:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 436,976,878
Активни 267
Страници 22,536
За един ден 1,302,066

Хайде в Европа със Сидеров на ревера

България си проси да бъде изхвърлена от ЕС като депутати на "Атака" от брюкселски ресторант
Светослав Терзиев
Вярно е, че никой в Европарламента не желае да се среща с Волен Сидеров, вярно е, че на депутатите от "Атака" не им дават дори да прекрачат прага на която и да е европейска партийна централа, вярно е дори, че са ги напъдили от брюкселски ресторант. Само че като не ги пускат през вратата, влизат през ключалката. Тези дни "Атака" влезе тържествено на Европейския съвет, висшия форум на ЕС, бодната на ревера на премиера Пламен Орешарски. Със същата значка се окичиха Сергей Станишев и Бойко Борисов на срещите си с европейски съпартийци в Брюксел. На въпроса каква е тази странна украса, и тримата се отърсиха от нея с вид на изненадани: Как ли се е качила на ревера ми?Волен Сидеров трябва да бъде поздравенза своята антиевропейска изобретателност. Намери си не една, а три ракети носители да проникне в Брюксел и да заяви, че пет пари не дава за никакви европейски правила, като се започне от основополагащите договори на ЕС и се стигне до присъединителния договор на България. С гласуваното по негова инициатива решение на Народното събрание да се удължи едностранно мораториумът върху продажбата на земя на чужденци, българските депутати отрекоха почти с конституционно мнозинство както свободното движение на капитали (чл. 63 от Договора за функционирането на ЕС), така и ангажимента на държавата, че пределният срок на мораториума е 7 години (Приложение VI от Акта за присъединяване на България и Румъния към ЕС). Никакъв проблем за тях не бе и да зачертаят два члена от Конституцията на България - чл. 22 за продажбата на земя на европейски граждани, вмъкнат чрез поправка през 2005 г. специално заради членството в ЕС, и чл. 5, ал 4, който постановява, че международните договори имат приоритет над вътрешното право. По този начин България се върна към фундаменталния въпрос, от който започна дългият й път към ЕС: Тя правова държава ли е? Той фигурира сред т.нар. Критерии от Копенхаген, които определят кой може да кандидатства за ЕС и кой - не. Фактически нашата страна си проси да бъде изгонена от ЕС, но за нейно щастие не е предвиден такъв механизъм в Лисабонския договор.

Онова, което не са измислили европейските законодатели, вече е измислено от българските. За да бъде удължен мораториумът върху продажбата на земя на чужденци, трябва да бъде променен присъединителният договор на България, след което да бъде ратифициран отново от всички държави членки. Щом веднъж бъде отворен за преразглеждане, всяка държава ще може да предлага промени, защото отново ще се водят преговори за окончателния му текст съгласно принципа "нищо не е договорено, докато всичко не е договорено". Тъй като досегашното членство на държавата повдигна сред някои наши партньори въпроса "Не избързахме ли с приемането на България и трябваше ли въобще да я приемаме?", почти сигурно е, че евентуални нови преговори няма да бъдат нито лесни, нито бързи. Всеки ще може да поставя каквито прецени допълнителни условия под заплахата, че няма да ратифицира променения договор. На практикаБългария ще замрази членството си в ЕС,защото няма да е ясно какво я обвързва с него и какво обвързва партньорите й. Така ще се сбъдне мечтата на Сидеров - "България на българите", както Беларус остана само за беларусите, след като държавата на Александър Лукашенко бе изолирана от Европа чрез строга карантина.

"Атака" си знае интереса. Тя събира подкрепа чрез антиевропейска риторика. Никой не може да упреква Сидеров, че е такъв, за какъвто се представя. Проблемът е за останалите партии, които уж се дистанцират от него, а му пригласят. И Борисов, и Станишев се пазят като дявол от тамян да не им припишат "Атака" като съюзник, но ползват услугите й с такава лекота, че дори я превръщат в общ знаменател помежду си. Тя обедини депутати и на ГЕРБ, и на БСП да гласуват антиевропейски акт точно в навечерието на Европейския съвет, за да отекне колкото може по-звучно посланието на България срещу партньорите й в ЕС. Борисов и Станишев заприличаха на политически китове, които сами се изхвърлят на плитчините, обхванати от странна лудост. "Бяхме подведени от всеобща лудост", каза простодушно лидерът на ГЕРБ. Станишев, който е в още по-деликатна ситуация, защото се явява в Брюксел и като лидер на Партията на европейските социалисти, смънка неразбираемо: "Депутатите по-скоро искаха да покажат отношение и загриженост. Този акт на парламента обаче не е работещ" - сиреч, имахме добри намерения, но каква стана ... Довереникът му Пламен Орешарски прие още по-наивен образ и обеща: "Ще намерим начин да преразгледаме това решение", т.е. няма вече да правим така.

Съмнява ли се вече някой, че България си градиобраз на лошото дете на Европа?Прави го с изненадваща упоритост, сякаш за да се набива в очите на другите и да се занимават все с нея. Еврокомисията (ЕК) тъкмо бе решила да си отдъхне малко, като разреди възпитателните си доклади по правосъдие и вътрешен ред, но българските политици системно я подканят да посяга по-често към пръчката. Следващият доклад, който ще се появи през януари, ще покаже не толкова на какво прилича България, защото си е все същата, а дали ЕК не е решила да промени нещо в подхода си към нея, за да стане по-ефективен.

Българите, които години наред бяха най-големите евроентусиасти, вече стават податливи на евроскептицизъм, защото губят надеждата си, че натискът от Брюксел ще им помогне да променят държавата си. Смачкани от олигархичния модел на управление, силите им не са достатъчни да го отхвърлят без мощна подкрепа отвън. Подклажданите от различни политически сектори антиевропейски настроения нямат нищо общо с патриотичната загриженост за народа, а имат за цел да го откъснат от единствения възможен външен съюзник.

Прави ли ви впечатление, чеизвън ЕС почти никой не възразява срещу мафиятакато ръководна сила на българската държава? Преди време се чуваха забележки от Съединените щати, но секнаха. Сега ни обгражда тишина. Ако наистина сме държава на мафията, тя вече си е осигурила международен комфорт. В този смисъл стремежът й към самоизолация е обясним. Няма никакви причини управляващите среди да се придържат към европейски правила повече от прага на външната търпимост. Масовото гласуване в Народното събрание по свирката на Сидеров не беше грешка, а мимолетна проява на разнопартийна искреност, която показа хомогенност на политическата ни класа. Никоя от парламентарните партии не е загрижена повече за бъдещето на България от собственото си бъдеще. Внезапно обхваналият ги популизъм издаде общото им убеждение, че този парламент е кратковременен и че вече трябва да си постилат за следващите избори. А когато на везните са поставени европейските перспективи и перспективите за собственото им оцеляване в парламента, няма съмнение кое има по-голяма тежест за тях.

България може да стане европейска държава не благодарение на своите си ръководители, а въпреки тях. Гражданите, които са подложени на психоатака, че след два месеца ще дойдат чужденците и ще заграбят земята им, трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?

Държавата стигна до нова национална катастрофа без войни, без нашествия, но запустя, сякаш е била прегазена от ордите на Атила. Разходете се из плодородни райони като Пазарджишко, Пловдивско, Сливенско, Ямболско и ще минете през села, в които няма да видите жив човек по улиците, няма да чуете кучешки лай и дори кокошка няма да кудкудяка. Какво остава за неплодородните райони - там сякаш е паднала неутронна бомба: къщи има, жива душа няма. Пълно мъртвило. Всичкото задържало се българско население се е скупчило в няколко големи града като на спасителни острови, а една трета се е изнесла да търси убежище при страховитите чужденци, които все ни мислят злото. Къде са големите патриоти да назоват виновниците? Ами... на тяхна издръжка са.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Премиерът Пламен Орешарски се сниши в Брюксел заради неудобния мораториум и обеща: "Ще намерим начин да преразгледаме това решение".
Снимка: ЕНП
"Подведох се по лудите", оправда се Борисов в Брюксел.
Снимка: ПЕС
"От загриженост беше", смънка Станишев.
133
6739
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
133
 Видими 
25 Октомври 2013 19:01
Замразяването на България и изключванети й ще се случи така или иначе. Не непременно заради земята. Първо ще ни напълнят с емигранти, после ще ни изгонят понеже не сме ги интегрирали и сме станали огнище на нестабилност. Позната история.
25 Октомври 2013 19:47
България си проси да бъде изхвърлена от ЕС

Това е или халюцинация, или умишлено некоректно внушение с цел да всява паника сре малодушните.
Никой няма да изхвърли БГ, а евентуалните отрицателни последитици ще бъдат символични. Има цял списък от страни, които отдавна не се съобразяват с буквата на на присъединителните си договори, с критериите от Маастрихт, бюджетните дефицити и пр. България едва сега се осмели да гласува в парламента си това, което иска мнозинството от народа й. И веднага некои напълниха гащите от шубе.
25 Октомври 2013 19:50
Внезапно обхваналият ги популизъм издаде общото им убеждение, че този парламент е кратковременен и че вече трябва да си постилат за следващите избори. А когато на везните са поставени европейските перспективи и перспективите за собственото им оцеляване в парламента, няма съмнение кое има по-голяма тежест за тях.

България може да стане европейска държава не благодарение на своите си ръководители, а въпреки тях. Гражданите, които са подложени на психоатака, че след два месеца ще дойдат чужденците и ще заграбят земята им, трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?
и инвазията на бежанците,авторе И"правова държава-бедна няма" ти каза сам експерта Орешарски.А той е умен мъж,макар и понякога да се изпуска да говори откровено
25 Октомври 2013 20:01
Има изход - Станишев, Олигарски и Борисов могат да пледират невменяемост в Брюксел
25 Октомври 2013 20:03
Браво другари, излизането от ЕС е първата стъпка към отдавна мечтания от всички родоотстъпници статут на Задунайска губерния..., руският Медвед само това чака.
25 Октомври 2013 20:13
Тъй де, тъй...
А защо г-н Терзиев забрави за Унгария?
От скромност ли?
25 Октомври 2013 20:23
И Борисов, и Станишев се пазят като дявол от тамян да не им припишат "Атака" като съюзник, но ползват услугите й с такава лекота, че дори я превръщат в общ знаменател помежду си. Тя обедини депутати и на ГЕРБ, и на БСП да гласуват антиевропейски акт точно в навечерието на Европейския съвет, за да отекне колкото може по-звучно посланието на България срещу партньорите й в ЕС.

Има ма-а-а-а-лка разлика в конкретния случай. Б.Б. си го знаем, ще гласува каквото и да е само и само да направи сечено на управляващите (демек, опозиция на всяка цена), но депутатите от БСП? Ясно е, че Станишев не владее положението, а също така е ясно, че много депутати от БСП са с доста ограничен мироглед, на които ако не им се наложи партийна дисциплина ще гласуват всякакви идиотски закони и решения, само и само да угодят на още по-ограничените си избиратели.
25 Октомври 2013 20:23
Да, докато умните се наумуват, лудите се налудуват... и продължаваме да търпим
25 Октомври 2013 20:24
Масовото гласуване в Народното събрание по свирката на Сидеров не беше грешка, а мимолетна проява на разнопартийна искреност, която показа хомогенност на политическата ни класа. Никоя от парламентарните партии не е загрижена повече за бъдещето на България от собственото си бъдеще. Внезапно обхваналият ги популизъм издаде общото им убеждение, че този парламент е кратковременен и че вече трябва да си постилат за следващите избори. А когато на везните са поставени европейските перспективи и перспективите за собственото им оцеляване в парламента, няма съмнение кое има по-голяма тежест за тях.

България може да стане европейска държава не благодарение на своите си ръководители, а въпреки тях. Гражданите, които са подложени на психоатака, че след два месеца ще дойдат чужденците и ще заграбят земята им, трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?


Без колебание - браво, д-р Терзиев!
В този ход на мисли, показателни бяха някои коментари на защитници на мораториума в този форум: "По-добре български юридически лица", "Акули, ама наши акули".
25 Октомври 2013 20:25
Тъй де, тъй...
А защо г-н Терзиев забрави за Унгария?


Какво за Унгария?
25 Октомври 2013 20:31
"ордите" на Атила...
ми той не е отоманец, а е Българин сринал Римската империя и е достигнал чак до Шампания
25 Октомври 2013 20:33
С цялото ми уважение... В статията има наблюдения, има "попадения", има много верни неща.
Но споменати мимоходом, звучащи като преписани. Защото няма и капка анализ.
Не само в нея, в почти всички материали и коментари липсва дори плах опит да се посочат причините за националната ни катастрофа.
25 Октомври 2013 20:37
Като стана дума за Унгария препоръчвам Натисни тук
Сходствата с България са поразителни.
25 Октомври 2013 20:41
Терзиев как успя да вместиш толку много глупости в толку малък материал.
Първо, питай тея "експерти" де са те консултирали, като има конституционни основания мораториума да е нищожен, как в момента има де факто мораториум
Второ Атака е в европарламента по волята на суверена. Кой си ти, че да оспорваш това
Трето ..... аде стига ти толкова за момента
25 Октомври 2013 20:48
Първо, това "изхвърляне" хич не се доказа, дори се подразбра за медийна измислица на един НПО сайт.
Второ, и с какво Сидеров е по-лош от Местан, Борисов, Станишев? Нали е избран ЗАКОННО?
Трето, какво губим от изваждане от ЕС? Щото досега нещо печелехме ли?
-------------------
Сайтът на Генек


25 Октомври 2013 20:49
Второ Атака е в европарламента по волята на суверена.

Да, но лицето Волен Николов Сидеров никога не е избирано в някакъв парламент, нито е канено.
Ни в туземен, ни в евро-такъв.
Нали?
25 Октомври 2013 20:54
П.С. Същото се отнася за Бойко Методиев Борисов и останалите задници в парламента.
25 Октомври 2013 21:11
Къде са репортажите за окупацията и декларациите за подкрепата й?
25 Октомври 2013 21:24
Да, но лицето Волен Николов Сидеров никога не е избирано в някакъв парламент, нито е канено.

Остави "лицето".
Факторът Сидеров, повелител на кворума .... е интересен.
А той е резултат от импотентност.
Политическата и властова импотентност на Станишев и ко

Ако не ти се вярва, сравни с предишния парламент
25 Октомври 2013 21:36
Светослав Терзиев
25 Октомври 2013 21:44
Терзиев, ти искаш мадам Yes , мистър Клийн, Алелуята , Мунчо Паси и подобни кирякстефчовци на ревера на БГ ?
Не на нас ЕС , а БГ е нужна на ЕС като стерилна зона и джавкащо пуделче на каишка срещу Русия.
Изхвърляне ще има , когато вече не можем да играем ролята на спирачи на трафика и няма какво повече да се вземе от икономиката ни.
А това време е дошло. И със Сидеров и без него- пак ще стане .
Нови времена идват в БГ, г-н Терзиев. Бавно, мъчително- както става в нашата история, но идват.
Земята е най-чувствителната струна в българската история.
25 Октомври 2013 21:46
Чудя се ако ни "изхвърлят" от ЕС какво ще правим с евровноската? А с митата и аксизите? Много пари са това, как ще ги изхарчим, и то без да плащаме заплати на разни евро-чиновници на бюджетна заплата????
25 Октомври 2013 21:53
Съмнява ли се вече някой, че България си гради образ на лошото дете на Европа
Терзиев, баш на тебе не ти прилягат такива бисери.
При постоянното Йес сър, на политиците ни, да ни наричаш "лоши деца" ... Обратно. Политиците ни са най-големите европеиди. Европа за тях винаги е първа а България втора. Можеш ли да чуеш нещо сносно от устите им освен "Европа туй, Европа онуй", От Европа искат това, от Европа искат онова" .... и унизителните "Това не е европейско", "Ние сме в Европа' (все едно досега е бил на Марс), "Вече сме европейци" (сякаш го е срам че е Българин) ... от всякъде робско ... а СДС едно време и тениска с надпис изтипосаха " I am proud that I am Bulgarian" -- " гордостта" изразена с ингилизки думи и латинска азбука -- това бе върховата проява на целия кич на прехода ....
Единствените които слагат България на първо място са Атака -- факт, дали ви се иска или не, това е истината, колкото и омайно и виртуозно да ги плюете и да баламосвате народа. И единствено от там разсъждават държавнически -- гледат за последствията за 20, 50, 100 години напред, а не прагматично, за днес и следващата петилетка, както повечето ви джурналя, интелигенция и политици. Огледайте се -- с не мисленето ви и приемането на сляпо всяка тъпня от Европа съсипахте страната. Не само политиците а и джурналя и интелигенция пригласящи на малоумните европейски идеи, в т.ч. и тази за разпродажба на земите на държавите, сте във вина пред Историята и Държавата. Вас отново ви баламосват с омайните "свободен пазар", "пазар на земята". Ега ти и свободното състезание и пазара -- 7 милиона бедни българи срещу останалите богаташи из Европа. А кога Турция влезе е ЕС заради смотаните европейски политици, хептен ще я втасаме като държава без земя.
Жалко че и ти взе да баламосваш и да не вдяваш, а мислиш в радиус педя ... Не ти приляга. Вземи прочети историята на Палестина последните 100 години -- тя загуби държавата си продавайки земята си.
25 Октомври 2013 22:10
Дали ще ни светне умното, Светло, не знам, ама се надявам...
25 Октомври 2013 22:15
трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?
Ограбването е от свои и от чужди. Идеите -- основата по който се грабеше са от чужди. Вината на нашите е, че кълвете по смотаните им идеи на смотаните им политици. И не мислите за България като за първа, а мислите първо за Европа, САЩ, някаква международна общност, а за България ... сещате ли се изобщо за нея.
Поставянето на държавата под всичко друго, е в едно с глобалната политика за развала на държавността и държавите, но вие не се усещате. "Вие сте слепи котета". Проста интелигенция -- слаба държава
25 Октомври 2013 22:18
При постоянното Йес сър, на политиците ни, да ни наричаш "лоши деца"

Точно така е, Гладиатор, колкото и парадоксално да звучи.
Който постоянно се кланя, постепенно губи всякакво уважение. А след това почват да го бият за щяло и нещяло. Нищо, че е най-усърдният.
25 Октомври 2013 22:37
Второ Атака е в европарламента по волята на суверена.

Още един смешник.....
"Атанаката е в парламенто поради грешка на Суверена" ще да е по-правилното
25 Октомври 2013 22:39
какво сме губили...
ми станахме Идиотите на Европа
не може един ден да казваш на европейските дипломати едно, на другия ден друго
лудостта на ямболското лилиПутче станала колективна и заразна болест
няма кой да ги взима на сериозно българските пишман-политици на дипломатическата сцена
номерцата някой да си играе на държава, минават само тук.
25 Октомври 2013 22:43
Смачкани от олигархичния модел на управление, силите им не са достатъчни да го отхвърлят без мощна подкрепа отвън

Смачкани сме точно от малоумните идеи отвън. Същите малоумни идеи с които разсипват собствените си държави. Не разбрахте ли толкоз години, че европейските политици се израждат, това са уроди без мозък у главата. Затова и държавите им са в развала :
- неизплатими дългове,
- нарастваща безработица
- пълно с чужденци и джамии,
- повсевместен упадък на нравите.
25 Октомври 2013 22:46
Черногорският "Виести " : Бъларите са с най-малка средна заплата - 390 евра на Балканите , като след тях са с малка разлика само Албания с 380 евра и Сърбия - с 342 евра .
Води Словения с 990 евра , Турция 720 евра , дори Черна гора е с 420 евра .
Така е г-н, Терзиев , като ходиш из Европа без Сидеров или който и да е политик, който може да каже високо "НЕ!' на Европа на две скорости , НЕ ! на неоколониалната политика .
25 Октомври 2013 22:48
така си е
малоумните идеи за комунизъма дойдоха отвън
що е то и има ли той почва у нас
25 Октомври 2013 22:51
виж азиатските и африканските политици са гении с много мозък в главите, който прелива
и са много човечни
даже е научно доказано...
25 Октомври 2013 22:55
ескимос 25 Октомври 2013 22:39
какво сме губили ...

Всичко. Всичко в държавата бе на обществото. А сега какво ни остана? Баламосват ви с лъжливи приказки за нещо наречено "демокрация" и което всеки разбира както му оттърва. Вълшебната думичка "демокрация" се ползва единствено като за най-големия политически коз за цакане и отваряне на всякакви врати. Но вие, родни интелигенти, я вземате насериозно и я издигате над държавата.
ми станахме Идиотите на Европа

Точно, заради това че винаги казваме Йес сър на всяка идиотска европейска идея.
не може един ден да казваш на европейските дипломати едно, на другия ден друго
Тези "европейски дипломати" ги издигнахте за непогрешими кумири и идоли. На дело сте политически идолопоклонници. Величаете чуждите същности и принизявате своята същност. Робско, интелигенти, робско
25 Октомври 2013 23:18
ескимос 25 Октомври 2013 22:4
малоумните идеи за комунизъма
Не само на комунизма, а и за демокрацията. От двете, демокрацията е много по-малоумна и лицемерна. Тя се изроди във финансизъм и диктатура на банките и корпорациите. Донесе бедност, безработица, космически дългове, разруха на нравите, много повече отколкото при т.н. "комунизъм", който така и не дойде, а бе един стремеж. Преди, всички социалистически държави бяха добре, здрави и цветущи (100 % успеваемост), обвинявани в мъглявото "липса на свободи и демокрация", макар че из света бе пълно с диктатори, а и в самите капиталистически държави имаше дори по- големи нарушения на човешките свободи.Те преминаха много кризи, а на соца му предизвикаха изкуствена криза и той, вместо да се усъвършенства си направи харакири. От към 150 капиталистически държави едва 1/4 бяха добре (около 25 % успеваемост), а всичко друго бяха разсипани колонии и корупция от великите демокрации --- окрали целия свят и забогатели на техен гръб. И тези крадци и грабители от запада, донесли Първата и Втората световна, натресли на Русия Великата Оранжева Социалистическа Революция и ред оранжеви революции с които съсипаха цяла Северна Африка, Близкия Изток, опасали с бази и окрали де що може да се краднеиз целия свят ... и вие родните интелигенти се подмокряте на всяка тъпня от тази малоумна измет, която съсипва дори собствените си държави, камо ли да и пука за нашата
25 Октомври 2013 23:24
е стига си повтарял за родните интелигенти дето се водят по европейски акъл...
кажи нещо за инородните, дето са заслепени от Азиатския модел и път на развитие
25 Октомври 2013 23:25
Гладиатор,
25 Октомври 2013 23:30
ескимос 25 Октомври 2013 23:24
е стига си повтарял за родните интелигенти дето се водят по европейски акъл...
кажи нещо за инородните, дето са заслепени от Азиатския модел и път на развитие
Повторението е заради такива като тебе -- невдяващи, че става въпрос за родни интелигенти, които не трябва да се водят по ничий акъл освен по своя си.
25 Октомври 2013 23:31
соц-страните имали 100% успеваемост, пък загубили Третата световна
нещо не се връзва уравнението...
25 Октомври 2013 23:34
Tussato 25 Окт 2013 21:44
Не на нас ЕС , а БГ е нужна на ЕС като стерилна зона и джавкащо пуделче на каишка срещу Русия.
Изхвърляне ще има , когато вече не можем да играем ролята на спирачи на трафика и няма какво повече да се вземе от икономиката ни.
А това време е дошло.

Така е. То и аз бях навремето евроентусиаст, но последните години съм вече евроскептик.
Иначе ЕС ще съществува, докогато ще може да изпълнява целта на създателите си и докато държавите/елитите или народите/ имат интерес от него. Ако напливът от имигранти продължи с години, ако държавите започнат да фалират от ефекта на гръцкото домино и особено ако Турция влезе в ЕС, това ще е краят на съюза. Време е да помислим с какви пасиви ще излезем от съюза тогава. Смятам, че като държава гранична с Ислямския свят нашите пасиви ще бъдат най-големи. Да не си правим илюзии, ние сме нужни на ЕС, като буферна зона за прием на имигрантско- бежанската вълна. И да ви кажа: посмъртно Шенген няма да видим заради ромите, криминалния африкански контингент и сирийците. Гражданската война в Сирия ще продължи с години заради разнобоя между Великите сили. И преди бях писал като пример, че войната между Ирак и Иран продължи 8 години. Турция, Сауди Арабия, Катар и др ще продължат да въоръжават сирийската опозиция и да изпращат бойци на сирийска територия. Русия, Северна Корея, Беларус и др реципрочно ще въоръжават сирийската армия. Турция ще продължи да насочва сирийските кюрди и африканците към Бг. Та затова казвам, че докато все още официално само около 8000 граждани на африкански страни са преминали нелегално българо-турската гранична бразда, бг армия не трябва да губи време, а да побърза с изграждането на стена към турската граница. Все пак задължението да пазим адекватно границата си е на бг армия и на бг гранична полиция!

25 Октомври 2013 23:43
фактите показват друго...
парламентарното мнозинство е руско Пуделче, което джавка срещу Европа
и се води на каишка от антиевропейския Фикус, торен и поливан с много рубли и любов...
25 Октомври 2013 23:53
Продоволствените кризи тепърва предстоят! Не случайно араби и китайци изкупуват земя като луди. 10% от земята в Украйна вече е изкупена от Китай. Огромни територии се изкупуват и в Африка.Каквото се произведе се товари и се изнася. Туземците духат супата. Филма с носещите просперитет "чужди инвеститори" вече го гледахме с ЕРеПетата. Журналистите пишещи подобни неща или са пълни идиоти или изпълняват поръчка. Един льольо много обичаше да повтаря , че протестите от февруари били "гладни бунтове". Да не се окаже , че гладните бунтове предстоят . 90те години никой не си представяше камикадзетата тероризиращи целия свят , но се предупреждаваше за това...
26 Октомври 2013 00:03
тя и сега плодородната ни земя, за която дедите ни са воювали до последна капка кръв е Българска
ама, ако затвориме границите и митниците за чужди хранителни стоки ще изпукаме от глад през зимата
26 Октомври 2013 00:05
Фактите са във въображението ти, а тоя трик, момче, когато нямаш доводи да плашиш с руснаците, по стар пропаганден навик, и да пускаш усмивки, се знае и не впечатлява никого. А за руснаците -- Русия е капиталистическа, също като запада ти. Но има много богатства. Но за да се краднат богатствата държавата трябва да е слаба. Кога пиян Боря бе начело на Русия и тя бе разграден двор за крадливите западни компании, Борката и Русия бяха много демократични и възхвалявани. Но руснаците взеха да се усещат и заздравиха държавата си. Сега слушат главно себе си. Сега се въоръжават като за световно. За съжаление, оръжията са най-големия коз в политиката -- от хилядолетия, не вярвай ако те баламосват друго. Без оръжия, от САЩ и НАТО ще те бомбардират -- при всяко по сериозно неизпълнение на исканията им. Заради това че укрепва държавността си, Русия отново е оплювана. И много бесувате срещу Русия, щото не мислите със своя си, а ползвате услугите на телевизионната, вместо своята, мисъл Натисни тук
26 Октомври 2013 00:11
10% от земята в Украйна вече е изкупена от Китай. Огромни територии се изкупуват и в Африка
Не съвсем. Нито украинците, нито африканците са толкова луди. дадена е под аренда за около 30 години
Но пак е опасно. особено ако допуснат засяване с ГМО. Катастрофа
Това е другото страшно нещо -- сеене на ГМО върху изкупената Земя от Монсанто, да кажем.
26 Октомври 2013 00:12
За Гладиатора -->

За ескимоса -->

Жалко, че уважаемият Автор е влязъл в съзвучие с подопечната медийна мафия на сатанистите... Не всичко което лети се яде, все пак. Най-вече в ЕС.
26 Октомври 2013 00:12
Случаят с удължаването на мораториума е като някаква Божия възможност за българския народ,който би трябвало да разбере най-после какви празни, популистки кратуни самонарекли се „политическа класа” безотговорно са управлявали България. Не виждам какво толкова страшно е станало сега? Чак Орешарски бърза да приказва глупости в Брюксел,че мораториума щял да се преразгледа?!?Слезе на нивото на Б.Борисов. Като председател на НС ли обявява това?Казва го така все едно ревизията със сигурност ще отмени предишното решение. Не му ли е ясно кой е върховният орган в България?И,че ако има промяна тя не може да става просто защото така му се иска,а зависи от много други неща , разиграващи се извън МС.Естествено най-глупав е Б.Борисов,който едва не се е разплакал,страхливо разтърсен и подведен от силна емоция. Нашите „работи политик” без да искат,от чист вроден им празен популизъм,сами насочиха въпроса към себе си самообявявайки се за пълни некадърници,което завършва срамежливо с иначе правилно,за учудване, решение.Не са решили нищо полезно за земята през това време,гледали са само как да крадат повече пари.Не са свършили за 5 ст.работа.Това,което направиха българските „работи политик” за земята е пълен хаос.Касаещо ЕС /и тук трябва ЕС да вземе мерки защото става дума за парите от там/нашите алчни и криминализирани т.н. „политици” ,съсредоточени главно в ръководствата на големите партии, допуснаха 90% от субсидиите от ЕС да се съсредоточат в 5% от фермерите!У нас няма работеща регионална политика в резултат на което се оформиха пустеещи райони с плодородна земя,което е лишаване от поминък и обезлюдяване водещо до допълнителна тежка демографска криза.Като унищожиха и индустрията какво остана в България? По официална статистика в 500 села живеят десетина човека,а 180 села са напълно безлюдни!!!!Превърнаха България от страна произвеждаща най-качествената селскостопанска продукция в Европа в страна вносител на земеделска продукция и то от страни с много по-малък капацитет за продукция!Вносната земеделска продукция в България е 70%! Няма никаква стратегия за развитие на селските райони и дори за защита на малкото собствена земеделска продукция.Може да се приказва с часове за крадливите некадърници занимаващи се с политика в България.Те са тези,които след т.н.”промени” не формираха работещо законодателство в поземлените отношения заради партийна лобистка политика в интерес на „своите избраници” и ощетяващи многото сериозни искащи да работят.Сега вече намяляват и желаещите да работят.Известният Ат.Буров е казвал в миналото,че селянинът окачи ли един път цървулите на гвоздея, не го търси вече за работа.Нищо не научиха домораслите ни политици.Това трябваше да разказва Терзиев в статия за проблемите със земята и да посочи кой е виновен.А не да му трепери клавиатурата докато обработва страхлив текст как щели да ни изхвърлат от ЕС.Освен това не е станало нищо страшно.Става дума за удължаване на мораториума,а не за отменяне.И В.Сидеров просто предлага от национални съображения,но нищо до сега не знам да е предложил за подобряване на тежката ситуация с управлението на земята,освен за обезлюдяването.Тук може и да съм пропуснал нещо.
Терзиев некоректно посочва текста в алинеята.
„...чл. 22 за продажбата на земя на европейски граждани, вмъкнат чрез поправка през 2005 г. специално заради членството в ЕС, и чл. 5, ал 4, който постановява, че международните договори имат приоритет над вътрешното право.”
И направо към предсъединителния период в страх и ужас.
Има доста недобри неща в тази Конституция,но не и в тази алинея 4
(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
Международните договори СА ЧАСТ ОТ ВЪТРЕШНОТО ПРАВО,а не „имат приоритет над вътрешното право".
Не може международен договор да има приоритет над вътрешно право. Той има предимство пред тези норми на вътрешното ЗАКОНОДАТЕЛСТВО,които им противоречат.
Има разлика.
Става дума за отлагане,а не за отмяна.Когато станем готови,тогава.Искаме някой друг да ни купува и обработва земята ли? Понеже много ни е останала.Важно е какво ще правим до „тогава” и дали ще я докараме до там.А през това време компетентните органи в ЕС е редно да ревизират за какво отидоха парите от ЕС – по предназначение или за вили в чужбина на разни селски кметове и разни „работи политик”,докато земята ни се гърчи,хората се гърчат и обезверяват освен за бурканите с туршия пълни със скромни количества от производство за домашни нужди.
26 Октомври 2013 00:16
ама, ако затвориме границите и митниците за чужди хранителни стоки ще изпукаме от глад през зимата
Посмали малко ... Ти, нещо си ги издигнал в култ, тези чужденци. И си се вманячил, че без тях си загинал ... Нашето землище хилядолетия ни е изхранвало. Без ничия помощ. Народна Република България хранеше освен себе си и други държави.
26 Октомври 2013 00:21
туй, че Матушката е богата спор няма, ама още не може да стигне стандарта си от преди един век
и преди пияницата Боря е имало и други такива като леонид илич или джугашвили, което хич не е интересно...
важното е България да си остане в европейската Цивилизация, която е Създала.
26 Октомври 2013 00:25
и любимата ти народна република хранеше с Купони
с тях можеше до си купиш кибрит, сол и оцет...
26 Октомври 2013 00:30
Естествено, къде другаде да е България, що за въпрос. Само под Турско бе в друга цивилизация. А цивилизацията на Русия и Европа е една. Разлика няма. Християни, капитализъм, сътрудничество и решаване на общи въпроси. А Русия е най-голямата бяла, християнска страна. И богата, много богата. Добре е да имаш такъв приятел. И да не късаш със старото приятелство. И да е имало дрязги те се преодоляват, както между всички приятели
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД