:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Приемлив жребий за "червените" по пътя към Лигата

"Галатасарай" очаква ЦСКА в третия кръг

Вицешампионът на Турция се падна на българите измежду еврострашилищата
Турският колос "Галатасарай" е последната преграда пред ЦСКА по пътя към Шампионската лига. Преди двата мача с тима на треньора Фатих Терим обаче пред "армейците" стои задачата да се справят с "Пюник" (Арм).

Голямо напрежение предхождаше узнаването на съперника на българския шампион в III предварителен кръг. Един по един отпадаха най-страшните варианти - "Депортиво", "Селта", "Лацио", "Челси", "Олимпик" (Марсилия)... ЦСКА се размина и с изгодни съперници като АЕК, "Локомотив" (Москва), "Спарта" (Прага). Напрежението почти достигна своя пик, когато пред "армейците" останаха само 4 възможности - "Галатасарай", "Аякс", "Нюкасъл" и "Андерлехт". Тогава съдбата спря да си играе с нервите на българите и определи: "Галатасарай". Първият от двата мача ще е в Истанбул.

Веднага изникнаха спомените от преди 2 г., когато сегашният наставник на "сараите" Фатих Терим начело на "Милан" елиминира ЦСКА след 2 победи. Сега Императора е пак в любимия си отбор, начело на който спечели купата на УЕФА през 2000 г. До него отново след 3-годишни митарства в чужбина е и Бика от Босфора - Хакан Шукур.

По-актуално име пред ЦСКА в този момент обаче е това на "Пюник". Арменският първенец явно е стреснал с играта си "червените", понеже от вчера наставникът Стойчо Младенов негласно забрани на играчите си да правят каквито и да е изявления на тема "Галатасарай".

Треньорът на "Пюник" Михай Стойкица пък няма да остане по-назад от българските си колеги по отношение на разузнаване. Днес той се очаква на ст. "Българска армия" да гледа контролата срещу "Ботев" (Пд) от 18,30 ч. Преди нея шампионите ще представят състава си. Всички тези, които ще оберат аплодисментите на феновете, ще бъдат и картотекирани за евротурнирите. Това стана възможно най-вече заради героичните усилия на международника на ЦСКА Илия Илиев, който и представяше клуба на жребия в Нион (Швейц).





КОМЕНТАР

Иван Славков: Дано не се повтори случаят с "Блекбърн", след като ги заклахме там. Англичаните бяха дошли на реванша да загубят. Най-голямата ми мечта е български отбор да влезе в Шампионската лига, дано това стане сега с ЦСКА.
56
1672
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
25 Юли 2003 23:00
Гледах Галата, слабички са.
Поне сега.
Утре ще ни гледам и нас.
25 Юли 2003 23:03
... awe i Galata stava, ako beshe nqkoi po lesen, nekoi milicioneri steha vednaga da kajat 4e sme kasmetlii

I PREDI I SEGA SHAMPION E CSKA
25 Юли 2003 23:03
Стискам палци

САМО ЦСКА!!!
25 Юли 2003 23:12
Имам въпрос, който не е за тази тема, но тук има по-голяма вероятност да намеря отговора:

Някой има информация защо на сайта на UEFA.COM в таблицата на нашето първенство Локо ПД има -3 точки???



натиснете тук



Надявам се това не е ресто от миналата година...

Редактирано от - lubus на 26/7/2003 г/ 00:57:29

26 Юли 2003 00:11
Здравейте, форумци! Прегледах внимателно всички реакции вчера във форума непосредствено след обявяването на жребия. Направи ми впечатление, че никой не отдава значение, че за Пюник има, макар и мизерен шанс да се срещне с Галата сарай. А това означава, че де що има арменец по света, а те никак не са малко, да не говорим за държавата Армения каква истерия ще се създаде да се използва до дупка открилата се възможност за "реванш" за арменското клане през 1915г. Това, поне за мене означава, че играчите на Пюник ще мрат по терена, никакво средство няма да пропуснат, било футболно, дотолкова доколкото го умеят, било нефутболно, допускам и интервенции с цел предизвикване на благосклонност кам уж неподкупната по принцип шведска съдийска тройка.
И още нещо, от съвсем друг характер ми се иска да споделя. Забелязах, че почти всички форумци-левскари обещават да стискат палци за ЦСКА. Нещо което за мене е напълно резонно. Българи сме преди всичко. Но в ответ имаше немалко опоненти които отсега се готвят при евентуално класиране за CL да спукат от "бъзици" меко казано "мучащите". Понякога има моменти, човек трябва малко от малко да се усеща. Ама просто като им избива лошотията на някои. Няма оправия. И отново за кой ли път, "армеици-умрете, но победете". Приятен ден на всички!
26 Юли 2003 00:19
Кого, Кара, кого да победим?
26 Юли 2003 00:21

merci, monsieur кара. наистина.



26 Юли 2003 00:31
АААА не така, аз споменах, че арменския потенциал има своите шансове. Въпреки, че моето мнение за любимия 6той6о като тренер не много високо искам да споделя, че птицата Феникс може да изгрее от Армения в неприятна светлина за нашите червеноармейци. Имам някои съвсем бегли и най-общи наблюдения и смятам, че фениксите не са много по-слаб отбар от ЦЕЦКА. Въпреки всичко си мисля , че Цецка с малко късмет може и да продължи! Напред с водката - АТЛАНТИК!? или с ПФК ЦСКА АД - как там последно се разчиташе буквеното съчетание!
26 Юли 2003 01:00
Kak ste shampioni? A vie Momcheta i monmicheta ot pokraininite? predvaritelno se izviniavam za tezi yeroglifi... No v taia dyrjava pishat i govoriat na iabandjiiski. Jalko, che edno vreme im prashtahme Sv.Sv.Kiril i Mtodij da gi prosveshtavat okazva se, che e bilo naprazno.
Eto vi sega baza za sravnenie. Te edno vreme biaha pometeni ot saraite, sega nie mojem da dokajem te zashto sa vtora klasa na tesnolinejkata I koi kara ekspresa! Mojem, triabva, zadyljitelno e!!!
26 Юли 2003 01:14
Кара,
благодаря ти за пожеланията!!! От година и нещо съм в този форум и знам че от теб те са искрени!!!
Относно историческото ти изложение за арменците - ами то и ние имаме основание(и то май по-голямо) да търсим един такъв своеобразен реванш с турците.
Тук преди няколко дни имаше постинги на форумци, които не бяха съгласни с тезата че е имало турски клаета в България. Не е моя работа да коментирам исказванията на колегите тук, но само да вмъкна някои ред по темата, даже само едно изречение. Преди около два месеца бях в Батак, влизах и в църквата - от там излезнах и не ми бе до какъвто и да е разговор няколко часа след това.
Но дотук с историята.
Мисълта ми бе че ние, българите имаме не по-малък мотив да искаме един разгром на Галатасарай - нали ще гоним участие в групите все пак.

26 Юли 2003 01:18
Eстествено че искам разгром на Галатасарай и най-искрено желая убедителен успех на Пюник и в третия кръг!
26 Юли 2003 01:19
Божилов, дали имате заръка от Черепа, програма-максимум, финал за CL. Пожелавам ви да преизпълните насрещния план и да донесете купата.
Pers, имам предвид националистическия заряд заложен по пътя на Пюник.
26 Юли 2003 02:08
Стойчо им е казал да не мислят за финала с Реал Мадрид. Все още.
26 Юли 2003 06:53
Много моля някой да ми обясни как излезе прякор на ЦСКА-арските привърженици "турци"?Понеже не съм имал възможност да следя от близко събитията в БГ.този факт ми е убегнал.
Данке шон на този който ме светне.
26 Юли 2003 07:44
Динко, това което си го написал е точно така. Но и на тебе ти е убягнал следния момент. Докато ние българите отдавна, говоря като отношение на мнозинствто от народа ни и изцяло на институциите сме приели, че няма какво повече да искаме от наследниците на султанова Турция, то за арменците нещата съвсем не стоят така. Разбира се, вие с повече футболни достойства които в немско още не бяхте разгърнали, би трябвало да спестите доста проблеми на междудържавните им отношения. Не изключвам дори, след като елеменирате арменците, Кофи Анан да ви изпратити нарочна депеша за приноса ви за разведряването на международните отношения. Жив и здрав!
26 Юли 2003 08:24
Добро утро ШАМПИОНИ и вицешампиони. Добро утро на всички.
Виждам, че има опасност разговора да тръгне в историческа насока. Недейте. Недейте да повтаряме грешките от миналата година за Васил Левски и турците и т.н. Това е само спорт и "Галата" е само един много силен и титулован отбор. Иначе немци, руснаци, англичани, французи трябва да се избият. Нагласата на армейците с/у турците трябва да е каквато би била с/ всеки друг. А именно само закрайна победа. А иначе аз мисля че срещу носовете въобще няма да ни е лесно. Ще играен с повечето футболисти на нац.отбор на Армения плюс куп аржентинции румънци. Но това няма да ни попречи да играем с "Галата".

Лек ден на всички и само ЦС-СЕ-КА!
26 Юли 2003 09:29
zdravejte priqteli!mislq, che nastupi momenta i Bulgariq da ima uchastnik v mechtanata liga.Galatasaraj sa po silite ni, no naistina purvo trrqbva da se spravim s armencite.uspeh i napred momcheta ot CSKA!NIE SME S VAS!
26 Юли 2003 09:47
Dobro utro armeici.Smiatam ce imame shans sreshtu Turzite .Samo CSKA
26 Юли 2003 10:03
Много моля някой да ми обясни как излезе прякор на ЦСКА-арските привърженици "турци"?Понеже не съм имал възможност да следя от близко събитията в БГ.този факт ми е убегнал.
Данке шон на този който ме светне.


D.Nikolov ami tova e nesto kato : Kradeca vika drujte Kradeca

P.S. da ne govorim 4e za 1 put cska ste se ispravq srestu turski otbor!!!
26 Юли 2003 10:32
Zdraveite i ot men.Otdavna ne sam pisal , no stom Karata se varna ne moga da se starpia i az da drasna niakoi red.Parvo za istoriceskite osnovania da se masti na Turcia, mislia ce sporta i politikata ne triabva da imat nisto obsto.Grozno e kogato harvatski i srbski fenove se biat po vsiakakav povod.Nie otdavna sme razresili nasite komsiiski problemi i ne ni triabvat novi.Za Galatasarai, predi mesec se varnah ot Istanbul biah tam na gosti na koreniak i goliam privarzenik na Galata.Pravi vpecatlenie obicta na turcite kam sporta futbol kato cialo.Licno vidiah 3 casa prez nosta osveteni igrista na koito se igrae futbol, obiasniha mi ce e s zapisvane i po vsiako vreme niakoi igrae.Vidiah i Ali Sami En samo otvan.Pri junoseskite formacii pri vsiaka vazrastova grupa ima po deset otbora.Bazata na otbora e mnogo moderna namirase v kvartala Floria blizo do letisteto tocno tam kadeto niakade e bilo i selo San Stefano .Po tova vreme v Istanbul se praznuvase 100 godini Besiktas celia grad bese nakicen s znamena na otbora vecerta sled praznika na stadiona stana mnogo veselo.Turskite fenove sa mnogo agresnivni ama i nie ne sme po dolu.Stadionite na Galata i Besiktas sa v evropeiskata cast na grada a na Fenerbahce v aziatckata.Po sredata na Bosfora galata imat i malko ostrovce no to e povece za pluvnia im otbor.Klubovete v Istanbul sa mnogo bogati interesno e ce vsickite pretezavat po niakoi dvorec podaren im oste ot sultana.Nie sasto si imame Pancerevo taka ce napred kam pobeda i da ne zabravia SAMO CSKA
26 Юли 2003 10:43
В Левски пеят след жребия
ХЬОНДЕРЛОО
Димитър Димитров
наш пратеник

Жребият на ЦСКА за третия предварителен кръг за Шампионската лига имаше неочаквано силен отзвук в лагера на вечния враг на Левски в Холандия. В момента, в който разбраха, че не друг, а Галатасарай чака червените, момчетата на Георги Тодоров изпаднаха в еуфория. Те обикаляха хотел “Златното лале” с песни “Чим Бом, Чим Бом” по подобие на агитката на “Али Сами Йен”. Преди две години тъкмо Галатасарай спря Левски за Шампионската Лига.-"7дни спорт"

Турци са тези които пеят турски песни.От двете си посещения в Турция леснярите са научили песнички, нека да си ги пеят.
Армейци, не бива да се заблуждаваме че говедата желаят успех на ЦСКА по пътя към Лигата.Единици са такива като Карата които са осъзнали истините за техния отбор.
Напрежението ще расте ежедневно до мача с Галата.Медийте отново ще се опитат да попречат на ЦСКА, Томето и ко. ще сипят лъжи и завист, с което само ще помогнат на Армейският дух да прегази Турците.
Леснярите няма да могат да преживеят влизането на ЦСКА в лигата, защото ще ги оставим пак на място и за този век, така че не очаквайте подкрепа от Подуене.

Те са Турци
26 Юли 2003 11:12
Аз пък изобщо бях забравил, че Велизар няма да играе срещу Пюник.


А бе хора, става дума само за мачове и футбол. Какво намесвате историята и минали работи. Томето и Ко преди две лета направиха истерия около техния реванш с Джим Бом, а Сираков ръсеше тъпизми постоянно за някакви си Плевенски и Шипченски битки. Това са само мачове и толкоз.
26 Юли 2003 11:40
Форумци, нека бъда разбран правилно. Абсолютно сам съгласен с написаното от File Walker. Никъде не сам твърдял, че на евентуалния мач с Галата трябва да се гледа като на възмездие заради миналото породено от игото, войните с турците и т.н. Моето скромно мнение е, че Пюник ще имат допълнителна мотивация, че при успех над ЦСКА отиват да се "бият" с турчолята. При нас, слава богу, поне за нормално мислещите българи, които са повечето надявам се, такъв проблем няма. И да завърша, искам само да припомня на моя приятел Борко, че аз отдавна сам прозрял истината за родния футбол, олицетворяван най-вече от 2-та ни пишман гранда.
26 Юли 2003 11:45
а бе комсомолци Пюник продължава
26 Юли 2003 11:55
И ний сме сини фенове милиони
Обиколили всички стадиони
Разбили всички видове отбори
Обичаме ви сини шампиони
Оле, оле, оле, оле ...

И като стъпи Левски на терена
"Свинете" свалят гащи до колена
И само сини знамена се там развеят
"Свинете" духат и газа си дават
Оле, оле, оле, оле ...

Чорбари жалки вий пак сте втори
А ний сме синьо-бели шампиони
яжте лайна ний сме шампиони
Оле, оле, оле, оле ...

И ний сме луди хулигани
От нас се плашат и англичани
И пием бира ний като разпрани
Ние сме софийски хулигани
Оле, оле, оле, оле ...
26 Юли 2003 11:57
Песен на АГИТКАТА

Да запеем дружно песента
за отбора в нашите сърца,
Има, има истина една –
тя е само Левски София.

Да нахлуем всички в сектор Г,
за да няма повече свине
Няма, няма вече ЦСКА,
има само Левски София.



26 Юли 2003 11:57
Червеноармейската глупост няма край! Нито от майтап разбират, нито от любезно отношение, нито когато определено им се подиграват!

Извадка от култово изказване на баш червеноармееца Илиев, водач на групата за жребия.....

Г-н Илиев, къде ви намираме в момента?
- В ресторанта на УЕФА. Обядваме с представителите на Галатасарай и едно момче, оторизирано да представлява Пюник. Турската делегация е предвождана от втория човек в управата г-н Мехмед и включва още десетина човека.
- Какво е настроението на масата?
- Вече е по-спокойно. Всички са доволни, но накрая ще ликува само един отбор. Аз съм убеден, че той играе изцяло в червен екип. Но за това ще говорим по-подробно, когато ЦСКА отстрани Пюник...........
....................
- Г-н Мехмед се отнесе с изключително уважение както към нас, така и към представителя на Пюник. Разбира се, аз споделих колко респектиращ клуб е Галатасарай. Естествено, не пропуснах да напомня за невероятните успехи, които ЦСКА е постигнал през годините в Европа. В това отношение получих и неочаквана помощ от МТК!
- МТК?
- Да. Познаваме се с водача на унгарската делегация. Не се сещам в момента за името му, от контактите преди 3 години си спомням, че е играл за белгийския Брюж. Унгарецът се обърна към г-н Мехмед с думите: “Господине, ще срещнете изключителен отбор.”......
26 Юли 2003 12:03
PersBG ами че ти кво очакваш от един комсомолски секретар...
26 Юли 2003 12:06
Ванче, не че съм очаквал кой знае какво, но да е с толкова вдлъбната черепна кухина, не съм!!!
САМО ЛЕВСКИ
26 Юли 2003 12:13
от бетонните мозъчета всичко трябва да се очаква Кво да ги правиш кажи ми комсомолци и не ги обиждай повече
САМО ЛЕВСКИ
26 Юли 2003 12:20
Градско, изтрезня ли бе човек. Перс е ясен, ама ти? И я ми кажи, ама без да увърташ като М...Р, ти бил ли си комсомолец?
26 Юли 2003 12:26
баче Илия, не съм бил комсомолец(даже мога да се изкарам репресиран )поради ред причини.А , че не съм изтрезнял е случва се
26 Юли 2003 12:33
Борко е прав. Който пее турски песни е турчин.
Безмозъчни талибани.
Подписвам се три пъти под това!!!
26 Юли 2003 12:40
КОМИТО, бе ти или си ного малечок, или нещо ме моткаш, а. Едно време сички бехме чавдарчета, сетне комсомолци- искАл, не искАл. Кой не беше комсомолец не завършваше училище. А ти ми се виждаш образован и интелегентен четник. Абе признай си. Немой да се срамуваш. Нема нищо лошо. И аз съм бил комсомолец.
26 Юли 2003 12:48
баче Илия не се ебавам бре.Не ме приеха в комсомола, щото набил дружината ръководителка, е верно, че е просташко, ама селянката взе да ме обижда и и треснах една....2-та причина е свързана с любимото ви ДС, ама тъй няма да го напиша.
26 Юли 2003 12:56
Още от малечок си искал да си као ВанчЕто.
26 Юли 2003 13:05
Да.А тормоза беше само за 1 г.(198 после доде демокрацията и ....
26 Юли 2003 13:20
Стискам палци на Пюник, да отстрани Галатасарай. Чорбата освен да спечели някоя служебна титла за друго не я бива. Е със съдийска помощ биха могли да отстранят Пюник.
26 Юли 2003 13:21
Като бях в училище, поддържах армейците понеже съм все пак българин. Не обръщах внимание на това колко се кефеха чорбарите когато отпадахме от турнирите. И това в английска гимназия. В университета обаче - същото. Хора иначе с претенции, но като опре до футбол - заслепени до малоумие. И като ги питаш, примерно, дали без 09.09.1944 г. щеше да има ЦСКА, се правят, че дъжд вали. Това е то "гордостта на България". Както казва народа - "хем грозно, хем нахално".
Много правилно даже ви викаме "турци" - "еничари" е по-уместно, но за ограничения ви брой мозъчни клетки е прекалено научно. Затова "турци" - злобни, агресивни и варвари. Точно в Анадола ви е мястото на всички малоумни червноармейци - там се колят заради футбол и също не обичат негрите. Вярно, май не си режат гредите на вратите след загуба, но вие ще ги научите. И на линч на собствените футболисти също можете да ги научите. Те няма на какво да ви научат - от 1:7, 0:5, 1:4 и няколко волейболни обрата 0:2-3:2 така сме ви охлабили халките, че гледам, вече серете и през устата Станали веднъж шампиони и вече го пишат с червено. Мили комплексарчета.
Ще видите шампионска лига през крив макарон
26 Юли 2003 13:24
Абе Ванче, не разбрах за какво paste-на тук онази плагиатска песен за "отбора в нашите сърца"... винаги ми е било чудно как копирате доста от песните, които ние създаваме, дори си личи от километри по римата на "вашия вариант", че е напасвана така, че да се получи друга песен... но и не се учудвам, вие винаги сте след нас

ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ!
26 Юли 2003 13:26
Chelsblue, само споко, ще се скъсаш от злоба
26 Юли 2003 13:33
за да се заяждам бре Павка
26 Юли 2003 13:39
А да, съжалявам... колко съм недосетлив
26 Юли 2003 14:06
Chelsblue, много злоба, много омраза. Ако я трансормираш в нещо полезно, чудеса ще шравиш. А виж колко нормални и интелегентии левскари има тук. А аз ще ти кажа че много се радвах когато отстранихте Хамбургер и Аякс.
26 Юли 2003 14:18
Мдаааа,
Челсблуе, по злоба настигна даже и ПерсБг!
Дебели сини рогови рамки, мам.. му!
26 Юли 2003 14:53
Раул отказа офертата на Челси за 71, 4 милиона лири!
К'о ма напраи ти ва чиляк?
26 Юли 2003 15:23
чао, пичове и комсомолци Майтапа настрана стискам палци за леля Цеца, дано успее в ШЛ.Обаче помнете САМО ЛЕВСКИ
26 Юли 2003 15:28
Чао и от мене. Приключи ми работния ден. Отивам за риба. В понеделник от мен рибата, от вас бирата. Причтен уикенд на всички.
26 Юли 2003 16:05
Shte Sma4kame Galatasaray i Shte dokajem che sme boeca v evropa nie ne sme lefski .. da ne mogat da eleminirat galtasaray kato beha super neshtasnici shte gi sma4kame i tam shte gi biem i tuka shte gi biem SAMO CSKA i shte pokajem koq e nai velikata agitka v bg CSKA FOREVER !!! ))) SHTE GI SMACHKAME GALATASARAY
26 Юли 2003 21:09
Здравейте всички.

Може ли някой да сподели как играха нашите днес? Прочетох че Лима е дал няколко добри топки, но ще е интересно да знам мнението на хора от форума гледали мача. Предварително благодаря, и пак да попитам, как може да се слуша Гонг в Интернет? На страницата на Дарик няма никакъв линк към новата инциатива на ТРусев.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД