:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,367,594
Активни 85
Страници 16,241
За един ден 1,302,066
Дисекция

Плесницата "Атака"

На старта беше Азис, финала пресече Сидеров
Снимка: Велислав Николов
Без съмнение влизането на коалиция "Атака" в парламента ще бъде трайна тема за коментари и анализи. Добросъвестно взиране вероятно би очертало десетки политически, икономически и психологически причини за изненадващия възход на една доскоро смятана за маргинална политическа формация. От близката дистанция на днешния ден може уверено да се твърди, че сред водещите причини беше ицялостният медиен облик на кампанията "Избори 2005"Ако БСП, НДСВ, ДПС и трите десни формации в парламента са лицето на българската политика, "Атака" е нейното опако, нейната тъмна страна.

За разлика от предишните кампании тази изглеждаше много по-толерантна и дори някак "благочестива". Съблазнени от партийните централи, повече от месец медиите облъчваха гражданите с ласкави призиви: гласувай, гласувай, купи си "Пепси-кола", гласувай, време е за парти, гласувай, направи разума победител, купи "Бонукс", гласувай, мъжете знаят защо, иде новото време, гласувай за по-добър живот, "Цилит бенк" ще почисти петната от ръжда в мивката, гласувай, сега ще ти покажем колко дълги могат да бъдат 20 секунди, гласувай, дъвчи "Орбит" без захар, гласувай и т. н., и т. н. Ако си представим цялата кампания като един монолитен текст, трябва да кажем, че този текст беше едновременно посредствен и лицемерен. Поради което авторите му бяха наказани. Специфично свойство на всеки текст е, че може да съдържа и подтекст, при това подтекстът може да бъде по-въздействащ от самия текст и освен това може да бъде търсен или нежелан. Нежеланият подтекст на цялата рекламно-политическа кампания беше следният: "Вие, любезни избиратели, сте едни мили глупаци, които трябва да гласуват, а вашият глас е така значим за бъдещето на страната, както и дамските превръзки с крилца са важни за битовия комфорт на жените." Явно значителна част от избирателите разчетоха този подтекст и не гласуваха или гласуваха протестно за "Атака".Да се третират избирателите като фирмени клиентие не само развращаващо, но, както се видя, и политически контрапродуктивно. Това профаниране не просто на избирателната кампания, но и на идеята за политиката като цяло нямаше как да не отблъсне голяма (при това мислеща) част от гражданите.

Отношението към политиката е отношение на хората към самите себе си. Когато това отношение бъде приравнено с отношението към водката "Мери Джейн", когато политическите програми легнат на един рафт с търговски марки, е някак естествено човек или да не гласува, или да гласува наказателно, радикално, истерично и в крайна сметка ирационално. Наказвайки своя политически елит, българските граждани на практика направиха нещо, което едва ли са желали - наградиха Доган (тъй като неговият електорат е обособен не само политически, при ниската избирателна активност значимостта му естествено нарасна).

През изминалите 15 години се оформи усещането, че политиката това е изкуството ритмично и законно да се крадат по пет лева от всяко българско домакинство. През този период се очерта един събирателен образ на българския политик като склонен към присвояване фанфаронстващ тарикат, който не говори СЪС хората, а говори НА хората. Специфичното в "Избори 2005" беше, че този политик предпочете да говори НА хората ЧРЕЗ добре платени PR специалисти, рекламисти, дейци от шоубизнеса и медиите. Тези избори бяха доминирани от внушението, че се е увеличил само материалният залог, без да е променено естеството на политиката. Става дума за европейските структурни фондове. Усещането, че мачът е продаден,накара публиката да вкара нов отбор на теренаКакто и друг път е казвано, всяко нещо, което се използва не за това, за което е предназначено, или се поврежда, или не върши работа. Работата на Део, Радост от "Огледала", Спенса и разни други естрадни знаменитости не е да повдигат избирателната активност на хората, а да ги забавляват. Само това. Нищо не може да заличи усещането, че тези жизнерадостни младежи примамваха хората към урните по абсолютно същата причина, поради която биха се снимали във всеки друг рекламен клип - за пари. Избирателната активност трябва да повдигат политиците. Това е тяхно предназначение и тяхна отговорност.

Влизането на "Атака" в парламента е тежка политическа диагноза. Става дума за социално разпадане. Отговорността за тази шумна политическа плесница би трябвало да се поеме солидарно от политици, анализатори и медии.

В националните ефири предизборните изяви на Волен Сидеров бяха грижливо спестявани - за разлика от изявите на Азис. Медиен партньор на "Атака" беше само една кабелна телевизия, с което се потвърди правилото, че който държи медиите, обикновено губи изборите. Седмица преди 25 юни някои вестници свенливо започнаха да информират за растящия интерес към "Атака". Ако това беше направено по-рано и по-пространно, сигурно процентите й щяха да са по-малко, а избирателната активност - по-висока. Два-три репортажа с назидателно размахан лидерски пръст биха накарали повече хора да отидат до урните, отколкото инфантилните призиви на разни шоудейци или гальовните политически клипове, потопени в рекламни блокове с лепенки за отслабване и паста за зъби.

Оттук нататъксатанизирането на "Атака" би било възможно най-нелепотои безотговорно поведение на политиците и медиите. В нощта на изборите старите партийни влъхви говореха за "Атака" със стеснителното неудобство на грижовна домакиня, която, посрещайки гости в хола, внезапно е видяла л..но на килима. Дори формацията да е била маргинална до Еньовден, от миналата неделя тя вече не е. Дали една социална група е маргинална, не зависи само от ценностите, към които се придържа, а от нейните размери и от възможността да бъде политически организирана.

Политиките, както е модерно да се казва, са скачени съдове. Когато нещо стане във Франция и Холандия, то няма как да не отекне под някаква форма и у нас. А когато лансираш Азис за депутат, не би трябвало да изглежда странно, че хората избират Сидеров.

Възможно ли е едно общество да забогатее чрез самоограбване? Този темелен въпрос беляза целия период на прехода. (Процесът на самоограбване може да бъде щедро илюстриран с примери от приватизацията, концесията за магистрала "Тракия", унищожаването на черноморските плажове и пр.) Нежеланието на българския политически елит чрез своята политика да отговори категорично и еднозначно на този въпрос е причина не само за демаргинализирането на "Атака", но и за едно малко странно разбиране на евроинтеграцията. Много хора вярват, че влизайки в ЕС, България ще ограничи щетите, които й причиняват нейните политици поради професионална и/или морална непригодност. Ако политическата класа разчете правилно своята диагноза и започне спешно лечение, вероятно и гражданите ще разберат, че наказателният вот е акт на социален мазохизъм.
 
Специфичното в "Избори 2005" беше, че много от политиците предпочетоха да говорят на хората чрез добре платени PR-специалисти, рекламисти, дейци от шоубизнеса и медиите.
170
2649
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
170
 Видими 
27 Юни 2005 22:04
Азис, това (маи моме) до него с неизяснен пол на фона на българското знаме. Сиганска работа, батеее! Какво ли щяха да пишат разните му латернаджии ако не беше АТАКА, а Евророма - досещате ли се? Ами хич не е трудно да се предвиди този апотеоз на БГ демоплутокрацията.
27 Юни 2005 22:32
Ако на старта го нямаше Азис, на финала нямаше да го има и Сидеров. Каквото повикало такова се обадило. Колкото повече партии на етническа основа има, толкова повече ще се засилва ултранационализмът.[/red]Мнението е редактирано поради

- излишни тагове

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:31:03

27 Юни 2005 22:33
Вчера Джимо говори тук някъде, за нещо като "Да помислим". Викам си - защо пъхк не.
започвам със следния цитат от по-горе:
"А когато лансираш Азис за депутат, не би трябвало да изглежда странно, че хората избират Сидеров."
27 Юни 2005 22:54
Все по-ясно е че, единственият победител в изборите е „Атака”. Казват че бше протестен вот. 8% Ама негласувалите са най-много - 44%. Все пак разликата е съществена. Онези протестират като мълчат. Атаката говори, и не само.
Атаката показва.
Показва симпатизантите си. Говори с тях и на техния език. Това е „телевизионното предаване, което се превърна в парламентарна сила”.
Все пак остават много неща, които не са видими, но са значими.
Всички, дори и опоненти, признават, Атаката говори ясно и точно- на езика на избирателя си. Но достатъчно ли е само това?
Атаката говори нещата, с които са съгласни повечето българи, дори и не са гласували за нея.
Ето тук е и въпросът. Какво и за кого говори Атаката
В пресата побързаха да намерят аналогия – ваймарска Германия
Може и да е вярна тази аналогия.
Тук се спори за средната класа. Средната класа там, в Германия, била не имотна, а социетална /Парсънз/. Това е ОБРАЗОВАНАТА класа, класата, която легитмира успех. Учителите, лекарите, адвокатите, държавните чиновници и данъчните.
В България, колкото и да се говори за комунизма, германският модел все още има силно влияние.
Тук средната класа е от образованите – учителите, инженерите, икономистите. Беше
Но вече не е.
Тази, истинската за модела – България - класа се декласира. С удоволствие.
Андрей Райчев и Иван Кръстев направиха основното – показаха, че в новите условия средната класа не се нуждае от образованието, печели необразована и определя новото българско общество като агресивно и примитивно успяващо. Като резултат Европа трябва да образова това дивашко общество.
Ето несъгласието с тази теза и с тази практика е в основа на победата на Атаката
Маса интелигентни и съвсем не загубили връзката си с реалността хора гласуваха за Атаката.
Не знам, дали искаха да спечелят. Протестът им е далеч от клиентелисткото гласуване за „основните” политически субекти /Доган/. Но съвсем не е без значение.
Съвкупно с протестния вот на негласувалите те образуват трудната за манипулации критическа маса на реалното гражданско общество в България. Не е случайно, че именно симулативните представители на това общество първи проявиха крайния си негативизъм по отношение на Атака.
Подкрепата за това движение от страна на истинското гражданско общество изчерпва ресурса на фалшивите представители.
Ето тук стигам до основната констатация – „липсващото” гражданско общество избра Атаката.
Другият фактор определил победата на Атака – влизането й в парламента въпреки тоталната съпротива - е европейската съпротива срещу бюрокрацията. Провалът на вота за европейската Конституция и на бюджета откри, че гаранциите за послушното движение към кланицата са нищожни.
Оттук нататък истъблишмънтът остава пред опасния избор – да не забеляза протестния вот от днешното гражданско общество в България, или да го подмени с поредните симулативни форми. Днешното гражданско общество в България съвсем не е кукла на конци, това е средната класа отпреди, загубила статута си днес, но не и желанието си за достоен живот.
Несъобразяването с това желание практически смаза т.н. десни политически формации. Постави и царското движение пред проблема за оцеляването. Но най-силно удря по БСП-заявила, но не могла да потвърди реално претенциите си да възроди именно тази средна класа.
Атаката показа, че нещата не се свеждат до забравяне и игнориране.


27 Юни 2005 22:59
прочетох(ме) те оттатъка, Минаващ. Сравнително неточно.
Да помислим:
"Ако политическата класа разчете правилно своята диагноза и започне спешно лечение, вероятно и гражданите ще разберат, че наказателният вот е акт на социален мазохизъм."
27 Юни 2005 23:10
Няма такова чудо политическата класа
Има социално място за управлението, за политиката, което не принадлежи на никой и поради това върши си работата-функционира безлично и легитимно
Тук това място е приватизирано и персонализирано от групите и мрежите
Без основание, но най-важно е , че и без да функционира.
Провалът не е в това че класата не се образова
А в това че тя прекалено бързо се е образувала, оформила се като собственик на това трудно място
Е сега ще плати

Редактирано от - Минавам от тук на 27/6/2005 г/ 23:13:44

27 Юни 2005 23:18
ако е със собствени средства - нищо против. И кое дава гаранции, че и "новите"* (новостъпилите в социалното място за управлението) няма да се провалят.
А накрая (в случаи на провал), те как ще си платят, като избереме нова атака2.
*Новите(!!!)
27 Юни 2005 23:22
Добър е въпросът - с какво ще платят
Не са свикнали да плащат никак, но като се налагаше намираха кой да им плати купона
Сега - така се надявам - няма кой
А сами, наистина няма как, няма с какво
Ами едно време такива ги изяждали... И не само в древността
27 Юни 2005 23:32
Ами то е много просто.

След като в политиката се юрна звездата на масмедиите - изметта Азис, естествената реакция е да се появи Атака.

То тая олигофрения на съвремнната космополитна политическа коректност освен да докара или нова измет като Азис или пародийни националисти като Сидеров какво друго.

И човек не знае кое е за предпочитане:

Да се вкарат демократично боклуци от типа на Азис за да обезсмилят тотално идеята за демокрация или да се вкарат пишман националисти и да направят за посмешище здравословните национални чувства.

Както се казва в селото вълци в гората мечки.

27 Юни 2005 23:37
"Наказвайки своя политически елит, българските граждани на практика направиха нещо, което едва ли са желали - наградиха Доган (тъй като неговият електорат е обособен не само политически, при ниската избирателна активност значимостта му естествено нарасна)."
До колко е точно едно такова твърдение:
А какво би станало ако тези, протестиращите чрез Негласуване, биха дали протестно своя глас за атака (повечето от негласувалите твърдят, че биха го направили). Т.е. със зора, които се даде да се гласува (при това по този глупав начин), "елита"(лицето на българската политика) наля гласове както на Доган, така и на Атака. Т.е. те деистваха като животните - инстинктивно. Подушиха някаква неизвестна опасност, но не разбраха от къде точно иде.
Ами, надявам се да се поизясняват работите полека- лека.
(да продължим да мислим...)

27 Юни 2005 23:41
То на |Доган е пирова победа - надхвърли и то много допустимата граница
Ами от тук и нататъка цапочват да текат лихвите
Грешно е те да се свеждат до процентите гласуващи или негласуващи
По-точно тези проценти са само индикация
Управляващите днес май разбраха че нищо не управлява и не могат да управляват
Е сега ще ги чакаме
27 Юни 2005 23:43
ЕДНО социологическо проучване по телефона/НЯМА да правя реклава на агенцията/ показва, че АКО ИЗБОРИТЕ БЯХА ДНЕС, Коалиция "Атака" щеше да е ВТОРА по големина парламентарна група в Парламента- пред ДПС и пред НДСВ!!! Само два дни след Изборите?!?
А ако има ПРЕДСРОЧНИ избори през септември?!?
" АТАКА-А-А-А-А!"...
27 Юни 2005 23:49
Перко а ако беха дали ПРОТЕСТНО ГЛАСА СИ за ЦАРО , КЕ СЕ ОЗЪБИШ ЛИ ?!?!?

А какво би станало ако тези, протестиращите чрез Негласуване, биха дали протестно своя глас за атака (повечето от негласувалите твърдят, че биха го направили).


пп- Я и при двата случая ще си пиев бирата ?!?
27 Юни 2005 23:54
..ами да, нали за туи говоря...
Пътищата са два. Единият труден, тесен и стръмен (но за това пък после е по-лесен и широк) А другият е широк и отъпкан, а зад него е пропаст.
А времето тече.
И ние крачим съ времето.
.
(то па да има и прочели, а и помислили. ама
Неисе)
27 Юни 2005 23:56
Незнаико, прочети уважаемия Параграф.
Понякога наистина не ми е до смях. наи-вече тези дни.
.
Все пак наздраве!
28 Юни 2005 00:19
И всички как гледаха очудено, като съобщиха, че 0, 5% цигани са гласували за Атака! Направо ме разбиха, с тъпоумието си!
Живял съм дълги години с цигани в един блок имаше някои от тях които бяха по-учени, а други по-възпитани от повечето ми съседи българи.Нали все говорят за интеграция и дават луди пари сега, е точно тези хора се интегрираха сами само с едното желание, дори са ме викали да помагам някои като закъса по математика в училище, но който искаше и имаше желание завърши и сега работят(ако има работа де) и тези хора аз не ги виждах като цигани и сега такива хора не бих нарекъл цигани.
Та точно такива хора според мен са гласували за Атака, защото и на тях им е писнало да ги слагат под един знаменател с шайката паразити живеещи и на техен гръб хора, защото и на тях им е омръзнало някои да им взема от джоба за да храни техните "братя". Разделението по етноси сега е по физически белези. Трябва да стане по манталитет и мислене. Хора които искат да работят и да се радват на своя труд и хора които се чудят какво да откраднат, за да могат да се напият /да изнасилят нещо чуждо/да пребият някои/ да убият някои и т.н.
Мразя хора от втория тип!
Аз расист ли съм?
А фашист ли съм?
28 Юни 2005 00:22
И сега ще изкарат че точно тези цигани("роми", гласували за Атака са обикаляли с автобуси и са гласували из цялата страна
28 Юни 2005 00:26
Върху две недобросъвестни логически комбинации е изграден текста.

Чрез аргументи извлечени от невежеството.
Когато някой говори с категорията АКО , когато той гради тезата си на факти и предположения, който никой не може да провери и докаже-това се нарича аргумент извлечен от невежеството .
Милите политици-живи да ги оплачеш-сами вкарали вълка в кошарата защото политическите изяви били смесвани с реклами.
Хубаво де , ама това политиците не са го правили.

----------------------
Другият е аргумент изведен от личността.
Той е чиста рутинна адвокатска шмекерия.Краднали по дребните 5 лв.-нищо работа.Но?Имало го Азис затова го имало и Сидеров.
Така адвокатите произнасят речите си.
-Господа съдии моят клиент -призна как е крал по 5лв.
Това господа е много ценно качество.То свидетелствува за дълбока и честна натура .Питам ви господа -може ли човек с такива добродетели да е крадец.
-----------

Върху такива дребни емоционални уловки е направен анализа.
Слаба работа.

Журналистите са паника.За първи път е проявено калко низко са паднали.
28 Юни 2005 00:32
Misho_z,
Вие - Не, но да помислим:
защо излезна такова име на атака. Дали наистина всички останали са виновни?
подсказка:
(погледнете повечето постинги на атакаджии, не само тук, а и на други места в нет-а, скандиранията по площадите и т.нт.),
Помислете и за други националистически партии.
Колкото до втория тип хора, които Вие описвате: Тях ги обичат само един друг, да речем 3-ти кръг гора, които ги подържат, в случаи, че може да потрябват (подобен пример - борческите паралелки). Ето - потрябваха.
(мисля)

Редактирано от - Perkoles на 28/6/2005 г/ 00:34:43

28 Юни 2005 00:36
Хунвейбине ти си един глупав терорист и нищо повече ! Та ти и Сталин го направи на мат и маскара бе дупе китайско !
ПП- Ако имаш нещо да кажеш, кажи го и докажи със факти . Другото дето пишеш никой не го чете ! Вервай че сигурно само аз съм останал още като загубен да те чета ?!?!
28 Юни 2005 00:45
nesnaecht
Вместо да кукуригаш-чети бе човек.
Умението да се мисли прави хората различни от петлетата.
Твоето пък се казва аргумент изведен от петлето.
Преписваш на неудобният характеристики който не ти харесват и готово.
Ставаш петле за чудо и приказ.Дворцово при това.
Говори с аргументи бе nesnaecht.
Тогава АКО няма да има , като рутинен адвокат няма да се държиш и няма да кукуригаш хули.
Направи го и ще видиш , че не няма да се налага.
Стига да можеш да покажеш един свестен аргумент.
28 Юни 2005 00:50
Хунвенбин,
АКО ти поствам тук "програмата" на атака, ще има да се чудиш, ако ти разкажа какви небивалици има в нея. Ако това, което пише там - стане, то жална ви/ни маика. Ако утре не вали ще ходя на риба. Ако съм жив дотогава, ще посетя футболното в Германия.
.
Азис с хората, които го подкрепиха и Сидеров, с хората, които го подкрепиха.
.
Факт: Появи се Хитлер с хората, които го подкрепиха, появиха се и противниците му (много са да не ги изброявам).
(сега не уточнявам кои -кои е, и го споменавам само като истор. пример. да не вземе да се обърка някои:-)
28 Юни 2005 00:55
MISHO_Z,
НЕ! НЕ си нито расист, нито фашист!
Ти си готов АТАКИСТ!!!
..................................
Да си АТАКИСТ нито е Келепир, нито е Удобно!
То е , все едно, да си Демократ при Комунизма или да си Комунист при Демокрацията- все "трън в очите" на Властимащите!
Но , пък, да си АТАКИСТ сега Е НАРОДОПОЛЕЗНО !!!
Ако искаш и можеш- бъди АТАКИСТ!
15 ГОДИНИ /ми, ни, ИМ/ СТИГАТ!
"АТАКА-А-А-А-А!"
28 Юни 2005 01:01
Perkoles
Спри с това АКО.
Вместо да го предпоставяш и така всичко да подменяш -покажи и докажи.
Аргументите не са в ничия глава.Аргументите са в реалността.
Не са в измислиците.
28 Юни 2005 01:03
PERKOLES,
/:/ "Хунвенбин,
АКО ти поствам тук "програмата" на атака, ще има да се чудиш, ако ти разкажа какви небивалици има в нея"
......................................... .................
ЕТО ти Програмата на "Атака" . Посочи на ХУНВЕЙБИН "НЕБИВАЛИЦИТЕ" в тази Програма, за които твърдиш, че ги има!
......................................... ..................
Да върнем България на българите!
20 принципа на Коалиция АТАКА:
1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.

2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации.

3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.

4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.

5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.

6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.

7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.

8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.

9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.

10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.

11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.

12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.

13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.

14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.

15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.

16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй.

17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка

18. Провеждане на операция „Чисти ръце”. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.

19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието “национално предателство”. Съд за национални предатели.

20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското.

Да върнем България на българите!28 Юни 2005 01:03
Хунвейбине , аз съм френско петле със български гребен винаги изправен ! А какви шипове имам гледай да не те побарам , че и очи вадя сельо !

ПП- и вместо да искаш другите да ти дават информация и факти ще си напнеш гъзъ сам да си я събереш !

Редактирано от - nesnaecht на 28/6/2005 г/ 01:06:19

28 Юни 2005 01:09
по реке плывёт топор,
с Орехова-Зуева.
Да и пусть себе плывёт,
железка хуева
28 Юни 2005 01:12
Хунвеинбин,
Може да се изненадаш, но очаквах точно този отговор (хи-хи).
Вии сте като дечица, приятели. Пиша -пиша на един, после доиде друг да ме пита пак за същото. Дори и грамофон да съм, ще ми стане леко отегчително вече.
(хаиде, поразмърдаите се и се поровете в архива, ако толкова не си спомняте :-)
Параграфе,
(гледам по-понапудренка ми изглежда сега :-)))
Правих го вече многократно, при това съсвсем безплатно.
"20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското."

(благодаря ти)
28 Юни 2005 01:21
Параграфе,
оправи ми настроението, тъи да знаеш :-)))
.
"18. Провеждане на операция „Чисти ръце”. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг."
Ами, нали като гледам кандидат депутатите на атака, те трябва да започнат първом от себе си.
(много е весело, наистина. ама хаиде, че туи не е реконтрата)
28 Юни 2005 01:30
Nesnaecht
Ето виж как се говори , , аргументи".
Взимаш един гръмогласен цитат.
Като този.
, , През изминалите 15 години се оформи усещането, че политиката това е изкуството ритмично и законно да се крадат по пет лева от всяко българско домакинство.”
Или като този.
, , Възможно ли е едно общество да забогатее чрез самоограбване? Този темелен въпрос беляза целия период на прехода.”
------------------
И го доразвиваш.Като аФтора.И дръпваш една реч

Крадеца мили приятели от НДСВ има вкус.Това го знаем от личен опит.Той никога не краде нещо лошо и непотребно .Той краде само хубаво и само хубави неща.Краденето е хубаво нещо.Гласувайте за хубавите неща.
-------
Бе това петлетата само в тендерата и само със зеле ли ставате за нещо?
Ама ха.Я по силно да изкукуригате.Подкрепете го аФтора.
28 Юни 2005 01:33
кукуригуф!
28 Юни 2005 01:36
Перко,"наказваики политическият елит подкрепихте Доган" и кво от това(ти си по притчите), когато има да губим, ще губим!
28 Юни 2005 01:48
Хунвеинбин,
така и така си тук, да ти обясня за ако-тата, които написах по-горе. Акоо, не си разбрал, разбира се. Това са произволни примерни изречения със следното подзначение.
Ето:
Едните от ако- тата изразяват сигурност, че мога да го направя ("ако ти поствам програмата тук..." -100%сигурност, нали) и това деиствие зависи от мен.("ако ти разкажа какви небивалици има в нея." по-малка сигурност, защото не всичко е пълен боклук)
" Ако утре не вали ще ходя на риба." - зависи от времето, но мога да чуя и прогнозата и да знам да се приготвя ли (доколкото са точно прогнозите за времето).
"Ако съм жив дотогава, ще посетя..." - нещо в бъдещето, което не зависи от мен и не мога да управлявам.
(гледаи да го запомниш това сега и да не ме питаш втори път за него, моля те)

.
Но, разбира се по първа сигнална - виновен е авторът. а като гледам Аргументите отатъка, срещу някои които си е позволил да изкаже друго мнение, различно от атакаджииското какви са.. мале-мале. (абе, не бехте толку озверели, какво ви стана?)
П.
28 Юни 2005 01:51
Тупакманго,
"наказваики политическият елит подкрепихте Доган"
извиняваи, къде съм го казал само това?
28 Юни 2005 01:53
Преди избори всички са силни на приказки.
Всички стари партии сме видели какво после са свършили след красивите приказки дет ни ги разправят. След тва обаче докопат ли властта се самозабравят - започва поголовно крадене прибиране на %-ти и НИЕ(народа) отиваме не уеко, а силно в лево.От тея нито един не си е понесъл въпросната отговорност - Ф.Димитров Жан Виденов и Царя с цялото им обкръжение.Сега ако ги питаш въпросните господа естествено са крайно отговорнил
Ясно е, че властта е сладка и предоставя възможност да осигуриш на себе си и родата по-добър живот за десетилетия. Ясно е че е светован практика като спечели фирма обществена поръчка да дава % на тея дет са и помогнали дори и тя да е била най-добрият вариант. Разликата обаче е че там се върши работа, а тук се набляга предимно на краденето.
За това на нашата държава и трябват просто хора с малко по-висок морал.
Факт е, че атака изникна от нищото и може да се изпълни правилото - всяко чудо за 3 дни. Факт е, че те първа ще се легитимират в пространството. Факт е че в листа събрана за броени дни попадат хора от кол и въже(като в НДСВ)
Какво става обаче ако:
-успее да се запази цяла и единна
-покаже, че целта и е не насаждане на етническа нетърпимост а спазване на законите от всички. Създаване на програми за заетост на ромите и наистина интегрирането им по някакъв начин в обществото, а не изолирането им в гета в които се раждат престъпници. Пари за такива мероприятия има много стига да се краде по-малко. Основна точка в донорски програми е работа с мацинствени групи и хора в неравностойно положение.
-продължат да водят по близък диалог с нас- простолюдието, за разлика от другите партии
-продължат да отстояват принципите си въпреки възможностите "за няколко евро повече", които им предлага парламента
-успеят да постигнат успехи по някои от набелязаните точки в програмата си през първите няколко месеца

Акотата може и да са доста, ама те важат с пълна сила за всички партии устремили се към парламенат.

Та ако тези неща се изпълнят със сигурност ще се замисля дали да не стана атакист. Нищо че съм гласъвал за друга партия, щото преди всичко съм БЪЛГАРИН.
Време е да ни управляват малко по-морални и по заинтересовани за проблемите на българите политици.
Акотата може и да не се изпълнят, ама то такава си е практиката - нищо ново няма да се случи значи.
В следващите 2 месеца ще се разбере дали най-после ще дойде поне малка част от така чаканият нов морал, или консенсуса в името на България пак ще бъде пренебрегнат заради партийни(икономически) интереси и нарцисизма на партийните лидери.
28 Юни 2005 01:57
paragraph39.Веднъж ти се ядосах по един повод..да спи зло под камък.напоследък обаче имам чувството че ми четеш мислите и ги пишеш вместо мен Подозирам че цялата истерия срещу АТАКА-та е от страх от прословутата 18-та точка (чисти ръце)то и Бого Бонев се изхвърляше с едни Комари, та 1-но та 2-ве и всичко си беше ялови приказки.Но зад В.Сидеров седят хора на които ако им се даде възможност...доста приватизатори ще разплачат.Та оттам са хулите и храчките..но това е добър знак.Ако утре пак има избори повечето от негласувалите ще гласуват за АТАКА.Жалко че проспаха санса
28 Юни 2005 01:58
PERKOLES,
/:/ "Параграфе, ...Ами, нали като гледам кандидат депутатите на атака, те трябва да започнат първом от себе си."
......................................... ..................
ПРАВИЛНО!
Значи, "Атака" ще започнат първо от себе си!
Коя от другите партии и коалиции е заявила същото?!? НЯМА такава, нали! Даже и Законът Петканов СПРЯХА умишлено!!!
28 Юни 2005 02:05
Параграфе,
ами, ха ше ги видиме де. Много ми се иска да си прав. А дано!
...
(ма туи маи само на едното голо ако виси, ама Дано да не съм прав.)
.

28 Юни 2005 02:09
покер фейс една такава точка се обръща толкова бързо че няма да забележиш как ще ти кръцнат главата смотаняк ! Научете се да четете български преди да пишете пи*//ка ви ма*/**на !
Ако не сте влизале във ДС затворете си плювалниците слушайте и четете !
28 Юни 2005 02:09
POKER FACE,
АМА, така е! Ние, АТАКИСТИТЕ, сме като един ! Може би, защото НЯМАМЕ какво да губим повече?!? Който ИМА какво да губи- той е против "Атака" !
Освен това:
"КОЙТО ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА БОГАТИТЕ- МОЖЕ И ДА СТАНЕ БОГАТ!
НО КОЙТО ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА БЕДНИТЕ- СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕ ЩАСТЛИВ!" /П39/. А да си Щастлив НЕ е по-малко Богатство от Богатството!
Аз станах АТАКИСТ, защото искам да съм със сигурност Щастлив! Който иска друго- да си го търси другаде! КАЗАХ!
28 Юни 2005 02:15
PERKOLES,
ПРАВ СИ!
НЯМА 100% гаранция , че "тези" НЯМА да станат като "онези" !
Но, дори и да станат "тези" като "онези"- значи , че НЯМА да стане по-лошо, нали! Но , пък, има вероятност "тези" да НЕ станат като "онези" ! А щом има вероятност- ТРЯБВА да се опита!!!
При това, "Атака" със сигурност НЯМА да управлява/ЗАСЕГА/ !
Но със сигурност "Атака" НЕ им харесва на "онези" - още ОТСЕГА ?!?
28 Юни 2005 02:22
Маугли, много лесно бихте дали отговори на акота-та, които ви измъчват
за бъдещето. При това не е нужно да сте ясновидец, да речем. Просто погледнете кои хора са бъдещите депутати на атака, тяхната програма. помислете и отговорите са налице. Няма нужда да чакате следващите 2 мес. за да видите че т.18 няма големи шансове да се осъществи.
.
ще се върна малко назад, за ползата от атака. И Посланието към т.нар. елит.
елитът си въобразява(т), че управляват процеси от сорта на "ако съм жив..". Има неща господа, дето не ги можете. Това е!
Още веднъж:
"Ако политическата класа разчете правилно своята диагноза и започне спешно лечение, вероятно и гражданите ще разберат, че наказателният вот е акт на социален мазохизъм."
.
28 Юни 2005 02:23
Незнайко-най после си дойдохме на приказката Че си влизал в ДС , влизал си .Че си от дълго време във Франция тоже!Значи...какво подписа за да излезеш по-живо и здраво от Соц.райя.Това го видях (признавам)от един филм за американски военопленници в герм.концлагер.Брус Уилис зададе подобен въпрос на млад офицер пленен при Ардените , , А Ти защо си жив? след като си бил разпитван от (еди кой си)в Гестапо. Ама хахде да не говорим глупости..Все пак ти започна с цинизми и обиди, дори си помислих че някой ти използва НИК-а, не си толкова отровен обикновено.
28 Юни 2005 02:26
Параграфе, Атака трябва да започне от себе си и борбата с етническите партии. Към 20-те принципа си пропуснал и другите два линка на сайта на Атака:


1. Програмна схема на Национален съюз АТАКА (извадки)

1. Икономика

Изчисляване на необходимия за българската нация реален и достатъчен брутен вътрешен продукт. Изчисляване на възможностите той да бъде изработен с вътрешни сили и ресурси. Специална правителствена програма за баланс на българските ресурси. Те не трябва да преминават долната граница на рентабилността. Тоест да се изпада в силна външна зависимост.

2. Национална сигурност, ред, антимафия и престъпност

Съобразяване на числеността на войската и военния бюджет с тези на съседните държави (т.е. Турция - б.м.).

Съкратени съдебни процедури за наркопласьорите (без участия сторон - б.м.).

Възстановяване на разузнавателните и контраразузнавателните служби и гаранция за техния суверенитет (от парламента и обществеността - б.м.).

Включване на патриотично настроени бивши офицери (без куфарчета - б.м.) в системата на митниците и данъчната полиция.

Правителствена програма за ограничаване и ликвидиране на циганската престъпност.

5. Образование, наука, технологии, култура

Специален държавен фонд за изследване и пропагандиране у нас и зад граница на българската история в нейната историческа пълнота и завършеност.

6. Вероизповедание

Законово утвърждаване на православието като официална религия в България. Изучаване на вероучение в началното училище. Съгласуване със Светия синод на всички важни обществени проблеми, на законопроекти, създаване на статут на БПЦ на институция, финансово и организационно стабилна, която да заеме определящо място в българското общество и да очертава ценностната система за бъдещето на България.

7. Съдебна система

Създаване на бързо действаща съдебна система. Връщане на смъртното наказание.

8. Медии

Премахване на съдебното преследване на журналисти законодателно (по чл. 162 и 164 НК - б.м.).


2. Обръщение към българите от Волен Сидеров

Българино!

Родината ни е окупирана.
От чужди и наши мафиоти.
На изборите трябва да направим пробива!
Вие сте атакуващите!
Аз съм вашето оръжие!
Да пробием крепостта на мафията сега! (лош превод от английски - б.м.)
Чистка!
Ревизия!
Възмездие!
Да си вземем своето!
Да върнем България на българите!

Волен Сидеров,
Инициативен комитет
Национален съюз АТАКА28 Юни 2005 02:28
Извинявай, Казал си го във 23ч, и 27 минути, ма явно сди цитирал?!
28 Юни 2005 02:38
Тупакманго,
от 23.37 сигурно. Това е цитат (в кавички е), а моето мнение започва от:
"До колко е точно едно такова твърдение:" и надолу...
С това не обвинявам гласувалите или не гласувалите (последните изтърпяха такъв тормоз в последно време от всеобщата димукрътичнъ обшнос, че думи нямам. Направо си беше изтезание. ама караи, димукръцийя е все пак)
То, нали виждаш напоследък от димукърти не можеш се отърва.
28 Юни 2005 02:51
Сам си го казал (с надежда естествено, предполагам без Михайлова), че по лека лека нещата ще се нормализират!?
28 Юни 2005 02:52
Параграфе,
Пак ще кажа, ако Атака успее по някакво чудо и половината си икономическа програма да изпълни, Виденовата катастрофа ще ни се види златен век.
Вярвай ми, тези, които казваш нямат нищо и са за Атака, няма да станат по-добре. Няма да имат откъде да взенат. Просто всички ще станат като тях.
Това ли искате? Еднакво бедни?
Проста сметка. Нека пак по чудо намериш и върнеш един милиард, да кажем долара, откраднати, и така нататък. Разпределяш ги на един милион крайно нуждаеще се. Можеш ли да смяташ? Знаеш ли за колко се изхарчват хиляда долара? А след това кво ще папаме, друг милиард? И докога така?
С вашата програма вие ще убиете и тази кретаща, но вече съвземаша се икономика, която и сега ви храни.
Я да те питам нещо, нали ги разбираш тия работи около Атака. Ако желанието ви за социална справедливост е толкова силно, не е ли най-доброто средство -влизането в Европейския съюз? Въпреки всичките си недостатъци системата там е много по-добра, справедлива и ефективна от нашата. ТАм бизнесът е свободен и се подкрепя от държавата, нали това пишеше в програмната ви схема. Само още две-три годинки! Ама защо ли питам, усещам аз, не ви се ще много, ако може неутралитет, и така, със собствени сили, "да не изпадаме в чужда зависимост", и малко по на изток, това Русия, това арабските страни...
28 Юни 2005 02:56
ЧИЧО ФИЧО,
БЛАГОДАРЯ, че си ДОПЪЛНИЛ "пропуснатото" от мен!
Но аз счетох за нужно да постна по-дългия вариант/с 20 гочки/ вместо по-късия/с 8 точки/. А и НЕ се искаше от мен / при опонирането ми на Perkoles/ да поствам Изявления или Възвания - скоето ти си направил по необясними за мен причини?!?
Но, за да НЕ съм "валат", а и за да отговоря на ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ти, ето ти това:
...
Към сънародниците ни, които милеят за Отечеството
Обръщение
от акад. Николай Хайтов, председател на
Национален патриотичен фронт “Нова Зора”-член на Коалиция "Атака"


Братя българи,
Мнението е редактирано поради

- препостване на дълъг текст вместо даване на линк към първоизточника

Натиснете тук
Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:34:02

28 Юни 2005 02:56
Покер фейс , излязох като нормален българин със първите паспорти които бяха издадени . това го знае цял свят барабар и ЦРУ . Така че аз не съм имал проблем със никого
И ТО Е
1 защото никога не съм работил за ДС ни за каквото и да било вързано със БКП и НРБ активи ! доказателства имам да ти разбия канчето !
2 Не ме е страх от чадъри !
3 Не ми пука какво ще стане , но преди да умра ще искам сметка за моите 17 роднини избити от комунистите 1944-45 година !
4 искам да знам какво прави моя чичо във Белене и защо го бута трамвай веднага след излизането му от там 1962 !
5 Не ми пука дали ме четат от ДС и незнам откъде и сега ВСЕ МИ Е ТАЯ !
6 Слабо момче си за мене или НУЛА !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД