:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,787,387
Активни 107
Страници 233
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Тези вредни евреи

Бойко Ламбовски
Проектоулица "Богдан Филов" е симптом. Има сили, които копнеят за реваншизъм, реализиран поне по страниците на историята или кьошетата на урбонимията. И по-неприятно - има общество, за което ценности като права на човека и хуманизъм са абстракция. Това общество скача, ако полякиня си иска децата, присъдени от български съд, но слабо се вълнува, ако ще крачи по улица, носеща име на някой, благодарение на чиято управленска настойчивост са изнесени хиляди деца към пещите.

Може би защото е било отдавна? И децата не са българчета, а еврейчета? Или защото насилие и престъпления има само когато са срещу нашето племе, а когато са срещу чуждо, то има победа и патриотизъм?

Второто се илюстрира от електронна анкетка, питаща дали да има улица "Богдан Филов". Повече от половината отговорят "да", щото -голям учен. Едва трийсетина процента са против.

Пиша по тази вече коментирана тема отново, защото ме мъчи лошо подозрение. Истината е, че не съм сигурен защо Народният съд уби Филов. (С тази екзекуция професорът прекрачи от ВИП секцията в групата на палачите към групата на мъчениците. Характерна българска драма.)

Дали наказаха Филов, защото правителството му плащаше пари за отрязани партизански глави, дали защото депортира евреи от Македония и Беломорска Тракия за унищожение, дали защото вкара България в Тристранния пакт?

А май убиха Филов,защото Германия изгуби войната?Второто е вярно, това е моят кахър. Я да си представим какво щеше да е, ако Германия бе спечелила. (Има и филм на тази тема, но не за у нас).

Ми щеше да е доста патриотично, господа. Не улица, а цели квартали, булеварди и научни институти щяха да носят името "Проф. Богдан Филов". Университетът в Скопие със сигурност. Самото Скопие можеше да е град Филов. Както Варна е била Сталин. Македония щеше да е част от България, щяхме да имаме територия на Бяло море. От такива неща като Тодор Живков, комсомол и съветска телевизия нямаше да има и помен. А Симеон нямаше да има проблеми с горите.

Е, и от евреи нямаше да има помен, едва ли толкова десетилетия би ги овардил някой; Данекер, Белев и Филов биха надделели. На колцина би пукало за това днес?

В Казанлък пък отдавна щеше да стърчи паметник на генерал Вълков, в Стара Загора музей на Гео Милев - не. (Преди четири-пет години един политактивист предложи паметник на Иван Вълков, понеже бил патриот. За който не помни - генерал Вълков организира военен преврат и свали земеделското правителство на Стамболийски. Стамболийски бе убит, а след атентата в "Света Неделя" удушиха още народ с жица. Наблегнаха на интелигенцията: Гео Милев, Христо Ясенов, Румянцев, Хербст... По заповед на същия Вълков: "Всички гарнизони и военни единици да влязат във връзка с местните органи на властта за съгласуване средствата за борба срещу комунистите и земеделските дружби. Преди всичко трябва да се ликвидират най-способните и най-смелите носители на тези идеи - интелигенцията.")

Бързам да кажа, че монументоманиите и прекръстването добиват туземни оттенъци у млади нации с бурна история. Често външни сили и вътрешна угодливост движат тези инициативи. Добре е не само век дистанция да има между кръщаването и именитата фигура, но и не политическият глас да доминира при решенията.

Аз не харесвам и Альоша над Пловдив. Прекалено импозантен паметник за хилядолетен град с богата история. Мястото му не е там. Над тепето трябва да стои велик и общозначим символ, над Рио де Жанейро стои Иисус Христос например. Над Пловдив би могъл да е Патриарх Евтимий, Орфей, Левски, Кочо Честименски, нека да е дори капитан Бураго, ако трябва да има руска връзка (ескадронът му освобождава Пловдив през Руско-турската война.)

Но да се върнем на Филов. Амбициозен самотник, европейски учен с огромен принос за науката ни, самолюбив перфекционист, блестящ организатор, методичен властник със силна воля, лоялен докрай на политическите си пристрастия. Можем да кажем, по относително обективни параметри - мъж, който не бяга по чужбини, не се крие, когато каузата му губи...

Като чете човек дневниците му, при все че ги е писал не за себе си, а за историята, то вижда, че е можещ, кадърен индивид. Че е добре за племето ни да има десетки, стотици, хиляди като него. Но защо в един момент другите стават пешки и прашинки за него, кога хуманността се превръща в празна дума пред политическата целесъобразност и стабилността на царския режим?

"Днес ме посети Redard за връзка с изселването на еврейските деца в Палестина... Стана дума за евреите от новите земи, които изселваме. Той предложи да телеграфира да ги приемат и тях всички в Палестина. Възразих му, че вече е много късно, понеже те след няколко дена тръгват. На въпроса му къде отиват, отговорих: "В Полша". "Това значи, че те отиват на смърт", каза той. Обясних,че това е пресилено и те ще бъдат използвани като работници,каквито и ние изпращаме. Отговори, че това не е същото и че с евреите се постъпва нечовечно (...) Казах му какво вредно влияние упражняват у нас евреите и че и ние имаме право да се защищаваме..." По-късно, два дни след този разговор, на 19 март 1943-та, подпредседателят Димитър Пешев внася в Народното събрание изложение в защита на евреите. Филов пише: "Сега виждам действително какво голямо влияние имат евреите и колко са те вредни."

Улица "Богдан Филов" ли? Не. Хуманността винаги е абстрактна, само проявленията й са конкретни. Ако има улица за Богдан Филов, тя би трябвало да звучи само като епитафия, така:

"Богдан Филов. Умен мъж. Палач. Жертва. Трагедия."
464
12689
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
464
 Видими 
02 Юни 2009 01:59
Кво щяло да стане, ако... И понеже тая свинщина без малко да стане, в отговор станало едно друго нещо. Възникнали улици, градове и паметници на името на
съвсем други убийци и друг вид ентусиасти развели знамената. Нооо - в отговор на нещо много лошо дето автора правилно е предвидил че щяло да стане, ако... Тия дето щяха да го направят туй лошо нещо после изгниха по лагери и затвори - така им се пада. Пардон. Тия, за които Ония си мислеха, че биха го направили туй лошо нещо с паметниците и имената.
02 Юни 2009 02:12
Поредната финтифлюшка.Авторе, дай да видим колко са незасетите ниви у нас.Или пък да си представим какво би се коментирало по БГ форумите след 50 г."На 1 юни 2009 г.Калфин казал, че България е с най-висок икономически растеж в Европа, бря"Друг му опонира-"Бойко щеше да вземе 100 % от вота, ако не му бяха счупили крака"Трети -да иляди наш сокол"и т.н.
Та, винаги ще има спорове какво е били едно време, особено когато нямаше масмедии и повечето инфо е тоз чул, онзи видял.Виждате в наше време как се крие и се изкривява информациа, камо ли за 50 г назад.
02 Юни 2009 02:18
Опс. Без малко да пропусна квинтесенцията.
"Аз не харесвам и Альоша над Пловдив. "...
Няма връзка с проблема - нали? Альоша е събирателен образ. На войник. Изнесъл на плещите си войната и донесъл победата. Нищо общо с превъртели убийци - били те фашисти или кумуняги. И каква е ролята на това малко отклонение? Индулгенция. Аз не съм такъв, какъвто изглеждам от изложението дотук. Аз съм обективен, алабала и всичко останало. Щото ако не бях, щях да харесвам Альоша. Пък аз предпочитам Христос. Хаха. Напълно вярваме, че автора не харесва тоз паметник. Всеки си има приоритети и предпочитания. Но не вярваме, че тук му е мястото на това предпочитание. Нито че отменя политическия характер на остатъка от статията. Ич. Убийците нито могат да бъдат съдени, нито нито реабилитирани от други убийци. А статията от името на едните осъжа другите. Това е цялостното впечатление, въпреки Альоша. Та, напразно беше за Альоша. Войника винаги заслужава "шапки, долу".
02 Юни 2009 02:19

Всичко му добро на Филов. Само дето е фашист
02 Юни 2009 02:42
Хм, Бойко, сега ти позагледах заглавието на колонката.


Като е "обратни разписки",
за обратните писал ли си тука?
02 Юни 2009 02:45
Авторе защо се занимавате с глупости?!
Страната се тресе от сканали на червено-кафявата номенклатура, вие с Филов се занимавате...
На Филов времето му е посредата на мандата...

Много журналисти минават по тънката лайсна експоатирайки първосигналните страсти в българина, но после всички ше ручат жабетата..., за поредни 4 години...
02 Юни 2009 04:58
Дали наказаха Филов, защото правителството му плащаше пари за отрязани партизански глави,

Явно статията е написана да разлае кучетата. Добре. Но не трябва ли към едни и същи неща де се подхожда с еднакъв подход, ако искаме да сме обективни ?
-
Та в духа на статията нека пренесем партизаните днес и си представим, че някой нарамят калашниците, хванат гората и тръгнат да обират мандрите и банките. Каузи и сега не липсват. Как би постъпил министър-председателя ? Какво би било отношението на автора към това ?
-
Същото и с тристрания пакт. Какво трябва да бъде отношението към Соломон Паси (и не само), ако случайно талибаните вземат та победят ? Нали той ни присъедини към НАТО и набута в Ирак и Афганистан ?
-
Или всичко е отново според зависи ? Или всичко пак е на уж отричания принцип:
Или защото насилие и престъпления има само когато са срещу нашето племе, а когато са срещу чуждо, то има победа и патриотизъм?
02 Юни 2009 05:19
Актуалната управляваща сган се осра до ушите .
На България и се губят неколко милиарда.
През зимата се очертават гладни бунтове.
Ние сега на Филов филизО ще дъвчеме.
Отклонение от темата , гаспада.
Кому е изгодно ?
02 Юни 2009 05:47
Ако за Филов трябва да съдим главно по отношението му към евреите, моите разсъждения са следните. Паметник на Филов не би трябвало да се издига. Но факта, че има хора, които искат да му издигнат паметник не говори ли точно за отношението на същите тези хора към потомците на евреите-жертви по време на Холокоста? Наследниците им днес не заеха ли мястото на някогашните им палачи? И за това днешните евреи трябва много добре да си направят сметката, защото отново се зараждат войнствени настроения срещу тях.
02 Юни 2009 06:10
Не улица, а цели квартали, булеварди и научни институти щяха да носят името "Проф. Богдан Филов". Университетът в Скопие със сигурност.


Циничен е Бойко!
Богдан Филов е направил това, което е трябвало да направи. Можеш ли да скачаш срещу Хитлер! Кой скача срещу ръжена? И всичко това заради това в скопския университет да няма еничари и да се говори и преподава на български. Камуняките-интернационалисти(обявени от Бойко за интелектуалци) не са си помръднали малкото пръстче за българските земи останали зад западната ни граница. Това е важното за нас българите. Богдан Филов е направил много повече за България от всичките му "интелектуалци" накуп.
За статията
02 Юни 2009 06:26
Не се ли преброихте вече !
Може би , а според мен това цялото нещо с тази улица е една плоска провокация , да се провери и преброи кой колко и как обича еврейте!
Е добре , разбрахме кой и колко ги обича !
Ама защо трябва всеки ден !!
Непосилно е !! То бива обич , ама това прилича на бивол за курбан !!
02 Юни 2009 06:28
Май ще изляза прав
Ето репликата породила спора онзи ден:
...Интересно и упорито нещо е човешката същност...Криеш се, преструваш се...но в един момент емоциите вземат връх над добре контролираната визия и изведнаж всичко лъсва...

P.S. Ееех, тези Мандрили... Знайно е, че не можеш все с лице да стоиш срещу останалите

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Юни 2009 06:46
Бармалей,
Абсолютно си прав за мандрилите
02 Юни 2009 06:53
Лично за мен имената на улиците нямат особено значение - те напомнят за нашето минало, добро или лошо. Ако решат да именуват някоя от улиците "Адолф Хитлер" също няма да ми направи кой знае какво впечатление, защото и той както Богдан Филов е свързан с българската история. Но по тази логика би трябвало да има улици с имена и на комунисти -нека си припомним само, че преди 20г. Партията наброяваше 1 000 000 души, т.е. във всяко второ българско семейство имаше средно по един комунист (да не се обиждат колегите в форума, но сред най-яростните антикомунисти тук, навярно се крият не малко бивши членове на Партията). Поради това би трябвало да има улици, които да ни напомнят с нещо и за комунистическото ни минало. Мисля, че подобни компромиси биха били от полза за единението на нацията.


Редактирано от - Тънката лайсна на 02/6/2009 г/ 06:57:52

02 Юни 2009 07:02
...Партията наброяваше 1 000 000 души, т.е. във всяко второ българско семейство имаше средно по един комунист...

Лайстна, може ли една съъъвсем мъничка забележка? Не комунист, а партиен член

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Юни 2009 07:08
Бойко,
Колкото и да се напиняш и да го усукваш, не е това реваншизъм, брат.
След 65 години малтретиране, тормоз и геноцид срещу българския народ и българщината, най-после хората решиха да демонстрират положителното си отношение към погубения български елит и макар и с много голямо закъснение да засвидетелстват заслужен респект. Защото създадения от сталинските съветници руско-еврейско-селски се оказа абсолютен капут.

От това ви боли най-много.

Много слаба статия


Редактирано от - Valeriana на 02/6/2009 г/ 07:10:45

02 Юни 2009 07:09
Срамно е седмица да ни занимават туканка все с едно и също. Какво щяло да стане, 'нам кога си, преди 65 години?...
Пишете какво става днес, какво ще стане ако отгоре е Бат'Бойко в съюз с тоя и оня. Кои му са хората, какви са, за какво се борят и какво ще стане ако им дадем хазната и баницата. Изследвайте какво ни готвят тези харсъзи, кажете ни го преди да сме ги избрали, зъбите им порцеланови и златни проучете, извадете им белите и кирливите ризи, лачените и прокъсани обуща, там каквито ги имат, да ги видим на кой мегдан са играли, на каква и чий свирня, какви са ги манджи ручали и с кого!...
Ми трябва ли, аз, пусто гурбетчия, тесла-инженер човек, акъл на вас уманитарите да наливам, каква му е на българинът на душата днес тегобата?!
Срамота!

02 Юни 2009 07:27
както навремето всички пионерчета бяха длъжни да заклеймяват Рейгън и империализъма, така и сега явно съществува задължението да приподнесеш своята политкоректност към някакви други господари.
Аргументът е прост и незаобиколим - не съм забелязал нито Ламбовски, нито Денков да пишат статии за факта, че има град Димитровград - несравнимо по-чудовищно и антибългарско по всички параграфи име.
Дори и да приемем, че Филов и злодей, какъвто той според мен не е. Така че всичките им аргументи и патос са фалшиви и достойни за съжаление.
Тъй като не съм забелязал нито Денков, нито Ламбовски да са пламенни комунисти или защитници на правителството, оставам с впечатлението, че изпълняват някакви служебни задачки. А че ще имат подкрепа във форума и че ще "разлаят кучетата" е съвсем отделно нещо.
02 Юни 2009 07:28
Еврейско-марксистката диалектика все още се възприема като "необорима". Според нея Борис Последни е "спасител на евреите", а неговият министър-председател академик Богдан Филов "палач". Хайде де! Нали академикът е действал под диктовката на Царя. Отворете архивите и прочетете колко политически смъртни присъди са под надслова "В името на цар Симеон ІІ". Защо провите коалиция с него? Кога най-после ще отрезнеете по отношение на новата българска история и ще ликвидирата комунистическата плесен, която я покрива?
02 Юни 2009 07:29
Ето ви нещо : 1939 година юни месец Канада отказва убежище на 937 еврейски семейства които бягат от нацистка Германия , след Канада кораба отплава за Съединените Американски Щати - и там същото - отказ - отплават за Куба и там отказ и отчаяни се връщат в Западна Европа където попадат в плен по време на войната и повечето от тях загиват в концентрационните лагери ! И да обобщим по време на Втората Световна нито Канада нито САЩ са приемали еврейски бежанци !! А кораба се казва MS St. Louis !! Та за добрината на българина към еврейте - внимателно другари - особено живковистчетата !!!!
02 Юни 2009 07:29
Много сте лоши, ей. И Бойко е човек и той иска 200-300 коментара под някоя своя статия. Последните 2 седмици всички наблюдатели се разписаха, сега е Бойков ред.
02 Юни 2009 07:38
Не си струва да се оправдавме пред комунистите и евреите.
Явно не са били полезни за БГ.
Проблема е друг. Какво да се прави днес.
Аз имам идея но ще ме оплюете със страст.


02 Юни 2009 07:42
Пък и писането за сегашни политици, преди избори, е неблагодарна работа. Не знаеш кой ще спечели на изборите. Ами ако спечели този, когото си обявил за лош? Ами ако този освен лош се окаже и злопаметен? Не ти трябва. Дръж се за Филов и евреите. То не остана- до първите избори седмица, до вторите- месец.
02 Юни 2009 07:48
Демократ,
Според мене всичките присъди в името на ЦАР Борис III и в името на Й.В. Сталин са си заслужени.
Като гледам днес хиляди пъти повече народ заслужава и по-тежки присъди но днес няма съдии.
Запомни, корумпираните и престъпните винаги са повече от свестните.
Не изтрепеш ли първите те ще те утрепят.
02 Юни 2009 08:00
***


Редактирано от - sybil на 02/6/2009 г/ 10:52:14

02 Юни 2009 08:02
Днешната партийно-мутренска диктатура беше изградена върху две основи:
а) Кой не скача е червен!
б) Мръсните брадати седесари идат да ни изколят!
И ние послушно помагахме да ни вкарат в капана, като скачахме по червени и сини митинги.
Е, пак ли ще се вържем на евтината измама?
Стига толкова! Търсете другаде фашаги и ловци на фашаги!
Други са за бесене!
02 Юни 2009 08:03
Слаба ракия! Патока!
Авторът е имал някаква идея - но явно смътна. В съчинението няма ясна теза, няма логична аргументация /освен някакви евентуално-може би - възможни кошмари/, няма просто смисъл за съществуването му.
Само някои бегли бележки.
(Има и филм на тази тема, но не за у нас).

Робърт Харис - "Фатерланд", "Обсидиан", 1993 година. Едноименен филм, световна премиера 22 декември 1994 година, с Рутгер Хауер и Миранда Ричардсън /наскоро по "Диема", ако не се лъжа/. Който филм да се кахъри човек, че не е показван /може би?/ на голям екран при днешното ниво на интернет е просто смешно. Но - чукча не читател, чукча писател .
Истината е, че не съм сигурен защо Народният съд уби Филов.

Ами сигурно, защото е бил археолог.
С тази екзекуция професорът прекрачи от ВИП секцията в групата на палачите към групата на мъчениците. Характерна българска драма.

Що? Мусолини, Айхман, Лавал, Куингслинг са също мъченици?
И българи, разбира се. Защо да не се плювне по народа с едно "българска работа"?

Редактирано от - генек на 02/6/2009 г/ 09:45:12

02 Юни 2009 08:04
Паркета, паркетааа

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Юни 2009 08:06
Може би авторът има право. Бих го уважавал, ако утре напише една по-актуална статия , засягаща въпроса за моралните аспекти на сегашната израелска политика относно палестинският проблем. Гладна кокошка просо сънува обаче.
02 Юни 2009 08:08
достамногозле
е съм забелязал нито Ламбовски, нито Денков да пишат статии за факта, че има град Димитровград - несравнимо по-чудовищно и антибългарско по всички параграфи име.

***

Редактирано от - sybil на 02/6/2009 г/ 10:55:43

02 Юни 2009 08:09
Брей , изключения няма , де що се правело на демократ , си било чист натурален фашист.
Размножават се селяндурите , като свине се размножават.
02 Юни 2009 08:13
Натам!
цели квартали, булеварди и научни институти щяха да носят името "Проф. Богдан Филов". Университетът в Скопие със сигурност. Самото Скопие можеше да е град Филов. Както Варна е била Сталин. Македония щеше да е част от България

Айдееее, ойде коньо у ряката...По тази логика мога да покажа величието на ББ, ако...Европа българска, пожарните заместват кметствата, всички чиновници в униформи и лъскави шлемове...С евентуалното не се доказва реалното! Научих го нейде в седми клас.
Над тепето трябва да стои велик и общозначим символ, над Рио де Жанейро стои Иисус Христос например.

ОБЩОЗНАЧИМ за мюсюлмани, юдеи, шинтоисти? Хм!
Бързам да кажа, че монументоманиите и прекръстването добиват туземни оттенъци у млади нации с бурна история. Често външни сили и вътрешна угодливост движат тези инициативи.

Триумфалната арка и Айфеловата кула, Биг Бен, Статуята на свободата...
Я да отида да закуся, пък после ще видим. За закуска, ако не ме мързеше, щеше да има пуйка с портокали, розе-сон-бланш вивиньол, 1945 година, сладкиш "Айволе мусьон", сок от прясно изстискана гяувалина, докара специално от островите Сорнаила.
Ама и аз се заразих от "ако"="ъхъ".
02 Юни 2009 08:19
...Нещо повече философията на Герги Димитров е "народна демокрация", която е предполагала многопартийна демокрация...

...„В момента, когато народните съдии завършват своята работа, е необходимо сериозно да се разгледа въпросът за семействата и близките на екзекутираните и осъдени фашисти, народни предатели и палачи... Обсъдете с Югов необходимите срочни мероприятия за изселването на тези хора в подходящи за целта райони. Част от тях трябва да бъдат изпратени на принудителна работа. Никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да изиграят в дадения случай каквато и да е роля...“ Из радиограма от 19.IV.1945 г. на Георги Димитров до Трайчо Костов...


_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Юни 2009 08:25
Слаба статия. Предизборно - конюнктурна.
02 Юни 2009 08:26

достойни за памет са само тези, които не са погубвали хора. Макар че светът е пълен с паметници на завоеватели и тирани.
02 Юни 2009 08:28
...и дуднат...
02 Юни 2009 08:28
Добре че съм патило - иначе как щях да си обясня този левский скок наляво - на Ламбовски, херойски последвал Денков-а. Уважавам евреите - казвал съм го дори когато съм си имал работа с тях и хич не съм бил щастлив. Как да уважавам обаче автори, които май се сещат да пишат истината само когато е политкоректно?
02 Юни 2009 08:30
Света не е пълен с паметници на тирани и убиици.Света се е развивал тотално и тоталитарно под диктовката на убийци.Историята това представлява-войни за територии , плячка , роби.
Цели 2000 след Христос се формира психично болната раса-касапската раса , капутрската раса. .

Голям грях на правителството е , че не направи преглед и ревизия в предприятията , които на килограм си раздаде криминалната фашизирана класа.
Голям грях е урбулешката реституция , при която на фашизоиди върна фашизоиднно заграбеното с насилия и измами.


Генек

След като казваш , че си напълнил гащите , да не забравиш , освен задника да си измиеш и гащите да си изпереш.

02 Юни 2009 08:39
Поля Мешкова и Диню Шарланов
С шифрована радиограма Трайчо Костов (Спиридонов) съобщава на Георги Димитров (Дед) в Москва: „19.ХП. Утре почва народният съд. Тодор предлага министрите от Филовия и Божиловия кабинет да бъдат осъдени на смърт, Багрянов и компания - до живот, а от Муравиевия кабинет някои да бъдат евентуално даже оправдани. Ние още не сме решили окончателно, но сме склонни да бъдем по-строги. Багрянов, Драганов, Станишев, Сталийски и ген. Руси Русев - на смърт, останалите от тоя кабинет - на 15 години. Не ни се иска да освобождаваме когото и да било от Муравиевия кабинет, освен ако решим, че Гичев напр. би ни бил нужен за борба срещу Гемето. Разбира се, наказанията за тях ще бъдат минимални. Ти как мислиш? Спиридонов.”
„Спиридонов. Според мен никой не следва да бъде оправдан. Всички те носят отговорност и трябва да получат наказание. Разбира се, размерът на наказанието трябва да се определи в съответствие със степента на отговорност. Примерно за министрите от първите два кабинета и за тези от третия кабинет, които непосредствено отговарят за палаческите действия против народа, за ограбването на страната - висш размер на наказание. За останалите от третия и четвъртия кабинет - доживотен затвор и от 15 г. до 1 г. Много е важно щото всичко това да бъде по съответния начин съгласувано с най-важните партньори и също така достатъчно обосновано в съдебната присъда. Дед.” [Спиридонов е псевдоним на Трайчо Костов, а Дед - на Георги Димитров.]
Да не си говорим за съд а?
P.S. А за паркета - вече казах

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Юни 2009 08:40
Странно нали по това време царя е взел властта в свои ръце.Той е и главният виновник за това което е ставало в страната.Не може да сме против това да има улица богдан филов а да сме за това да има такава на името на цар борис трети.в крайна сметка филов за цар борис е бил това което е бил мартин борман за хитлер.защо евреите не протестират срещу булевард цар борис трети така както срещу улица богдан филов.Впрочем добре е да се знае че ако филов не беше подписал тристанния пакт хитлер щеше да окупира българия и сега изобщо нямаше да става въпрос за това че българия е спасила своите 50000 евреи.ако хитлер ни беше окупирал в българия евреи и роми нямаше да има.
02 Юни 2009 08:44
Героят от Лайпциг , обаче , се напикавал от страх като му звъннела петолъчката на мустакатио.
Време е Димитров град да се преименува на ГогоТараба Сити.
Или направо Джорджтаун.
02 Юни 2009 08:47
Героят от Лайпциг това е на Георги Димитров.

Брей-й-й! Голем герой.
Абе Марси++ они не беа ли трима, героите де! Димитров, Танев и Попов. Я ни кажи с думи прости, какво стана с другите двама! Не се ли изкачи този "герой" до Генерален секретар на Коминтерна по техните кости?
Нещо повече философията на Герги Димитров е "народна демокрация", която е предполагала многопартийна демокрация.

Генералният с-р на Коминтерна искал народна демокрация и многопартийна система! Тоя съвсем е изперкал. Ми като я е искал, защо не я е въвел?
02 Юни 2009 08:49
Искал , не искал - кой го пита ?
А като дрънне петолъчката да те питам де !
02 Юни 2009 08:51
Брей , изключения няма , де що се правело на демократ , си било чист натурален фашист.

Така де! У партийните книжки пише, че който не е комунист е фашист. По-лесно и по-просто за много прости хора!
02 Юни 2009 08:53
А статията си е чиста предизборна агитация от типа "Ако спечелят те, губи България".
Ламбовски-и-и, Ламбовски, чак такова падение не очаквах от тебе
02 Юни 2009 08:57
Абе верно ли мръксоло учи на хората децата или само се бара професор за пред назе ?
Щото ако е верно - утре отивам свещ да паля от благодарност че успях да изведа моите от обсега на образователната ( прости Господи !) система в България.
02 Юни 2009 09:02
За Димитров и петолъчката не знам , VOCI знае , защото му е светил като прислужник. Явно е бил агент провокатор този сладур.
Но другото се вижда ясно , ролята на пречупеният кръст.Каква истерия ги обхваща тези фашета , тези изроди.
Тези селяндури , защо пишат за другите , а не опишат себе си..
Нали са ангели , нали са Богове.
Я да напишат днес каква са я свършили , тези долнопробни криминални типове.
Веят пречупеният кръст , защото държавата е фашизирана , защото фашизираха държавата , защото безнаказано грабят и мародерстват.
Даже се надяват , че няма като генек да напълнят гащите.Ще ги напълнят.Това е следващата фаза след обхваналата ги истерия.
Няма начин да не настъпи видов ден-просто няма.
02 Юни 2009 09:08
Здравната каса верно мнооо го е закъсала.
Тия що не похарчат предизборно некой лев да се куртулиса малко тоа електорат че глеам нещо взе да истерясва.
02 Юни 2009 09:09
Стига, бе хора!
Още ли се връзвате на тази елементарна провокация?
Падат от власт и сега в отчаянието си надават панически вик: "Хора, спасявайте ни! Фашистите идат!".
Плюйте и отминете!
Без измислени чудовища комунистите са пълна нула.
02 Юни 2009 09:13
След срещата на 32 страни в Евиан - Франция за целия свят е ясно , че на никой не му пука за еврейте от окупираните от Хитлер територии , даже канадския представител отговаря на исканията за приемане на еврейски бежанци в Канада с нещо като - "-ние не искаме Канада да става депо на еврей!" В това число са и Рузвелт , и Британската Кралица , главите на всички латино-американски държави и всички останали!Всички се отказват от приемането или всъщност осъждат на смърт еврейте от окупираните от Хитлер територии , а Хитлер е само палача , смъртната присъда е подписана от други - те затова са и гузни и изпълняват сега всяко еврейско желание , така и трябва да бъде!!
Всички отказват да премат еврейски бежанци , всички с изключение на Доминиканската Република която се съгласява да приеме 100 000 души , но в крайна сметка приема 5000 души!!
И на фона на всичко това , България , която междувременно е съюзник на Германия а Хитлер е взел окончателно решение да унищожи еврейте , България не изпраща нито един свой евреин в лагерите !!!
Така че , случая с България е друг , единствен в световната история и трябва да се знае от всички и да се помни !!
А това за Филов и Димитров е направо виц !!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД