:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Фамилия

Радинела Бусерска чете сребърни книги, спи в златна спалня

"Мразя всичко безлично и стандартно", казва новинарката, която живее под покрива. Тя има стълби в банята си и антична мозайка в антрето
снимки Георги Богданов

Сп. "Наш дом"



Виждали ли сте човек, който е оцветил със сребърна патина дървените си столове, маси, шкафове и дори кориците на книгите в библиотеката си? Ще сбъркате, ако кажете не. Виждате това лице почти всяка вечер. По БНТ, в централните новини. Радинела Бусерска отдавна е в плен на благородния финес, който излъчва среброто. В дома й са сребърни дори рамките на огледалата и паспартуто на картините. А огледала у тях няма единствено по тавана. Но това все пак са детайли. Основното е, че тв водещата е



измислила сама интериора в мансардата си



Тя е 80 кв.м, но изглежда много различна от всичко, което сме виждали. "У нас няма нищо стандартно и скъпо. Не понасям прекалено луксозни и безлични неща. Дори когато си купувам дреха, веднага й сменям я копчетата, я яката, само и само да не е като на другите", заяви Радинела. Но едно е да пришиеш ново копче, друго - да прекроиш мансарда от двустайно ателие в уникален апартамент. Тя го е постигнала след две години преустройства.

Жилището й се намира в тих квартал, в малка, сравнително нова кооперация. Отвън - нищо особено. Антрето на новинарката посреща с огледало в човешки ръст, обкантено с керамичен фриз в стил венецианска мозайка. Плочките имитират с успех старинни руини.

Ооглеждате се и продължавате към дневната, която се пада до огледалото. Но срещу дневната отново има дълго и широко огледало. Това не е просто суета. Коридорът е тесен и с огледалата Бусерска разширява пространствата.

Дневната е, меко казано, странна. Направо си е ексцентрична. Ъглов диван и холна масичка, телевизор, но стандартите са дотук. Под телевизора на лавици кротуват томове с френска поезия и философия, но кориците и гърбовете им са сребърни. "Патинирам всичко в този метален оттенък. Това ми е мания, но мисля, че е красива. Когато имам пари, си купувам по някакъв сребърен прибор, чаша, ваза. Не обичам блясъкa на месинга", споделя журналистката. На кръглата й трапезария от явор и стъкло всички дървени части са посребрени. Също като парапета от ковано желязо на стълбите, които водят към едно невероятно кътче.



Това второ ниво е голямата гордост



на домакинята. То не е съществувало, когато се е нанесла. "Тук беше едно високо и тясно помещение, стените му сякаш се блъскаха една в друга. Разузнах, че зад тях няма нищо. Куха стена с дупка, която не се използва. Казах на архитекта "ще правя малки промени" и като започнах - бутай стени, изграждай нови, но съм горда - направих си второ ниво в мансардата. Почти мезонет!", забавлява се Бусерска.

Към този хол има тераса, където тв звездата вече е изнесла плажния чадър, шезлонга и саксиите със зеленина.

След дневната, пак вдясно, е стаята на дъщеря й - малката Радинела. Майка и дъщеря живеят в компанията на расов мъжкар - турския ангорски котарак Ричард.

Срещу детската стая е банята. Тя е знаменита и със сигурност не сте виждали подобна - в нея човек трябва да изкачи няколко стръмни стъпала, за да стигне до ваната и мивката.

В своята спалня тв звездата е изневерила на любимото си сребърно с цвета на старо злато. Кувертюрата е на златисти цветя, тоалетката и тапетите - също. "В началото бях купила тъмносиньо покривало за леглото и завеси в същия тон, но после реших, че те не отиват с общото звучене на дома - сребристо, прозрачно, цвят на капучино - трябваше ми нещо различно, но пак в мека гама. Махнах всички агресивни багри и се спрях на топлото златисто", обясни тв дамата.

Балконът към спалнята си тя е превърнала в стая. Не само е остъклила терасата, но е направила покривче и стени с арковидни прозорци. Бусерска има големи планове за там. Ще прави зимна градина, ще отрупа бившия балкон със зеленина, които ще патинира със - спокойно, не сребро, а с кафеникав цвят, който напомня антични руини. "Обичам в интериора да има щипка ретро, лек намек за древността, но не залитам по класическото старинно обзавеждане. Повече ми допада финият стил на Изтока.

За зимната градина съм си харесала



черно-бял китайски параван,



който ще допълни свежата и изчистена атмосфера."

Дамата, която от 13 години се занимава с новинарство, говори като дипломиран арт дизайнер. Тя рисува в интериора, скицира, мисли в цветове и по случайност не е станала художник. Но 15-годишната й дъщеря най-сериозно иска да завърши вътрешна архитектура. Тв водещата вярва, че е наследила дарбата да рисува от баба си Рахила. "Още пазя над леглото си нейни картини, които е рисувала край Сена. Баба е завършила Сорбоната и е живяла шест-седем години в Париж", разказа Бусерска. Преди да се дипломира журналистика, тя е завършила още една специалност в Сoфийския университет - българска филология. А още по-преди е мечтала да бъде актриса. Четири пъти е кандидатствала във ВИТИЗ и това, че не са я приели, я е отказало от артистична кариера. А е можела да я постигне. По едновремешния член 9 "за изключително дарование" са давали шанс на неуспели кандидат-студенти да се изявяват на професионални сцени. Така тогавашните директори на силистренския и хасковския театър канят Бусерска за участие. "Играла съм любимата на цар Симеон I, която той изпраща в манастир. С тази пиеса гастролирахме и в Народния театър.



В друг спектакъл играх партизанка



и беше смешно, защото искаха да ме загрозят (една партизанка не можело да е хубава, според разбиранията на режисьора). Сложиха ми изкуствени плитки, нахлупиха ми кепе и черни рогови очила. Забавлявах се, но някак си любовта ми към актьорството угасна. Разсърдих се на театъра, не бях готова да положа усилия и да правя компромиси в името на голямата сцена. Радвам се, че стана така. Обожавам си работата и всеки ден ми е интересен."
7883
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД