:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Семеен бюджет

Най-добрата врата против куршуми е от дърво

Най-евтината дървена входна преграда за крадците струва 400 лв., най-скъпите са по 1600 евро
сп. "Наш дом"



Входната врата, която предлага най-ефикасна защита от куршуми, не е от метал. Ще ви я покажат във фирма ЮНГ ООД. Тя е германска. Има уникален пълнеж от многопластово дърво с напречно разположение на жилите. Може да се надупчи само с базука. Скъпа работа! И с приложение при много, много специални случаи. Дори някой да е нарочен за очистване, едва ли ще очаква да го гръмнат през врата. И все пак знае ли човек...

Какви други врати можем да си купим? Много трудно е да се отговори, защото рогът на изобилието е изсипал по нашите магазини безброй технически, технологични и дизайнерски чудесии. Пак в ЮНГ ще ви покажат дървени входни врати от Германия и Холандия. Германските са устойчиви на външни атмосферни влияния. И двата типа са с пълнеж от специално обработена дървесина на няколко пласта, която осигурява звукоизолация, топлоизолация, устойчивост и стабилност. За правилното разпределение на тежестта върху пантите са вградени метални стабилизатори.



Пантите пък са с лагери,



които позволяват леко отваряне и затваряне. По желание на клиента може да се монтира стоманена или алуминиева ламарина под фурнира (ламината), падащо подово уплътнение или магнитен праг. Цените са от 1400 лв. нагоре. Сроковете на доставка в ЮНГ са от три до шест седмици. Ако в дома ви се влиза направо от улицата или двора, не е зле да се отбиете и в магазина на "Фарам АС" ЕООД. Италианските врати там може да се комбинират от едната страна с по-устойчивото изкуствено покритие, а от другата - с естествено. Те са двустранно стоманизирани с триточково заключване и автоматично падащ противопрахов ламел. Едно време имаше синджири, които се монтираха отвътре, и закопчани не позволяваха вратата да се отваря повече от двайсетина сантиметра. Сега тази работа върши т.нар. лимитиращо резе. Цените на италианските модели във "Фарам" са от 800 евро нагоре с транспорта и монтажа. Поръчката се изпълнява за 40 дни.

Външна италианска врата със стъкло ще ви покажат в магазина на EFFECTA. Не бързайте да кимате отрицателно.



Стъклото е блиндирано



Стандартният размер 85/219 см струва 1657 евро. Други италиански модели на DIERRE са с метален лист 2.5 мм, метални омега-пластини за подсилване, вътрешна изолация от пенополиуретан и МDF плотове с гладък или релефен изкуствен фурнир. Цветовете са 4 стандартни и около 40 нестандартни за по-капризни клиенти. Релефите са над 100 вида. Вратите имат автоматичен праг, който обира луфтовете, и лимитиращо резе. Бравата е със сменяем код. Ще се сдобиете с такава врата, ако платите за нея 860 евро. За каса до 10 см - допълнително 252 евро, за первази - 11.50 евро на линеен метър, за вътрешни первази - 23 евро за линеен метър. За най-евтиния релефен вариант се доплащат 106 евро. Монтажът излиза 100 лв. Поръчката се изпълнява за 45 работни дни.

EFFECTA разполага и с български модел - оребрен 2.5 мм метален лист, изолация от вата или стиропор, плотове от MDF. Стандартният размер струва 410 долара, декоративната каса - между 80 и 95 долара.

Да речем, че правите тежък домашен ремонт. Налага се вкъщи, през блиндираната ви врата, да влизат и излизат майстори. Да им дадете оригинален ключ не смеете. Иначе процедурата по непрекъснатото отваряне и затваряне е тромава. За този казус много добре идва т.нар.



Ключ на майстора



Ще ви го демонстрират в мебелната къща NIDO. Вратите са на фирма FEZA. Ключът на майстора отваря само ако заключващият механизъм не е завъртян изцяло. Вратите са с 2 метални плоскости по 4 мм. Имат лимитиращо резе. Пълнежът е от полиуретанова пяна с топло- и шумоизолиращи елементи. Металът е покрит с естествен фурнир в 11 цвята и 36 шарки. Поръчката в NIDO се изпълнява за 1 месец. Цената при месингов обков е 1695 лв. При хром-никелов е по-скъпо.

Външните врати могат да се класират по различни показатели. Един от тях е срокът на доставка. Неочаквано сте придобили ценни вещи. Укрепването на дома ви не търпи отлагане. Тогава звъннете един телефон на ИНТЕКСТ ООД, там ще изпълнят поръчката ви само за 10 работни дни. ИНТЕКСТ предлага турски блиндирани врати по италиански лиценз с 12 вида естествен фурнир. Струват 1300 лв. Имат и български - с естествен фурнир или кори от HDF. Представляват метална рамка с оребрена 3.5 мм ламарина. Бравата по избор е без или със сменяем код. Цени: 890 или 960 лв.



За 10 до 15 дни ще изпълнят поръчката ви



и във фирма "Ден". Блиндираните врати са тяхно производство и според желанието на клиента могат да бъдат с различна дебелина на ламарината, боядисани или с фурнирован MDF, гладки или с релефни фигури. Цените са доста изгодни - от 400 до 1000 лв. За входа на вашата фамилна къща или вила обаче е безсмислено да поставяте блиндирана врата, съветват специалистите. Просто защото апашите могат да атакуват от десетки други места. За къщата или вилата прибегнете до услугите на СОТ, а после си монтирайте една хубава врата от масив. Добри оферти за такова решение ще ви предложат в "ПТБ Георги Денев". Вратите са от дъб или чам, измайсторени са с най-модерни машини, които позволяват голяма точност. Няма ограничения за моделите, цветовете, както и за видовете остъкляване. Поръчката се изпълнява за един месец. Стандартният размер от дъб струва 620 лв., а от чам - 490 лева.
5934
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД