:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 231
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ген. Колев за трагедията край Разлог:

Черната кутия няма да изясни причините

Двигателите на хеликоптера може да са засмукали дим и да са загубили тяга, изказа се министър Петканов
Не очаквам намерената черна кутия на разбилия се военен хеликоптер да хвърли светлина върху причините за инцидента. Това каза пред БНР вчера шефът на Генщаба на армия ни ген. Никола Колев.

Една от версиите за катастрофата на хеликоптера МИ-17, при която в четвъртък загинаха трима военни и пожарникар край Разлог, е свързана с пожара и дима, каза пък вътрешният министър Георги Петканов. "Възможно е димът да е бил засмукан от двигателите и тъй като в дима няма кислород, те са блокирали или най-малкото са намалили мощностите и хеликоптерът не е могъл да се издигне обратно, при което е паднал", обясни Петканов в парламента. Яснота за причините за трагедията ще има, след като се дешифрира записът на черната кутия в авиобазата в Крумово, предположи Петканов. Министърът категорично отхвърли версията, че стрелба е причинила инцидента с военната машина.

Полицията продължава да търси доказателства за умишлен палеж на гората в местността Бетоловото край Разлог. Все още на мястото на трагедията работят следствието, полицията и военната комисия, назначена със заповед на министър Николай Свинаров.

Не можем да кажем със сигурност, че гората е запалена нарочно, докато не приключи работата на следствените органи. Работим по тази версия и в полицията се разпитват всички заподозрени лица, каза вчера шефът на РДВР-Благоевград ген. Богомил Янев.

Според кмета на Разлог Любен Татарски и шефа на Национален парк "Пирин" Георги Грънчаров обаче е сигурно, че палежът е дело на бракониери. Умишлено е драсната клечката на гората, но ще изчакаме компетентните органи да си свършат работата, каза кметът Татарски.

Пожарът вчера е овладян напълно, но продължава наблюдението на местността. През нощта вчера 82-ма души и 3 пожарни са дежурили в района.

На около 1,5 млн. лв. се очаква да възлязат щетите от пожара. Изгорели са общо 920 дка борова гора. Унижощени са и около 120 дка много рядка растителност в резервата "Баюви дупки".



каре



ПОЧИТ



Премиерът Симеон Сакскобургготски изпрати вчера от Мадрид съболезнователни телеграми до семействата на загиналите трима военни и пожарникар.

По 700 лв. ще получи всяко от децата, останали без бащи след трагедията, съобщиха от социалното министерство. На мястото на инцидента пък горското стопанство в Разлог се зарече да сложи паметна плоча. Ритуалът за отдаване на последна почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг военни летци ще се състои в неделя от 9 ч. в авиобаза "Крумово". Те ще бъдат погребани по родните им места.
2
978
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Юли 2003 10:00
Razrabotkata na ustroistwoto za gasene na pozhari, montirano na Mi17 bila bylgarska. Imali li sa pilotite tochni instruktsii kakvo mogat i kakvo ne mogat da praviat pri gaseneto na pozhara? Konkretni detailni instruktsii v nai-malki podrobnosti, koito da otchitat vsichki riskove? Kakvi izpitaniya sa praveni na tazi sistema predi da se vnedri? Pitaite, gospoda zhurnalisti, niama nishto strashno
26 Юли 2003 16:17
ГЛУПОСТИ ДИМЪТ Е ПРИЧИНА...! ВСЕКИ ХЕЛИКОПТЕР ОЖЕ ЗА КАЦНИ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ПРИ ВНЕЗАПЕН ОТКАЗ НА ДВИГАТЕЛИТЕ. КРИЯТ И ЗАМАЗВАТ ИСТИНАТА!!! А ДЕЦАТА СИРАЦИ!

ПЕТКАНОВ Е ЕДНА ОСОБЕНО НЕЕТИЧНА ЛИЧНОСТ, КАРИЕРИСТ И КОМУНИСТ - ТОВА Е ИЗВЕСТНО НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ В УНИВЕРСИТЕТА!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД