:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германски провинции искат яснота за базите

Дванайсет кметове и областни управители от западни германски провинции са посетили неотдавна Пентагона, за да се информират от първа ръка за бъдещето на американските бази и гарнизони в Германия във връзка с планираната от Вашингтон реорганизация на американското военно присъствие в чужбина.

Делегацията е била приета от най-висшия американски военен - председателя на Съвета на началник-щабовете Ричард Майърс.

Това съобщава берлинският в. "Тагесцайтунг", като се позовава на официална информация на един от участниците в срещата - кмета на Кайзерслаутерн Бернхард Дойбиг от ХДС. Германците получили още веднъж уверение, че американските военновъздушни бази в Рамщайн и Шпангдалем ще останат, но американските военни не пожелали да се обвържат по въпроса за гарнизоните на сухопътните войски на САЩ в Германия. Разработени били различни варианти. Един от тях предвиждал изтегляне на 75 на сто от войските и преместването им с оглед предстоящото разширяване на НАТО на изток в страни като Полша или България.
4
476
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
05 Юли 2003 08:25
Що ли съм тъпанар?
05 Юли 2003 08:54
Явно, германците продължават да са една доста комплексирана нация.Щом продължават да се молят на американците за някъкви кирливи бази.Все пак за това си има обяснение.Явно поражението във втората световна война ще ги смачква душевно още много дълго.При Франция такъв проблем няма.Някой да е чул някога французите дори да са обсъждали идеята да има бази на тяхна територия..Французите, може и да изглеждат надути, но са народ с чувство за ообствено достойнство.А германите с тези бази заприличаха на българи, румънци и албанци за които това е едва ли не най-голямото щастие което може да им се случи в техния живот.
05 Юли 2003 22:48
ДЪРЖАВНИ ЛЪЖИ
Това е историята на крадеца, който вика “ Дръжте крадеца” Как мислите вие, че г-н Жорж Буш нарече изветния доклад за обвинение против Садам Хюсеин , който представи на 12 септември 2002 пред “Съвета за сигурност” на ООН? <Едно десетилетие на лъжи и на предизвикателства> И той твърдеше това като изброяваше доказателства. Една броеница от лъжи. Ирак казваше той по същество поддържа тесни връзки със терористичните мрежи на Ал- кайда и заплашва сигурността на Съединените Щати, понеже притежава < оръжия за масово унищожение>(АДМ), един ужасен израз изкован от неговите съветници по информация.
Три месеца след победата на американските сили ( и на техните британски съюзници) в Месопотамия ние знаем, че тези твърдения , за които се съмнявахме определено, бяха фалшиви. Все повече и повече е очевидно, че американската администрация манипулира сведенията върху оръжията за масово поражение. Екипът от 1400 инспектори в Ирак, която се дирижира от ген. Дайтон все още не е намерила и сянка от началото на едно доказателство. И ние започвме да откриваме , че в момента даже, в който г-н. Буш хвърляше тези обвинения, той вече беше получил доклад от своите служби доказващи, че всичко това беше фалшиво.
Повече информация на фр. език на адрес:
http://www.monde-diplomatique.fr/2003/07/RAMONET/10193 м. ЮЛИ
06 Юли 2003 08:20
Защо ли така са се притеснили германските общинари? Чак в Пентагона отишли. Запитайте се, форумци!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД