:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,029
Активни 266
Страници 1,931
За един ден 1,302,066
TOP OF THE POPS

"Стереофоникс" - бритпоп от върха на класациите

Уелсците са продали сума ти милиони от първите си три албума, което явно ги е провокирало четвъртият да е същият, както предишните
снимка: вирджиния рекърдс
В общия случай "бритпоп" означава красива, леко тъжна мелодия, лесна за запомняне, която си тананикаш години след като е била на върха на класациите. В епоха на неуморни и често неудачни звукови експерименти бритпоп песните са повече песни от всички останали.

"Оейзис" могат да пишат такива песни. И "Маник Стрийт Прийчърс" могат. Дейвид Грей и покойните "Върв" също са адски добри в тая работа. Най-добрите обаче напоследък като че ли са "Колдплей".

В края на 90-те "Рейдиохед" също бяха от най-добрите, но в последните им три албума цари такава вселенска депресия и деградация на светлите чувства, че понякога се чудя как Том Йорк още не си е теглил бръснача на вените, докато лежи сутрин във ваната и измисля тъжни еднообразни песни.

Което не пречи концертите му да се разпродават за секунди по Интернет, критиката да го възхвалява като римски император и да е хедлайнър на "Гластънбъри".

Впрочем, миналата година хедлайнъри на "Гластънбъри" бяха "Стереофоникс". На върха на британската класация за албуми преди 2 седмици бяха пак "Стереофоникс". Уелското трио окупира челната позиция с новия си албум "You Gotta Go There To Come Back". Той съдържа бритпоп с елементи на американски рок и кънтри. Както всички досегашния творения на Кели Джоунс (основния автор на музиката и текстовете в групата), който ги и пее с глас тип шкурка N4. Което вероятно означава, че пак ще се продаде в някакви милиони бройки.

Лошото на бритпопа на "Стереофоникс" е, че няма никакви шансове да си тананикаш песните им след пет години (дори много радиофоничния и приятен пилотен сингъл "Madame Helga") - първо, лесно се забравят, и второ, дотогава те ще са избълвали поне още 2-3 албума със същите. В което, разбира се, няма нищо лошо. Просто е малко скучно.
775
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД