:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СТРАННИ ЕКЗЕМПЛЯРИ

Насадете си каменоломка

Знаете ли какво е каменоломка? Не мислете само, че става дума за нещо като чук, с който се разбиват скали. Нищо подобно! Каменоломката е цвете. И то много красиво. Би било истинска гордост за всеки градинар.

Каменоломката е позната под още две имена. И те са необичайни и трудно запомнящи се - саксифрага и обичник. Родината на растението е Китай. В природата то обитава планинските райони и се среща в доста разновидности. Най-общо те се делят на зелени и пъстролистни. Грижите за тях зависят от това към кой вид принадлежи избраното от вас цвете. Зелените обичат хладните места, докато пъстрите предпочитат слънчевите.

По принцип каменоломката цъфти през май и юни. Но има разновидности, чийто цъфтеж продължава до края на август. Като цяло това цвете обича по-хладните места и умерената влага. Идеалната температура е около 20 градуса през лятото и не по-малко от 10 през зимата, най-добре - 12-13 градуса.

Задължително се полива с вода, престояла открита поне 24 часа. Може и да се филтрира. Но в никакъв случай не трябва да поливате директно от чешмата.
2819
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД