:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
На патерица

Америка критикува Америка на 4 юли

Миналата година Денят на независимостта в САЩ предизвика емоции, все още повлияни от скръбта и философския размисъл след 11 септември. Демонстративната любов към нацията, развяла знамена, бе модата на деня. Тържествени церемонии почетоха паметта на жертвите.

Но времето лекува и днес, когато американците празнуват 227-ата годишнина от освобождаването си от Великобритания, която завари страната затънала в конфликта в Ирак, има признаци, че нещата се връщат към обичайното.

Стряскаща обява на цяла страница във вчерашния "Ню Йорк таймс" показа, че хората пак се осмеляват да казват неща, които са, така да се каже, непатриотични.

Текстът бе публикуван от Adbusters Media Foundation - Интернет-сдружение на критично настроени интелектуалци, които оспорват всички аспекти на съвременното американско общество, прицелвайки стрелите си в самото сърце на американската система.

"4 юли. Понеже моята страна е продала душата си на корпоративната власт, потребителството е станало наша национална религия, и ние сме забравили истинското значение на свободата, а патриотизмът днес означава да се съгласяваш с президента, кълна се да изпълня своя дълг и да си върна страната!", гласи текстът.

Най-отгоре има загадъчно черно петно. Уебсайтът на групата unbrandamerica.org обяснява, че то символизира мръсотията, петняща името на най-големите корпорации в света, и е знакът на американците, които не одобряват плановете на Джордж Буш да контролира света.

Сайтът предупреждава, че групата започва "интелектуална война" - петното ще се появява на екраните на мониторите като поп-ъп реклами. Пари за тях ще се събират чрез дарения в сайта (една страница в "Ню Йорк таймс" струва десетки хиляди долари!).

Самият Буш отправи сдържано послание за 4 юли, в което поздрави военните за саможертвите в благородната мисия и заяви, че САЩ печелят войната срещу враговете на свободата, като "освобождават потиснати народи и демонстрират чест и храброст в боя". Броят на американските жертви в Ирак продължава да расте.
1
439
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Юли 2003 12:07
Във връзка с това искам да кажа:
- Да живее Американската армия - освободителка и братския американски народ!!!
- Паметникът на Севътската армия, да стане паметник на Американската армия!
- Ура, другари, командоси!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД