:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Париж обсъжда нов закон за борба с имиграцията

Франция връща българи като сенегалци

Въвежда се парична бариера пред чужденците
Френският министър на вътрешните работи Никола Саркози разкри, че след приемането на новия закон за имиграцията, чието обсъждане започна в четвъртък вечерта, предстои масирано експулсиране на чужденци с нередовни документи, сред които и българи. Министърът осветли намеренията си в интервю за вчерашния брой на в. "Монд": "Те ще бъдат пращани обратно. Това е причината, поради която сключвам споразумения за реципрочност със страни, които са източник на имиграция - Румъния, България, Сенегал и др." А за бройката Никола Саркози добавя: "Целта е да връщаме 30 000-40 000 нелегални имигранти всяка година - приблизително колкото връщат Испания, Италия, Великобритания и Германия."

Досега се смяташе, че България е източник главно на проститутки за Франция, но в дебата пред парламента министърът ни посочи и като държава, от която се извършва трафик на деца. На въпрос на депутатката Женевиев Коло за лавинообразното увеличаване на броя на самотните деца чужденци във Франция Никола Саркози отговори: "Работна група ще предложи мерки за издирване на семействата и за облекчаване на връщането, както правим с Румъния и България."

Въвеждат се нови ограничения за достъп до Франция, които ще важат главно за чужденци, подлежащи на визов режим. Те ще трябва да оставят отпечатъци от пръсти при искане на виза, а при влизане в страната ще трябва да внасят определена сума като гаранция, че са материално осигурени. Парите ще се връщат при напускане. Французите, които канят чужденци, ще трябва да плащат 15 евро за заверка на документите и да гарантират, че поемат разходите за престоя им, евентуалното им лечение и експулсиране, ако те нямат пари. Освен това кметовете ще преценяват дали жилищата на домакините са подходящи да приемат гости. Така ще се избегне превръщането им в мизерни приюти за бежанци.
14
615
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
05 Юли 2003 08:50
Хей, отворковци! Дайте някакъв коментар! Така ще ви приема Франция в Европа- като сенегалци.
05 Юли 2003 13:20
Педеразино гнусен, намериси друг Ник....
05 Юли 2003 13:29
Che kak i ima na Senegal, dobra durjavica...
05 Юли 2003 17:18
Imali golemi patki, Henichka. Kakvo shte kajesh?
05 Юли 2003 18:11
Крайно време е за някой наивни Форумци да разберат, че всички бедни в този свят отиват под един знаменател, независимо от коя страна произхождат. При това България и Българите в никакъв случай не се ползуват с добра репутация. Достатъчно е само да се види интелектуалното ниво на нашия форум, за да се направи елементарно заключение.Много ми е неприятно да го призная, но тук не се разменя информация, а нивото е по- ниско от всички норми.
05 Юли 2003 18:23
Welcome home, brother!
05 Юли 2003 22:15
Предлагам една дискусия във Форума на тема " Каква е разликата в ценностите на Америка по времето на Рузвелт и сега по време на Буш"
05 Юли 2003 22:32
Иванов, на интересен ли се правиш, та едно 80% от участниците в така наречения форум едва ли знаят кой е Рузвелт.А по въпроса за ценностите мога да ти кажа , че това е едно голямо клише.В Америка винаги е имало една ценност и при Буш и при Рузвелт-зеления гущер.Само в Европа и то в континенталната и част някой се интересува и от нещо друго а не само от пуканки, чипс и индекса на акциите на Уолстрийт.
06 Юли 2003 05:48
ЗИП, забрави за хабургерите и кока/пепси колата.
06 Юли 2003 07:58
Иванов, какво стана с дискусията? Позволи ми да ти припомня заглавието, под което искаш да я организираш: "Франция връща българи като сенегалци".
Американците са прям и прагматичен народ, понякога твърде прям и прагматичен. Най-важно е, че са установили правила и ред, който се спазва. САЩ и при Рузвелт и сега остават мястото, където бъдещето се случва.
06 Юли 2003 09:27
Armadilllo , ти явно живееш някъде назад във времето.В САЩ, наистина имаше правила и ценнисти, но това беше в романтичното време на бащите на конституцията.Откакто съвсем сериозно се помислиха за пети Рим, всичко се измени.Отгоре на всичко те се помислиха за Рим във неговия имперски а не републикански вариант.Да оставим настрана , че това изглежда жалко и смешно.Но къде отиде тяхната най-голяма ценност, а именно свободата на словото.Не уволниха ли Питър Арнет(знаеш ли кой е той), само защото си позволи да направи интервю с някъкъв иракски военен.Не уволниха ли Донахю от NBC , защото имал малка зрителска аудитория.Ако ми излезеш с аргумента , че това са частни компании, ще ти кажа че в Америка много от собствениците на медии са тясно обвързани с политиката.Те са зависими от правителството по много причини.Просто ако не слушат им се отрязва достъпът до да кажем театърът на бойните действия и медиите фалират икономически.Всичко е свързано.
06 Юли 2003 10:03
Свободата на словото е там, тук и на все повече места, не без помощта на десетки прaвителства на САЩ. Погледни как форумците на твои позиции цитират какви ли не данни, статии, сайтове и пр.
Повечето зрители по света знаят, че CNN е проправителствен, нещо като Канал 1. Лично аз също на моменти трудно го понасям. Това с Питър Арнет си беше major fuckup, но явно никой не е застрахован от гафове
Ти ако си шеф на TV, ще търпиш ли неуспехи и ниска аудитория? Ниската аудитория означава провал и загуба на пари, my friend
06 Юли 2003 10:37
Това с Питър Арнет на кого беше гаф .На самия него или на тези които го уволниха.Или просто им свърши търпението, след Виетнам, Ирак 1991 и най-сетне му видяха сметката.Да си чувал , че големия филантроп и велик борсов спекулант Джордж Сорос е решил да изтегли голяма част от парите които дава за фондация Отворено общество и да ги върне обратно в САЩ защото според него там имали повече нужда от тях.Естествено , че няма да търпя нисък зрителски интерес.Но къде е тогава общонационалната обществена телевизия в САЩ.Не може истината да става жертва на определени финансови показатели.Във Великобритания сега се разгаря скандал между BBC и правителството. по повод войната в Ирак.Това възможно ли е в САЩ.Пак ще ти кажа стремежът към имперско господство и свободата на словото не вървят ръка за ръка.Не забравяй че парите които даваха САЩ за неговото укрeпване бяха в контекста на борбата със СССР. Къде е свободата на словото в Саудитска Арабия, Пакистан, Египет и други съюзници на Америка.
06 Юли 2003 15:53
Armadillo ne si naiasno s neshtata, pravish se na chovek koito razbira ot biznes, no ne razbirzsh vsushtnost nishto, Donahiu go spriaha ne zaradi drugo, ami zaradi kraino levite idei na shouto, a tova che sa obiavili che e malka publikata e absoliutna glupost, na negovoto shou s ekazvaha takiva istini deto sa protiv tzialata amerikanska politika!Gledal sum takiva neshta na negovoto shou che si kazvash, , ebati manipuliranata durjava e tova Amerika"!I tova e taka , no koi shte napravi neshto protiv tova?Ne se lujete che zapada sa dobrite a nie sme loshite , niakude v hartata za pravata na choveka se kazvashe che svobodnia chovek moje da izbirz stranata v koiato da jivee i koiato da bude negova rodina.E za men rodinata e Bulgaria, nezavisimo kude shte jiveia, no sega kato se sbluskaha s tziganite ot istok pochnaha da promeniat zakonite mnogo burzo.Vsichko beshe propaganda ot vremeto na studenata voina, no malko hora go proumiavat!Zip e prav!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД