:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Консулт

Как да откажа сетера от отвратителния му навик?

Стела Райчева ще отговори с удоволствие на зададените от вас въпроси, изпратени на адрес: iosarian@yahoo.com
- Имам женски сетер на година и половина, който понякога се въргаля в изпражнения или направо ги яде! Не знам вече - просто е отвратително! Как ли не я наказвам - крещя, даже я шляпвам леко - и тя ме разбира, чувства се виновна, но винаги има следващ път. Какво да правя?!



- Всъщност в поведението на вашето куче няма нищо странно. Този гаден навик се нарича извратен апетит - и освен че показва, че животното не е от гнусливите, сочи, че вашето куче изпитва липса на витамини и минерали. И не само изпражнения - когато гризе мазилка, яде необичайни зеленчуци - това са все симптоми, които трябва да ви наведат на мисълта, че вашето животно страда от начина, по който го храните, че организмът му има нужда от допълнителни вещества. Повечето хора хранят животните си небрежно, с човешка храна, като не слагат никакви добавки, от което се разваля не само здравето им, но и психиката.

В домашни условия човек много трудно може да осигури на кучето си всичко, от което има нужда - затова е препоръчително да му се дава качествена, балансирана суха храна. Дори да давате много добра храна, не е зле да слагате допълнително и витамини. Аз препоръчвам SA-37, които са подходящи за кучета и котки и ги поддържат в добра форма.

По-интересно е, ако кучето ви яде собствените си изпражнения - това се смята за атавистичен, вълчи белег. Дивите животни го правят с цел да прикрият следите си, да отстранят всички белези на присъствието си. С това ще се преборите по- трудно, защото е силен инстинкт.

Въргалянето в изпражнения, полуразложени трупове и смрадлив боклук също е инстинктивно. Особено често го правят ловджийските кучета и териерите - така прикриват собствената си миризма и са незабележими за жертвите по време на лов. Този гениален ловджийски трик е доста ужасен, особено когато вместо на лов за глигани вие и кучето ви се прибирате вкъщи при канапетата и килимите и се опитвате да отстраните мръсотията и смрадта от кучето-пор. За съжаление и този навик е ужасно труден за изкореняване, така че ви предлагам да се заредите с шампоан и да следите много внимателно кучето си по време на разходка.
7750
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД