:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 83
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надзорът на АП обжалва за БТК

Надзорният съвет на АП реши вчера да обжалва решението на тричленен състав на ВАС да отмени отхвърлянето на "Вива венчърс" като купувач на 65% от БТК. В жалбата надзорниците твърдят, че жалбата на "Вива венчърс" срещу решението им е процесуално недопустима, тъй като то не е административен акт и чрез него не се засягат правата на отхвърлената страна. Според надзора ВАС неправилно е приел, че офшорки няма да купуват акции от БТК. Надзорниците твърдят, че точно такива фирми ще изкупят телекома. В жалбата се твърди, че в приватизационния договор са създадени предпоставки за възпрепятстване на законодателната инициатива на Народното събрание, тъй като тя е поставена в зависимост от частен субект.

"Считаме, че постановеното от тричленния състав на ВАС решение е правилно и законосъобразно. Поради тази причина очакваме петчленният състав на съда да го потвърди, тъй като решението на надзорния съвет за отхвърляне на договора с "Вива венчърс" е незаконосъобразно", коментира Джоана Джеймс, управляващ директор на "Адвент интернешънъл".
493
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД