:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОДС настояват в декларация Симеон Сакскобургготски да уволни аграрния министър

Сините искат главата на Дикме

Венцислав Върбанов: Очакваме най-ниските добиви от 20 г. насам
Премиерът да отстрани земеделския министър Мехмед Дикме и да го направи свой съветник, както постъпи с министрите на здравеопазването Финков и на транспорта Петров. Това поискаха в парламента вчера депутати от ОДС в своя декларация. "За тези две години той не каза нито една истина за състоянието на отраслите на българската икономика, за които отговаря. Това беше единственият му простичък начин да прикрива своята некомпетентност и безпомощност", се казва в декларацията. Според тях Дикме и партийните ръководители в ДПС трябва да поемат отговорността за това, че реколтата от зърно тази година няма да стигне да се върже балансът и ще се наложи внос. "Толкова ли е богат българският народ, за да купува хляб, произведен от вносно зърно на непосилни цени", попитаха сините.

Според сините земеделският министър е демотивирал производителите, затова в края на 2002 г. те засели с 4 млн. дка по-малко площи с пшеница. Добивите у нас щели да бъдат рекордно ниски - по-малко от 1,5 млн. т зърно, и това вече предизвиквало скок в цените на хляба. "Министерството твърди, че няма поскъпване на хляба, а само за три месеца цената му скочи с 35%", сметнали от ОДС.

Според ексземеделския министър Венцислав Върбанов добивите ще са най-ниски за последните 20 години. Депутатът Моньо Христов пък заяви, че увеличените такси за фитосанитарен контрол изправят фермерите пред невъзможността да изпълнят договорите си. Вече били започнали масови фалити на фермери и кооперации.

"Отговорността изцяло трябва да се поеме от Мехмед Дикме и неговите партийни ръководители в централата на ДПС", заявяват сините.



СКОК

Между 4 и 21% скочиха цените на хляба през последната седмица. Брашното пък поскъпна от 3 до 9 на сто, сочат данните на Системата за агропазарна информация. Мелничарите вдигнаха цените в 13 региона на страната, като най-скъпата суровина се предлага в Добрич и Ямбол - 420 лв./т бяло брашно.

С нови цени на хляба през последните 7 дни осъмнаха във Варна, Пазарджик, Перник и Пловдив. Най-скъп е насъщният в Ловеч. Килограм хляб там струва 91 ст., без значение дали е бял или тип "Добруджа", понеже пекарите са изравнили цените.
1
646
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юли 2003 11:13
еи по лошо не е било царq вун от булгариq.хлqба един лев как моя този посерко да даде толкова власт на турците та те ни сусипват и това е очевидно .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД