:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Федерацията разкрива далавери с ремонти

Федерацията по вдигане на тежести е решила да разкаже днес за далаверите, които е разкрила около ремонта на зала "Диана", правен при предишното ръководство с благословията на спортния министър Лучано.

За обновяването на съоръжението, в което тренират националите, бяха дадени над 1 млн. лв. Въпреки това от дъждовете залата прокапа, в съблекалните под нея таванът е олющен, а настилката - плесенясала. През новите врати влизат лесно само щангисти от леките категории.

Онзи ден стана ясно, че федерацията е спечелила делото срещу "Софарма" за скандалното лекарство ороцетам. На олимпиадата в Сидни 2000 Изабела Рифатова, Севдалин Минчев и Иван Иванов дадоха положителни допингпроби и им бяха отнети медалите. Оказа се, че лекарството е съдържало забранения фуросемид, но това не е указано в съдържанието му.

"Ще получим обезщетение. Засега $50 000 за глобата, която платихме на международната федерация, и по 1200 лв. на човек за морални щети. Ще бъде заведен обаче и нов иск за 150 000 лв.", заяви за БТА бившият шеф на федерацията Антон Коджабашев.

"Това е справедливо решение", коментира сегашният президент Андон Николов, който в Сидни бе помощник на треньора Иван Абаджиев.

"Софарма" може да обжалва пред още две инстанции - Апелативния и Върховния касационен съд.
443
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД