:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Заболяването на Жак Ширак активизира

потенциалните претенденти за президентския пост във Франция, предаде Ройтерс. Някои политици и вестници стигнаха до извода, че заради заболяването си президентът вече е отпаднал от надпреварата за държавен глава през 2007 г. Фактът, че Жак Ширак се разболя точно когато неговата партия свиква годишния си форум, активизира съперничеството между бъдещите претенденти за президентския пост. Най-изявени претенденти са премиерът Доминик дьо Вилпен, вътрешният министър Никола Саркози и бившият премиер социалистът Лоран Фабиюс. Жак Ширак се чувства добре, след като беше приет в болница в петък заради хематом, засегнал зрението му.



Папата призова католиците и православните

да се обединят незабавно, за да се преодолее хилядолетният срив между двете християнски църкви, съобщи АП. Бенедикт ХVI отправи посланието си на симпозиум в Асизи. Папата призова за по-интензивни молитви и диалог за преодоляване на разцеплението. Той заяви, че това ще бъде един от приоритетите на понтификата му. Католическата и православната църква се разделят през 1054 г. поради спорни въпроси, включително за първенството на папата.



Италия е заплашена от криза

в институциите, след като управителят на Централната банка Антонио Фацио отказва да подаде оставка заради скандал, възникнал след сливането на банки, предаде Ройтерс. Премиерът Силвио Берлускони също оттегли подкрепа си за гуверньора. Фацио, чийто мандат е безсрочен и не е на пряко подчинение на правителството, категорично отказва да се оттегли от поста. Той дори смята да участва на срещата на финансовите министри на ЕС следващата седмица в Англия, въпреки несъгласието на институциите в Италия.
3
694
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Септември 2005 01:56
Папата призова католиците и православните
да се обединят незабавно!??
Доста сериозен намек/на резаните Молли им е пределно ясно какво означава това/на грамотните форумци също.
07 Септември 2005 07:01
07 Септември 2005 14:05
bashmaistore: давещ се за сламка се хваща?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД