. Той е отправил най-много удари - 23, от които 12 в очертанията на вратата (там също е №1). Неймар също така е най-креативният футболист на турнира, тъй като е създал общо 16 голови положения (втори е белгиецът Кевин де Бройне с 13). И срещу него са извършени най-много нарушения - 23. В допълнение - Неймар, заедно с още 11 играчи, е №1 по асистенции - с по 2.
826
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД