:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 184
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

В гръцкия парламент има мнозинство







за одобрение на Договора с Македония за разрешаване на спора за името, заяви гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс пред радио "Сто Кокино". Той отказа да коментира изявлението на военния министър Панос Каменос, който на извънредна пресконференция заплаши партията му да блокира договора. "Договорът е много добър. Той не засяга националния ни суверенитет, за да се изисква подкрепа от 180 депутати в парламента. Каменос знае тези неща, но той прави своя политически избор", подчерта Кодзияс. "Ние разрешихме този проблем, защото смятаме, че е в национален интерес, независимо дали съществува НАТО и ЕС. Имаме полза от разрешаване на проблемите, които ни държат "в плен" на историята, за да може заедно с останалите народи да гледаме напред. Имаме две опции. Кои са те? Какво искаме да имаме на север от нас - приятели или неприятели? Второ: Смятаме ли, че проблемите, които имаме с нашите приятели от север, са по-големи и по-силни в геополитическо и геостратегическо отношение от тези с Турция? Да решим проблемите с Турция и да се концентрираме върху проблемите със Скопие, или да се съсредоточим върху онова, което от един век наричаме "източният въпрос"?, попита Кодзияс.







Швеция затегна граничния контрол







по големите летища и пристанища, съобщи електронното издание Локал. По границите има видимо повече полицейски служители, допълва изданието. Мярката е въведена, за да се противодейства на нарастналия брой нелегални имигранти, икономически мигранти, срещу престъпността и тероризма. Засега се предвижда по-строгите мерки да са в сила до 11 ноември.
836
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД