:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 419
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Белгия направи невиждан от 48 години обрат

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роберто Мартинес
Белгия се класира на 1/4-финалите на световното първенство, след като би с 3:2 Япония. Белгийците изоставаха с 0:2, но наваксаха с голове на Ян Вертонген, Маруан Фелайни и Насер Шадли. Това е първият случай, в който отбор стига до победата в елиминации на световно, след като е изоставал с 2 гола от Мондиал 1970, когато ФРГ би с 3:2 Англия.

„Това може да се случи само на световно първенство. Кошмарът се превърна в сън. Доволен съм от характера на момчетата. Тази победа е за цяла Белгия. Резервите се включиха отлично. Япония също игра страхотно, бяха много опасни на контраатаки, а на моменти действаха хирургично", каза треньорът на Белгия Роберто Мартинес. Двете му смени - Фелайни и Шадли, на практика решиха мача и пратиха отбора напред.

Звездата на Белгия Еден Азар призна, че в един момент той и съотборниците му са си помислили, че ще отпаднат, както се случи срещу Уелс на Евро 2016.

„Имаме играчи, които са способни да обърнат хода на всяка среща. От пейката се появиха футболисти, които направиха разликата, затова сме щастливи, че се добрахме до 1/4-финала", каза Азар.

Халфът Кевин де Бройне пък отдаде победата на опита на тима. Според него белгийците са били достатъчно търпеливи да изчакат момента си, макар че победният гол падна в продължението на мача.

На 1/4-финала на 6 юли Белгия ще срещне Бразилия. Вратарят на „червените дяволи" Тибо Куртоа обясни, че тимът трябва да е по-внимателен срещу „селесао": „Свършихме си работата, но трябва да видим какви са грешките ни, защото сега предстои по-трудното - мач с Бразилия."

„Работихме много и срещу Бразилия трябва да покажем на света колко сме добри", каза Фелайни. Де Бройне пък обясни, че ще е доволен и на грозна победа с 1:0.





ЦЕЛ

Интересна цел са си поставили белгийските национали на Мондиал 2018 - да отбележат поне 16 гола. Причината се крие в рекламна кампания на компанията за електротехника "Крефел", която обеща да възстанови парите на всеки, който е купил заради световното първенство телевизор от тази марка. Това обаче щяло да стане, ако белгийският тим отбележи 16 попадения в Русия. След 1/8-финала с Япония "червените дяволи" вече имат 12 гола.

"Искам да отбележа възможно повече голове. Мои приятели си купиха телевизори и мисля за тях. С класата на Ромелу (б.ред. Лукаку) и Еден (б.ред. Азар) сме голяма заплаха", коментира Мертенс, който до момента се е разписал веднъж в груповата фаза.
840
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД